6 min. leestijd

Shirley Brouwers: Van niks en in loondienst naar duizenden euro's per maand

Shirley Brouwers is orthomoleculair diëtist en begeleidt mensen naar een gezond leven door middel van persoonlijke voedingsplannen. Zo’n driekwart jaar geleden is Shirley gestart met coaching van Rianne toen ze zelfs nog veel een deel in loondienst was. Ze voelde aan alles dat er iets moest gebeuren met haar praktijk, dat ze naar een hoger level wilde groeien. 

Met haar bedrijf had ze op dat moment weinig tot geen omzet. Binnen éen maand stopte ze met haar baan en inmiddels zet ze gemiddeld meer dan 5K per maand om. Welke stappen Shirley heeft gezet door de coaching met Rianne. En welke stappen jij als lezer ook direct kunt zetten. Ontdek je in het interview tussen John en Shirley.

"Ik merkte aan mezelf dat ik niet de tools in handen had om dat te doen" - Shirley Brouwers

Kijk en/of luister je liever dan dat je dit artikel leest? John heeft Shirley geïnterviewd voor in de Lifestyle of Business podcast, Hieronder kun je de video hiervan bekijken. 


Een financieel dieptepunt

Shirley kreeg na het gesprek dat ze met John had het aanbod om 2 maanden MBA op slippers te volgen in combinatie met coaching van Rianne. Maar op dat moment stond Shirley er financieel niet goed voor. Ze kreeg daardoor twijfels om de coaching te starten, ze is iemand die er eerst voor wil zorgen dat ze iets kan betalen voordat ze het gaat uitgeven. Ze had het er thuis over, hoe ze het misschien financieel konden oplossen. 

Ze had door dat het een investering was die ze waarschijnlijk driedubbel zo hard terug zou verdienen. Het was compleet uit haar comfort zone om eerst geld uit te geven voordat ze het had. Maar er bleef een stemmetje in haar hoofd komen dat bleef zeggen: 

“Maar als je dit niet gaat doen, wat ga je dan wel doen?” 

Dat heeft mij over de streep getrokken waardoor ik dacht: 

“Fuck it, we gaan het gewoon doen!”

No-nonsense en dus een match

Shirley omschrijft zichzelf als een ‘no-nonsense’ persoon, ze vindt dat je beter eerlijk over dingen kan zijn. Het is niet dat ze dit altijd comfortabel vindt, absoluut niet zelfs, maar ze volgde ons al wat langer op social media en ze had het gevoel dat het zou matchen met ons. 

"Ik hield van jullie aanpak, ik wist dat het gewoon de aanpak was die ik nodig heb. Een aanpak die mij met twee benen op de grond zou zetten en mij een spiegel zou voorhouden om mij te laten zien dat wat ik nu aan het doen ben gewoon niet werkbaar is."


Begonnen vanuit een vaste baan

Vanaf haar zestiende werkte ze in een Etos winkel, ze was de rechterhand van haar baas die franchise ondernemer is en eigenaar van 3 Etos winkels. Ze vond dit erg leuk maar het was niet wat ze zelf graag wilde, het hield haar tegen om haar praktijk op te bouwen doordat ze deze baan had en daardoor comfortabel kon blijven. 

Binnen een maand van de coaching kwam het besef dat ze moest stoppen met werken bij de Etos om fulltime voor haar eigen bedrijf te kiezen . Dit besef kwam doordat Rianne vroeg naar haar grootste ergernis gedurende de dag/week. 

"Het was niet de baan op zichzelf maar vooral hoe ik in die baan stond. Ik wilde namelijk gewoon heel graag wat anders doen." 

Ze merkte dat ze elke keer als ze bezig was voor haar eigen bedrijf en gebeld werd voor haar werk ze het irritant vond omdat ze ergens anders mee bezig was.

Zekerheid door loondienst

Veel mensen blijven liever ergens werken voor twee of drie tientjes per uur omdat ze dan zekerheid hebben. Terwijl ze in hun eigen bedrijf misschien wel tweehonderd of driehonderd euro per uur (of nog veel meer) kunnen verdienen, maar dit zijn natuurlijk wel oncomfortabele stappen die dan gezet moeten worden. 

Af en toe adviseren wij mensen om wel te blijven werken bij de baan die ze op dat moment hebben, zodat ze minder stress ervaren en om in de basisbehoeftes te kunnen voorzien om daarnaast hun bedrijf op te bouwen. Maar voor Shirley was dit niet het geval, zij kwam op het punt waarbij het haar eerder klein hield dan dat het versterkend werkte.

Stoppen in loondienst was de beste keuze ever

Shirley maakte de keuze om te stoppen met haar baan. De eerste week dat ze vrij was beschrijft ze als ‘de beste tijd ever’: 

“Het was mega bevrijdend en het leek opeens alsof mijn hoofd drie keer zo groot was waardoor er drie keer zo veel informatie in paste. Dus dat was letterlijk een bevrijding!” 

