Vakman

Als vakman* ben jij degene die op uitvoerend vlak de klanten bedient of producten ontwikkelt binnen het bedrijf. De meeste vakmannen zijn begonnen met ondernemen vanuit passie voor hun vak en zijn uitzonderlijk goed in hun vakgebied.

Wat is een vakman?

Denk aan de kapper, nagelstyliste of pedicure die op de vloer staat. De eigenaresse van een manege, yoga of PT-studio die les geeft. De coach, trainer of adviseur die zijn of haar klanten helpt door middel van producten en diensten. De fotograaf, videograaf of vormgever die beelden schiet.

Wanneer je als vakman op de vloer staat ben jij letterlijk je bedrijf. Vaak is er te weinig tijd of focus voor de strategie, marketing, sales en/of administratie of zit er een plafond aan de capaciteit die beschikbaar is.

Dit maakt dat veel vakmannen hard werken, weinig tijd hebben of een kwetsbaar business model hebben waarbij ze zich niet kunnen veroorloven om ziek te worden. Dan ligt immers het bedrijf stil.

Bedrijven liggen (te) vaak stil

Bij Lifestyle of Business werken we daarom met ondernemers die niet voor altijd volledig de vakman willen blijven maar die het bedrijf willen gaan leiden met een team. We werken met ondernemers die groot denken en een serieus bedrijf willen bouwen vanaf de basis.

* Vakmannen kunnen uiteraard ook vrouwen zijn. Dit is een begrip wat wij hanteren voor de ondernemers die zelf op de werkvloer staan om uitvoerende taken te doen (m/v). 
Reactie plaatsen