8 min. leestijd

John Slabbekoorn: Van zeer doorsnee naar een 8,5 op ieder vlak (Origin Story)

Van loondienst naar eigen bedrijf, John had dit zelf nooit zo bedacht maar toch is het nu realiteit. Zijn totaal niet epische leven is getransformeerd naar een episch leven en dat ging vooral niet vanzelf. Hij heeft onwerkbare patronen doorbroken en oncomfortabele keuzes gemaakt waardoor hij nu een leven leeft wat hij gecreëerd heeft.

Het verhaal van John is ook opgenomen in een podcast maar ook hieronder verwerkt tot  fijn leesbaar artikel. Luister en/of kijk je liever? Bekijk dan onze Youtube video of podcast hieronder.

Opgegroeid in een warm maar traditioneel gezin

John groeide op in een warm gezin waar hem geleerd werd om je pad te kiezen, een opleiding te doen, te kiezen voor een baan, hier beter in te worden, door te groeien en door werken tot je pensioen. Je moet vooral heel hard werken voor je centen was het motto. Een traditioneel pad waarin je zeker niet je kop boven het maaiveld uitsteekt.

Op z'n 16e leerde hij Jeanet kennen en een half jaar later kregen ze verkering. Jeanet vond hem best wel gestresst, een doordouwer, doordrammer en ook wat egoïstisch. In alles wilde hij winnen, verliezen hield hij niet van.

Toen ze voor het eerst mens erger je niet speelde samen won Jeanet, dat vond John niet acceptabel en wilde potjes blijven doen totdat hij won. Maar dat veranderde. Gelukkig maar 😊

"Hoe word ik een leider?"

John ging civiele techniek studeren, studeerde af en ging werken als assistent uitvoerder. Hij dacht dat dit zijn pad zou zijn tot zijn pensioen. Zijn pad had hij al uitgedacht, van assistent uitvoerder naar uitvoerder naar projectleider en dan als eindstation bedrijfsleider of directeur.

Op een gegeven moment dacht hij: "Als ik hier in de civiele techniek een badass wil worden en mensen leiding wil geven dan moet ik wel leren hoe het is om leiding te geven en leiderschap te nemen."

john uitvoerder

Op dat moment wist hij niets van persoonlijke ontwikkeling af en zocht via Google: "Hoe word ik een leider?". Met als uitkomst het boek dat de belangrijkste katalysator is geweest voor verandering in zijn leven. Door het boek dat hij vond: De zeven eigenschappen van effectief leiderschap ontwikkelde hij fascinatie voor persoonlijke ontwikkeling.

Hij was bereid om onwerkbare patronen te doorbreken naar werkbare patronen, ook al was dit soms ongemakkelijk.

Hij las het boek een aantal keer en bestelde het boek zelfs als audio boek zodat hij het in de auto kon luisteren. Vanaf dat moment was hij hooked aan persoonlijke ontwikkeling.

Daarna kwamen John en Jeanet in aanraking met Brian Johnson, hun all time held. Ze leerden meer en meer over persoonlijke ontwikkeling en kwamen tot de conclusie: "We moeten samen een bedrijfje opzetten". Johnenjeanet.nl was toen geboren. Jeanet was op dat moment al lang ondernemer. 

Start van hun eerste bedrijf samen
John was toen op dat moment in loondienst en had geen idee om daaruit te stappen. Toch startte hij samen met Jeanet het bedrijf op, ze namen video's op over persoonlijke ontwikkeling en zette het online.

Als hij er nu op terugkijkt dacht hij toen dat hij al heel wat was. Veel mensen in de persoonlijke ontwikkelingswereld denken dit, maar hoe minder je weet, hoe meer je denkt te weten. Hij had een hand vol boeken gelezen en video's bekeken maar dacht ontzettend veel te weten. Hij noemt het ook wel ondernemen met een plaat voor je kop en geeft toe dat hij dat ook zeker had.

Nu zijn we tien jaar verder een heeft hij consistent dag in dag uit bijgeleerd. Uit zijn jeugd had hij geleerd om heel gefocust en gedisciplineerd iets te trainen tot hij het beheerst.

Dat harde werken kwam goed van pas, want hij ging uren, dagen, maanden oefenen voor de camera. De eerste tientallen video's waren echt heel slecht, maar ze werden steeds beter want tussen elke video zat er weer een paar uur trainingstijd.

Dit zijn ze samen gaan doorontwikkelen en dat heeft wel een tijdje geduurd. 