Op dat moment heeft ze alle tijd die ze had met twee handen aangegrepen en is ze gaan doen wat ze wilde doen. “Ik ben bijvoorbeeld een e-book en blogs gaan schrijven en heb me meer met social media bezig kunnen houden. Daarnaast heb ik gekeken wat ik nou eigenlijk verkoop, wie ik wil zijn in de markt, waar ik voor sta, wat ik belangrijk vind en wat ik mijn klanten wil meegeven.”

Coaching doorgepakt voor een half jaar

Shirley kwam erachter dat ze veel productiever was in de ochtend dan in de middag, daarom koos ze ervoor om in de ochtend om 6 uur op te staan. Ze is meer gaan bewegen en heeft meer tijd gekregen om goed voor zichzelf te zorgen en hierdoor ook beter voor haar bedrijf. Ze merkt dat ze hierdoor positieve energie heeft gekregen en dit ook meeneemt in gesprekken met klanten. Na de twee maanden coaching met Rianne heeft ze besloten om dit te verlengen: 

“Ik voelde de klik met Rianne en had veel aan het intensieve contact.”

Nu en toen

Het belangrijkste verschil voor Shirley sinds de coaching is dat ze haar bedrijf helder heeft gekregen, waardoor ze alles goed en helder kan communiceren naar de klant. 

Qua omzet is ze gegroeid van een omzet tussen de 0 en 1000 euro naar minimaal vierduizend euro per maand.

Momenteel doet Shirley alles nog zelf, ze vind het belangrijk dat ze eerst weet wat er moet gebeuren voordat ze dingen gaat uitbesteden. 

In de toekomst is dit wel een van de plannen, dan wil ze social media en blogs uitbesteden. Daarnaast zou ze graag iemand erbij willen hebben die de consulten van haar overneemt omdat ze het procesmatige van het bedrijf super interessant vindt. “Maar wie weet verandert dit wel weer, er zijn in ieder geval genoeg plannen!”

Uitbesteden

Heel veel mensen beginnen hun bedrijf vanuit een hobby, dit begint klein en wordt groter. Op een gegeven moment kom je dan op een punt dat wanneer je weer een stap in je bedrijf wilt maken, je beseft dat je niet alles zelf kunt doen. 

Wij spreken niks voor niks over: “Van vakman (m/v) doorgroeien naar leider in je bedrijf”

Je ziet dan vaak dat een vakman zelf alles wilt doen, maar ze zich beseft dat ze die tijd niet meer heeft waardoor ze hierin keuzes moet maken. Vervolgens denkt ze dan: “Oh, dan moet ik toch dingen uitbesteden. Ik begin wel met boekhouding of vormgeving, want ik wil graag controle houden.”. En dat is perfect! 

Als jij als lezer ook wilt leren om uit te besteden, ga dan kijken wat iemand anders voor een paar tientjes per uur voor je kan doen. Op die manier zal je leren om dingen uit te besteden.

Werken aan je gezondheid

Als je wilt werken aan je gezondheid kun je kijken op de website van Shirley ze heeft daar een Quickscan staan waardoor je inzicht krijgt in hoe het gesteld is met je hormoonhuishouding en met je gezondheid. Daarnaast ontvang je ook de stappen die je daarna gemakkelijk kunt zetten. Dit is vooral interessant als je een vrouw bent met hormonale klachten of rondom de overgang zit. 

Shirley wil als laatst nog graag het volgende kwijt: 

“Ik ben in ieder geval super blij met de coaching van Rianne en ik kan haar aan iedereen aanbevelen. Ze kijkt namelijk echt naar je als persoon dus ik ben erg blij met haar!”

.

.

Bepalen of onze Coaching en Consultancy net als voor Shirley ook interessant is voor jou?

Plan dan hier je gesprek in.
Kost je verder niets.
Je hebt daarna sowieso een goed gesprek met een paar handvatten om weer verder te gaan. Of je nu wel of niet met ons gaat samenwerken.


Over de schrijver
John is mede-eigenaar en Hoofd Coach binnen Lifestyle of Business. Zeg je John dat zeg je RelaxedVlammen :), een van de 4 LSOB-tegenstrijdigheden. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en enthousiast persoon die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Zowel in het team als in coaching sessies. Omdat hij 100% aanwezig is in gesprekken, zegt wat gezegd moet worden en dat combineert met een praktische insteek is er altijd resultaat. Zowel met team leden als met coach klanten.
Reactie plaatsen

⚠️ Relaxed Vlammen op Slippers voor € 1,- ⚠️

We hebben tijdelijk ons online programma 'Relaxed Vlammen op Slippers' verlaagd in prijs. Voor het symbolische bedrag van € 1 volg je deze korte online training die je helpt relaxter door je dagen te gaan, terwijl je business blijft groeien!Relaxed Vlammen op Slippers mock up | John Slabbekoorn