Accolades en testimonials

Accolades en testimonials heb je in een formele en informele setting. Het laat andere mensen zien wat jij gepresteerd hebt door wat andere mensen aan het woord te laten en hun ervaringen met jou te delen.

Formele en informele accolades

Formele accolades zijn verwijzingen van externe partijen die iets over jouw bedrijf, product/service/dienst vertellen. Bijvoorbeeld: 

  • Wanneer je als gast uitgenodigd bent in een podcast dan kun je op je website en social media zetten dat je daar te gast was om je expertise te delen. 
  • Als je een samenwerking/keuring/wedstrijd aan bent gegaan en je hebt daar mooie resultaten behaald, dan kun je dit delen op je website en social media
  • Als je genoteerd staat met je product of dienst in een lijstje op een extern kanaal (bijvoorbeeld in een blog artikel 'de 10 beste..... op dit moment' is dat een mooie referentie om naar te verwijzen dat je opgenomen bent in dat artikel

Dan zijn er ook nog informele accolades en dat zijn verwijzingen van 'coole' mensen die 'coole dingen' over jou zeggen. Voorbeelden van informele accolades zijn wanneer mensen met een bepaalde autoriteitsstatus positieve dingen over jou/je bedrijf delen. Dat is van grote waarde en toont aan dat je iets goed doet. Uiteraard is 'wat' er gezegd wordt belangrijk bij informele accolades, maar 'wie' het zegt is minstens zo belangrijk. 

Reactie plaatsen