Oppervlakkige acties

In ons drukke leven we nogal eens in de val van het doen van voornamelijk oppervlakkige acties. In dit artikel zullen we bespreken wat oppervlakkige acties zijn en waarom je ze niet wilt prioriteren.

Wat Zijn Oppervlakkige Acties?

Oppervlakkige acties zijn handelingen die worden uitgevoerd en niet direct het verschil maken voor je bedrijf. Ze worden vaak gedreven door gewoonte, externe druk of impulsiviteit, en ze missen een directe bijdrage aan resultaat.

Waarom Zijn Oppervlakkige Acties Problematisch?

Het uitvoeren van oppervlakkige acties is in de kern niet problematisch. Het wordt pas problematisch wanneer ze prioriteit krijgen boven de kernacties. Focus op oppervlakkige acties zorgt namelijk voor stagnatie van je bedrijf. Het voelt vaak goed: een blog artikel schrijven, administratieve zaken afhandelen en andere taken die niet direct zorgen voor meer omzet, maar het is echt killing voor je bedrijf. 

Wat je wilt doen is oppervlakkige acties uitbesteden, systematiseren of inplannen nadat de daadwerkelijke kernacties uitgevoerd zijn.

Kernacties dienen altijd de prioriteit te krijgen boven oppervlakkige acties, omdat je daarmee daadwerkelijk datgene doet wat nodig is voor resultaat.

Reactie plaatsen