Onbewogen Veerkracht

Onbewogen Veerkracht - de tegenstrijdigheid van Lifestyle of Business die het verschil laat zien tussen ondernemers die zeggen te willen slagen en mensen die zorgen dat ze gaan slagen. 

Wat is onbewogen veerkracht?

Wie je ook bent, wat je ook doet, welke branche je ook werkzaam bent, hoe je privé en zakelijke situaties ook zijn – je hebt altijd te maken met uitdagingen. En met iedere uitdaging krijg je een keus. Breek je onder de druk? Gooi je de handdoek in de ring? Of buig je veerkrachtig mee terwijl je onbewogen gefocust blijft op je einddoel?

Niet wat gebeurt heeft invloed op hoe jij je voelt. Maar hoe jij je kiest je te voelen heeft effect op hoe jij je voelt. Hoe je je voelt, hoe je dealt met obstakels, is een keus. Dus ook hoe jij omgaat met lelijke reacties of geldstress: trek jij je terug? Steek jij je kop in het zand? Of blijf je onbewogen veerkrachtig?

Onbewogen veerkrachtig blijven

Pas als je stopt met dingen bestempelen als fout en start met obstakels bestempelen met ‘het is wat het is’ -  kun je er rustig mee dealen. En vanuit daar kun je slimme keuzes blijven maken en blijven komen vanuit "je goed voelen".

Je zult niet obstakel-loos door het leven gaan. Je zult altijd dingen ervaren die niet je voorkeur hebben. Pas als je besluit die dingen niet te zien als ‘slecht’ en de weerstand ertegen loslaat, neem je volledige controle over je goed voelen.

Je veerkrachtig blijven aanpassen aan de omstandigheden, zodat je onbewogen en effectief bij je ultieme einddoel kunt komen. Dat is wat je vanaf nu gaat doen. Dat is wat de LSOB-ondernemer onderscheidt van iedereen die het "wel zou willen" maar niet doet. Omdat ze het simpelweg belangrijk genoeg maken.

Reactie plaatsen