(de foto hieronder is een screenshot van een van de eerste video's die John en Jeanet samen opnamen)


Tijd voor ontslag (moeilijkste keuze ooit)

Januari 2015, kwam Jeanet op een maandagmiddag bij John en zei: "Weetje, het is wel goed om te gaan stoppen met je baan, dan kunnen we permanent samen op reis gaan."

Op dat punt was hij helemaal niet bezig om te stoppen met zijn werk. Hij had gedacht om Jeanet met haar bedrijf te helpen in de tijd dat hij over had. Maar door deze zin van Jeanet kwamen er processen op gang. Hij ging dromen over wat er mogelijk zou zijn, hoe het zou zijn. Daardoor zag hij mogelijkheden die hij daarvoor nooit zag.

Eerst zag hij vooral zijn ongewenste geprogrammeerde toekomst voor zich, maar dit veranderde.

Nu helpt hij ondernemers hier ook vaak mee tijdens een intake gesprek zodat ze ook loskomen van hun ongewenste geprogrammeerde toekomst.

Luister/kijk vooral naar de podcast hieronder als je hier meer over wilt leren. Of lees dit artikel.


Als hij was doorgegaan om te leven vanuit de patronen die hij zichzelf had aangeleerd dan was zijn toekomst heel duidelijk geweest: zijn geprogrammeerde toekomst.

Maar hij zag de mogelijkheid om te ondernemen in het buitenland, misschien zelfs wel met een team. Ook ging hij de de mogelijkheid zien om miljonair te kunnen worden.

Hij is gaan kijken naar mogelijkheden, naar wegen en heeft het kunnen waarmaken.
Dat kan alleen als je niet vastzit in je patronen en denkt dat dingen niet mogelijk zijn. Je kan het niet waar maken als je op die manier gaat kijken.

Kom daarom altijd vanuit de positie:

Ik denk dat ik het kan, ik weet niet hoe, maar ik weet wel dat het kan. Want er zijn mensen die het hebben, doen of kunnen.

Vertrouwen in zichzelf

Ook al was het een hobbelige weg, John heeft altijd vooruit gekeken omdat hij het vertrouwen had dat hij het kon. Vaak weten mensen niet hoe ze iets moeten doen, maar je moet gewoon beginnen te lopen en van daaruit het juiste pad vinden.

Hij is toen gaan kijken naar de mogelijkheden en naar wat het punt B was van zijn gecreëerde toekomst.

Waar willen we heen? Wat is belangrijk? Hoe ga ik stoppen met mijn vaste baan en wat is daarvoor nodig? En wat gaan we dan de volgende dag doen? Verder keek hij niet.

In November 2015 zegde hij z'n baan op. Dat was op dat moment het zwaarste en de spannendste moment van zijn leven.

Maar toen het gesprek klaar was, viel alles van zich af en kon hij vooruit. Hij werkte nog zes zeer relaxte weken.

Een 8,5 op ieder vlak

Toen begon zijn ondernemersreis en is hij gaan investeren in zichzelf door middel van goede begeleiding. Hij had een middelmatig leven maar nu scoort hij een 8,5 op ieder vlak.

Energie
Zijn energie was eigenlijk al heel goed, ook qua voeding en sport. Daar heeft hij toen slaap aan toegevoegd. Hij kocht een oura ring en heeft zijn slaap geoptimaliseerd.

Een Ouraring is een ring die je beweging meet, je hartslag, lichaamstemperatuur en houdt je slaap bij. De ouraring verzamelt data en geeft je elke dag een overzicht van de afgelopen nacht. Je ziet dan bijvoorbeeld de totale slaaptijd, je hartslag in rust maar ook de kwaliteit van je slaap. 

Als jij je nu niet energiek voelt en elke dag vermoeid door het leven gaat, werk daar dan aan. 

Identiteit vinden
In het begin van zijn bedrijf wilde hij alles aangrijpen om te ontdekken wat hij leuk vond. Hij investeerde in zichzelf door middel van coaches omdat zijn coaches zagen wat hij zelf niet zag. Zijn coaches waren al lang en breed waar hij heen wilde. Tot op de dag vandaag investeert hij nog steeds doorlopend in de best mogelijke coaching. (ruim 450K in euro's inmiddels)

Hij zag daardoor in dat het een stuk sneller kon. Met de juiste inzichten en de juiste vragen zag hij dat hij veel efficiënter van van A naar B kon.

Sneller door de bullshit.

