3 min. leestijd

Hoe word je succesvol? 6 tips voor succesvol ondernemen!

Succesvol worden staat hoog op het lijstje van de meeste ondernemers. Toch krijgen wij vaak te horen dat het onduidelijk is hoe of wat je moet doen om succesvol te worden. Waar begin je? En hoelang gaat het duren voor je succesvol wordt? Vragen die dus veel ondernemers bezig houden. In dit artikelen geeft LSOB je een paar handige tips hoe jij succesvol als ondernemer kunt worden.

Meer zin in luisteren dan lezen? Scroll dan naar beneden voor de video!

1, Na actie volgt succes

Loop jij ook aan tegen een gebrek aan succes? Geen nood, je bent niet de enige. De gemiddelde ondernemer weet of voelt aan dat ze potentie hebben om iets neer te zetten. Echter maken de hoeveelheid stappen om het einddoel te behalen de meeste bang. Als gevolg blijven ondernemers vaak stilstaan. De grootste fout die je kunt maken. Om succesvol te worden moet je stappen blijven zetten. Alleen dan zul je gaan groeien. Dus, de volgende keer dat je denkt dat een taak ‘nutteloos’ is, denk dan aan het ideale leven dat je wilt leiden.

2. Maak een (concreet) lijstje

Zoek in je kast naar een pen en een kladblok en begin met schrijven. Want overzicht hebben in alles wat je moet doen is al stap nummer één naar de weg van succes! Dus schrijf alle taken op een velletje, er is geen limiet. Integendeel: het lijstje kan en mag lekker groot worden. Het hoeft niet specifiek een uitvoerende taak te worden, het mag natuurlijk ook altijd een leerdoel zijn. Maar als jij altijd alles opschrijft zorg je ervoor dat je hoofd leeg wordt. Daarnaast kun je elke dag het papiertje erbij pakken om te kijken welke stappen ook al weer belangrijk gezet moeten worden.

3. Noteer de prioriteiten van je eigen bedrijf

Na het maken van jouw lijstje is het belangrijk om de items met de hoogste prioriteit te lokaliseren. Nu kunnen we ervan uit gaan dat voor ondernemers winst maken een belangrijke prioriteit is. Je wilt tenslotte niet alleen genoeg geld verdienen om je eten te kunnen betalen maar bij voorkeur ook de financiële vrijheid hebben om je hoge standaard te ondersteunen. Bij het doel ‘winst maken’ wil je een concreet getal bepalen. Hoeveel winst? Wanneer bereik je wat? En vooral: Welke actie moet je daarvoor iedere dag uitvoeren om dit te bereiken? Die actie, komt boven aan je prioriteitenlijstje en is iets dat je jouw belangrijkste taak van de dag maakt.

4. Wees kritisch naar jezelf

Het kan zijn dat je op dit moment enkel offline geld verdient en nog niets online, terwijl dit juist jouw doel is. Om toch voldoende geld te verdienen help je ondertussen offline klanten. Is dit nodig om te groeien? Wanneer je hier volmondig ja op kunt zeggen moet je dit blijven doen. Want ook ondernemen houdt in dat je weleens dingen moet doen die je eigenlijk niet zo tof vindt.  Zolang het uiteindelijk maar bijdraagt aan het eindplaatje. Een andere prioriteitentip naar onze cliënten is altijd; online zichtbaarheid. In principe maakt het ons niet uit hoe je dit aanpakt. Zolang jij er maar voor zorgt dat de wereld weet dat je bestaat en wat je doet.

Je hebt bepaald waar jouw prioriteiten liggen. Hou jezelf hier dan ook aan. En als iets niet lukt, wees kritisch naar jezelf waarom dit niet lukt. Doe dit nog voor je begint met andere werkzaamheden, want anders blijf je dezelfde fouten maken. Uiteindelijk zorgt dit voor de ultieme focus en doorgroeien naar een succesvolle onderneming. PAs dan kun jij een succesvol leven leiden met je eigen bedrijf.

5. Succesvol ondernemen? Voorkom stoppen

Er ligt inmiddels een hele stapel met taken op je te wachten. Daarnaast zou je het liefst alles zo snel mogelijk beheersen. Maar ook Rome is niet in een dag gebouwd. Dus kijk met een realistische blik en weet dat je niet alles in 1 week gedaan kunt hebben. Raak je verwart of overspoeld door al je taken? Doe dan even een stapje terug. Maak een duidelijk overzicht met alle taken die gedaan moeten worden. Waarschijnlijk kunnen deze pas na maanden volledig gerealiseerd worden. En misschien zelfs pas wel na jaren. Stapsgewijs zul je je takenlijst afwerken en dan ga je pas echt groeien! Je (veel meer) winst begint te draaien wat resulteert in meer geld om uiteindelijk dingen uit te kunnen besteden. Dingen waar je hart niet ligt of taken die jou te veel tijd kosten.

6. Denk als een succesvolle ondernemer

Koffie op planner

Niet altijd alles is leuk en sommige dingen moet je willen uitbesteden. Maar zonder geld is het natuurlijk lastig om te groeien als succesvolle ondernemer met je bedrijf. Dit is dan ook gelijk een doel om meer winst te creëren. Want tijd kopen om zelf door te kunnen gaan en groeien is heel fijn. Denk dus als een succesvolle ondernemer. Maak een planning en creëer overzicht. Een goede structuur zorgt voor het halve werk. Probeer jezelf niet te verliezen in perfectie, want er zijn taken die nooit afkomen. Maar streef naar taken op papier en rust in het hoofd. Begin met je drie belangrijkste prioriteiten en blijf groeien. Het verschil tussen succesvol willen zijn en succesvol zijn ligt in je eigen handen en is volledig afhankelijk van de structuur die jij creëert en de acties die jij onderneemt.

We zijn benieuwd, wat zijn de eerstvolgende  stappen die jij in je agenda gaat plannen deze maand? Laat het ons hieronder weten!

 

Over de schrijver
John is mede-eigenaar en Hoofd Coach binnen Lifestyle of Business. Zeg je John dat zeg je RelaxedVlammen :), een van de 4 LSOB-tegenstrijdigheden. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en enthousiast persoon die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Zowel in het team als in coaching sessies. Omdat hij 100% aanwezig is in gesprekken, zegt wat gezegd moet worden en dat combineert met een praktische insteek is er altijd resultaat. Zowel met team leden als met coach klanten.
Reactie plaatsen

⚠️ Relaxed Vlammen op Slippers voor € 1,- ⚠️

We hebben tijdelijk ons online programma 'Relaxed Vlammen op Slippers' verlaagd in prijs. Voor het symbolische bedrag van € 1 volg je deze korte online training die je helpt relaxter door je dagen te gaan, terwijl je business blijft groeien!Relaxed Vlammen op Slippers mock up | John Slabbekoorn