Straight Line Business School: Start of something new | LSOB
arrow_drop_up arrow_drop_down
5 juli 2016 

Straight Line Business School: De start van iets nieuws [deel 3]

Er is geen week die rustig is, en dat is fantastisch! We zitten in zo’n mega opwaartse spiraal, dat is ongekend. Succes na succes, overwinning na overwinning, alles gaat goed. En dat is heerlijk.

Daaraan vooraf gingen bloed, zweet en tranen en emmers shit die we moesten opschonen voor we op dit punt aankwamen. Dus laten we even een stap terug doen.

We zitten nu in week 6 van ons Straight Line Business traject (lees hier deel 1). Die 6 weken zijn de 6 meest intensieve weken ooit als het gaat om resultaat creëren. We hebben grote doelen, duidelijke commitments en een absoluut vertrouwen in het behalen van al die doelen maar weten ook dat we daarvoor lastige keuzes moeten maken.

De eerste emmer vol met ellende

Onze coachingspakketten aanpassen was de eerste grote (en enge) stap. Als alles lekker gaat, is er geen noodzaak om zaken te veranderen. En alles ging lekker tot aan juni, er was geen reden om dingen te veranderen. Ik (Jeanet) wilde wel al lang dingen veranderen qua coaching, maar deed het niet. Waarom zou ik iets gaan aanpassen wat goed gaat? Maar het bleef knagen.

De coaching die ik bood bevatte wel al mentale coaching, maar niet in de mate die ik wil. Niet op het niveau dat ik heb en kan bieden en niet met de impact die ik zou kunnen maken op anderen. Mijn doel is heel simpel; mijn cliënten fysiek maar vooral mentaal transformeren. Hen zo helpen dat ze alles aankunnen.

Toen de keus eenmaal gemaakt was zijn we weken lang video’s gaan opnemen, worksheets gaan maken, pakketten samenstellen, alles zo maken dat de kwaliteit zeer hoog ligt, de impact mega is en het echt zo is zoals aansluit bij mijn visie.

Daarbij kwam de keus om prijzen te verhogen. Die keus was de eerste mega drempel waar ik echt tegenop zag en waar ik letterlijk misselijk van was (3 dagen lang want ik bleef uitstellen). Want zoals ik zei; alles ging lekker, dus moet ik dat wel willen veranderen? Nouja, ja dus.

Toen eenmaal die keus gemaakt was, voelde dat in het begin als de slechtste keus ooit. Cliënten stopten, en alles leek in te storten. Wat niet werkelijk zo was, maar wat af en toe wel zo voelde. Toch wisten we dat dit precies is wat we wilden en moesten doen.

Na een week of 2-3 stomp in de maag na stomp in de maag te verduren te hebben gehad, werd het rustiger. Ineens kwamen er nieuwe cliënten bij voor verschillende trajecten, groeide de mindset-coaching razendsnel, kwamen er nieuwe mogelijkheden en ging alles weer helemaal goed.

Eindstand; de coaching waar ik 100% achter sta en waarvan ik weet dat ik mensen écht kan helpen. Cliënten die fantastisch zijn om mee te werken op de verschillende vlakken waarbinnen we werken en een bedrijf dat beter loopt dan ooit tevoren. Maar, daarvoor moesten we wel eerst flink hard op onze tanden bijten. Klant na klant viel weg, alles leek te mislukken. Totdat het wél lukte. Totdat het wél de kant op ging die ik wilde. Tot ineens alles veel harder groeide dan ooit tevoren. Het was het waard ;).

(lees verder onder de afbeelding)

kickassleven wordt lifestyle of business

Keuzes maken

Onze doelen zijn groot, onze commitments zijn hoog en we kunnen niet alles tegelijkertijd. Willen we wel, moeten we niet willen. Terwijl we bezig waren met 1 deel van ons bedrijf groter maken, wilden we het andere deel ontzettend graag aanpakken. Maar we hadden besloten eerst voor A te gaan, dat omhoog tillen voordat we zouden starten met B. Dat hield in dat, ook al hadden we geniale ideeën, we er absoluut niks mee mochten doen behalve opschrijven.