Vermogen
In zijn hoofd zat hij soms in zak en as als het ging om zijn vermogen. Dat was vaak om niks, het voelde alsof hij veel deed maar er weinig voor terug kwam.

Dit veranderde op het moment dat hij erachter kwam dat gevoel er niet toe doet als je kijkt naar feitelijke cijfers. De feitelijke cijfers is waar het om draait.

Dit is een grote stap die hij heeft gemaakt, hij ging kijken naar de cijfers vanuit ontspannenheid. 

Ontspanning
John leeft nu op een relaxte manier, zijn targets zijn hoger dan ooit, de resultaten ook maar de ontspanning ook. Dat is de grootste winst in de afgelopen jaren.


Kiezen
John kiest op welk domein hij iets wil bereiken, wat belangrijk is voor hem en niet alleen over twee jaar, maar in het hier en nu.
Hij weet wat hij doet op weekniveau maar ook op dagniveau.

Daarnaast weet hij wat hij moet doen om zich op een bepaalde manier te voelen maar ook hoe hij bepaalde situaties kan veroorzaken. Op basis daarvan maakt hij keuzes en wijkt er niet vanaf.

Dit is iets wat cliënten vaak aangeven juist wel te doen, ze wijken af van hun plan omdat ze overal potentie zien, maar dat is een groot gevaar. 

Ook hier hebben John en Jeanet een podcast over gemaakt. Luister/kijk het hieronder.Maak correcties in je weg

Net als het klassieke vliegtuig voorbeeld. Een vliegtuig die van Amsterdam naar Bali vliegt (van A naar B) vliegt nooit in een rechte lijn. Hij maakt altijd correcties. De hele tijd.  Verwacht van jezelf niet alleen maar die rechte lijn in je leven in je business.

Als je een voedingsdoel hebt en je bent daar van afgeweken, denk dan niet: "Ik draai m'n hele vliegtuig om", want dan kom je nooit in 'Bali' terecht. Dat kan je op elk domein toepassen.


De juiste coach, mentor, therapeut of consultant

Een goede coach, mentor of trainer weet wat jij niet weet en laat je zien wat jij niet ziet. Zo zijn John en Jeanet nu samen op fysiek vlak aan het werk met Richard.

Beide hebben ze last van hun schouder, maar ze hadden nooit eraan gedacht dat ze konden trainen op zo'n manier dat hun schouderklachten minder konden worden.

Je weet niet wat je zelf niet weet, daarom heb je iemand nodig om je die dingen te laten zien die je niet ziet. Dat is zo in je bedrijf maar ook in je hele leven.

Dat inzicht is wat voor John het grootste verschil heeft gemaakt en van daaruit zijn veel werelden geopend.

Schakel dus hulp in zodat je dingen gaat zien die je zelf niet ziet. Kies voor wat je wilt gaan doen, voeg acties toe, voeg daad bij het woord en blijf bijschaven om te komen waar je wilt komen. 

Wat voor hulp jij nu het beste kun gebruiken hangt af van meerdere factoren. Bekijk daarom eerst dit artikel om te ontdekken wat het verschil is tussen een coach, mentor, therapeut, consultant.

Ben je nu op een punt gekomen dat je weet dat je vooruit wilt komen in je business, meer misbaar wilt zijn maar niet weet waar je moet beginnen?

Vul dan onze gratis test in waarna je een gepersonaliseerd rapport ontvangt met handvatten om een bedrijf te bouwen dat niet volledig afhankelijk is van jou. 

Geen beperkt gevoel meer als het gaat om vrijheid, tijd, ontspanning en geld. 

Volg hier de test.

test Lifestyle of Business

Over de schrijver
John is mede-eigenaar en Hoofd Coach binnen Lifestyle of Business. Zeg je John dat zeg je RelaxedVlammen :), een van de 4 LSOB-tegenstrijdigheden. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en enthousiast persoon die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Zowel in het team als in coaching sessies. Omdat hij 100% aanwezig is in gesprekken, zegt wat gezegd moet worden en dat combineert met een praktische insteek is er altijd resultaat. Zowel met team leden als met coach klanten.
Reactie plaatsen

⚠️ Relaxed Vlammen op Slippers voor € 1,- ⚠️

We hebben tijdelijk ons online programma 'Relaxed Vlammen op Slippers' verlaagd in prijs. Voor het symbolische bedrag van € 1 volg je deze korte online training die je helpt relaxter door je dagen te gaan, terwijl je business blijft groeien!Relaxed Vlammen op Slippers mock up | John Slabbekoorn