Negativiteit in je omgeving: Hoe haal je er positieve energie uit? | LSOB
Negativiteit in je omgeving. Laat het je dromen niet beïnvloeden!

Negativiteit in je omgeving. Laat het je dromen niet beïnvloeden!

Wanneer je doelen wilt bereiken zal je gaan merken dat er zowel positieve als negatieve energie jouw kant op gaat komen. Je omgeving speelt een belangrijke rol en er zullen momenten komen dat de meeste mensen om je heen je tegen willen houden bij het behalen van je doelen. Negativiteit in je omgeving kan verschillende oorzaken hebben. Wat de reden ook is, het blijft belangrijk om deze negativiteit om te zetten in iets goeds!

[De video-versie vind je hieronder of lees natuurlijk het artikel als dat je voorkeur heeft]

Het is natuurlijk erg vervelend als de mensen in jouw omgeving je klein proberen te houden. Dit is veel voorgekomen bij John en mij. De oplossing voor dit probleem is eigenlijk best simpel. Zo kun je je namelijk trainen op momenten waar mensen niet geloven in de dromen en doelen die jij hebt gesteld. Zo zijn John en ik constant bezig met mentale ontwikkeling en willen we iedere dag krachtiger worden in ons hoofd. We trainen onze manier van denken waardoor we altijd onder controle hebben wat er door ons hoofd gaat. Het maakt dus niet uit wat onze omgeving daarover te zeggen heeft!

Negativiteit in je omgeving uit de weg gaan

In het begin was er veel negativiteit uit de omgeving. We moesten aan anderen bewijzen dat we een bepaalde manier van leven konden hanteren en dat we een succesvolle business hadden. Het gevoel dat we onszelf constant moesten bewijzen knaagde aan ons. Dit was iets waar we echt voor wilden gaan, maar het liefst zonder kritiek.

Als de personen om wie je geeft je tegen proberen te houden is het extra pijnlijk. Gebrek aan vertrouwen van naasten heeft ervoor gezorgd dat we onszelf zijn gaan trainen om ons in zulke situaties hard te maken. We trainden niet perse om ons zo goed mogelijk te verdedigen, maar om onszelf te blijven. Hoe kunnen we de energie hooghouden ongeacht wat andere er ook van zeggen?

Negativiteit in je omgeving omzetten tot iets positiefs

Te allen tijde sterk zijn

Door constant onszelf te blijven pushen om sterker in de schoenen te staan, maak je jezelf constant bewust van wie je bent. De kritiek die over je heen komt valt al snel van je af of blijft niet eens hangen. Schiet niet direct in de verdediging en geloof in jezelf. Hoor de ander uit en probeer het niet persoonlijk op te vatten wat er gezegd wordt.

Misschien voel je soms dat het energielevel daalt. Door het dalende energielevel eindig je in veel negativiteit wat mogelijk leidt tot wantrouwen in je plannen. Juist nu is het moment om jezelf te trainen op dit soort conflicten! Wat kun je aan het gesprek veranderen en wat voor gesprekstof zorgt voor meer energie?

Op het moment dat je merkt dat een gesprek een richting op gaat die je niet aanstaat, kun je de keus maken een ander pad in te slaan. Misschien kun je het onderwerp wel aankaarten, maar ga je liever het conflict uit de weg. Dit is een goed moment om jezelf te trainen. Jij bepaalt hoe het gesprek wordt gestuurd.

De keuze is aan jou

Eigenlijk is het erg simpel om bepaalde conflicten te voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld een grapje laten vallen. Mensen verwachten dit niet en schrikken dan een beetje. Dit helpt om het energieniveau weer op gang te krijgen. Zodra je merkt dat het gesprek de verkeerde kant op gaat is het aan jou gelijk de controle weer terug te pakken.

Negativiteit kun je nooit volledig vermijden. Zeker niet als het veel voorkomt in jouw directe omgeving. Dus in plaats van het te ontlopen, moet je kijken hoe je er een training van kunt maken. Blijf jezelf, houd de energie hoog en blijf jezelf constant uitdagen.

Bij negativiteit sta jij vanaf nu aan het roer. Neem die controle en zorg dat jij bepaalt waar een gesprek naar toe gaat.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website