Dankzij die keus voor volle focus hebben we in 6 weken het volgende eruit kunnen knallen:

  • Een podcast waarvan we om de dag een aflevering online hebben
  • Een nieuw coachingstraject voor onze cliënten
  • Een bikini-fitness cursus
  • Een business audioboek
  • 39 tips eboek
  • Gratis business dag-tips 
  • Binnen 3.5 weken tijd onze emaillijst van 0 naar 1000 mensen laten groeien (ons doel was de 1000 te behalen op 31 juli)
  • Komende donderdag onze 1e webinar die gegeven gaat worden.

Voor zonneschijn komt donder, bliksem, hagel en knetter veel werk

We hebben vandaag een keer of 3452 zitten refreshen want onze emaillijst groeide richting de 1000 en dat was ons doel. Een doel behalen is mega awesome dus dat was heerlijk om ook hierbij te hebben. Nadat de podcast absoluut niet mee wilde werken en hij toch uiteindelijk online stond, zien dat de eerste 100 downloads zijn geweest, is een hoogtepunt.

De webinar maken wat ook al totaal niet lukte, af hebben is een hoogtepunt. Onze eerste inschrijving van de webinar was heel cool (dan is er tenminste iemand ;) ), uiteraard werden de campagnes die we hiervoor gemaakt hadden 3x afgekeurd dus ook dat ging niet vlekkeloos.

De eerste blik werpen op de aankomende site bikinifitness.nl (inmiddels anno 2018 mee gestopt) en weten dat dit grandioos gaat worden was ook een hoogtepunt, daaraan vooraf gingen vele weken aan werk en de drang om op te geven. “Ineens” 6 nieuwe cliënten erbij binnen 2 dagen was een hoogtepunt, daarvoor moesten we dealen met vele mensen die stopten en vele malen ‘nee’.

We vliegen van hoogtepunt naar hoogtepunt, en dit wat ik vooraf beschreef is allemaal letterlijk binnen 1 week, op de emaillijst na dat is in 3 weken. Zo zien onze weken er uit. De eerste maanden van dit jaar was bikkelen, daarna moesten we nog wat dieper door het stof. En nu staan we zo’n beetje op driekwart van de berg en zien we de top. Dat is episch. Maar het is waar wat ze zeggen; succes komt niet aanwaaien.

Alles komt op zijn tijd

We zijn er van overtuigd dat de dingen bij ons aankomen zodra het de tijd ervoor is. Dat betekent niet dat we niets doen, we werken ons namelijk uit de naad. Maar we weten wel dat als we hard gaan nadenken over de nieuwe richting van J&J dat we niet verder kwamen en merkten dat als we het los lieten dat er ineens geniale ideeën binnen kwamen. En die geniale ideeën komen in de maand juli van de grond.

Hoogste potentie

KickAssLeven.nl (voor de oplettende lezer in 2018, we hebben weer een nieuwe en betere naam)  

De nieuwe naam voor deze website en bijhorende facebookpagina is vanaf heden KickAssLeven.nl. Waarom? Omdat wij 100.000 mensen willen inspireren, motiveren en helpen een KickAssLeven te creëren, en ‘lsob.nl’ zegt net wat meer dan ‘johnenjeanet’ ;) . Waarom? Omdat een kick ass leven onwijs episch is.

Wat we gaan doen

Er zullen verschillende thema’s zijn, waaronder:
KickassLeven – gefocust op mindset, succes, doelen bereiken, je leven zo vormen zoals jij wilt
KickassGezondheid – voeding, sport, rust, vitaliteit en energie
KickAssWereld – over reizen, digitale nomaden, au pairs in het buitenland

Kickassleven wordt Lifestyle of Business

Lees je dit artikel anno 2018? Awesome! Dan weet je wellicht ook dat we inmiddels opnieuw van naam veranderd zijn. Waarom? Omdat je als bedrijf moet blijven groeien om het beste uit jezelf te halen. En daar horen ook veranderingen bij. Vanaf nu heten we Lifestyle of Business of kort LSOB. We zijn klaar voor een nieuw én nog groter avontuur!

We maken ons vast klaar voor de uitdagingen die daar ongetwijfeld bij gaan komen. Wij zijn er klaar voor ;)

Begin met deze 39 tips
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis gids
Wij hebben ook een hekel aan spam

 

Over de schrijver
John is mede-eigenaar, Coach en Manager binnen Lifestyle of Business. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en slimme ondernemer die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Zowel in het team als in coaching sessies. Omdat hij 100% aanwezig is in gesprekken, zegt wat gezegd moet worden en dat combineert met een praktische insteek is er altijd resultaat. Zowel met team leden als met coach klanten.
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website