5 min. leestijd

Doelen behalen op een manier die wij Relaxed Vlammen noemen

Doelen behalen op een Relaxed Vlammen manier, wat bedoelen we daar eigenlijk mee? 

Als ondernemer ken je het vast; altijd doorgaan, lekker bezig, beuken tot je klaar bent. We zien bij de meeste ondernemers dat het vaak fout gaat doordat de focus niet op de juiste taken ligt. Ze zijn heel erg druk met het verkeerde bezig en ervaren daardoor voornamelijk stress, volle agenda's en erg lange werkdagen. Onze Relaxed Vlammen methode doorbreekt die vicieuze cirkel en zorgt ervoor dat je een doorlopend vakantiegevoel ervaart, terwijl je wel je doelen behaalt. In dit artikel vertellen we je daar meer over.

 Luister en/of kijk je liever dan dat je leest? Dit artikel hebben we ook opgenomen in de vorm van een podcast. Je kunt de aflevering hieronder bekijken en/of luisteren

Wat is Relaxed Vlammen®️?

Relaxed Vlammen is de laatste van onze vier tegenstrijdigheden. We zien het als onze heilige graal. Relaxed vlammen is doorlopend een vakantiegevoel ervaren, terwijl je wel je doelen behaalt. Je bent dus wel aan het vlammen (werken), maar op een hele relaxte manier. 

Vooral het Relaxed deel uit Relaxed Vlammen is voor veel mensen lastig om toe te passen. Als het soms al lukt dan schiet het er direct weer bij in op het moment dat het iets drukker wordt. Ze hebben dan het idee dat ze moeten blijven vlammen. 

Wij hebben de code gekraakt en weten hoe je, ook wanneer het druk wordt, toch ontspannen door je dagen kunt gaan.

Onderzoek naar doelen behalen toont aan...

Iets wat we veel zien is dat mensen motivational video's gebruiken om opgepept te worden om hun doelen te behalen. Ze kijken naar video's waar ze inspiratie uit halen en krijgen na het bekijken van deze filmpjes vaak een boost. Het is brandstof om te vlammen.

Er zijn echter twee dingen die je goed moet beseffen:

  1. Als je niet aan de juiste dingen werkt dan beweeg je niet in de richting van het bedrijf en het leven wat je voor ogen hebt.
    2. Er is onderzoek gedaan naar het effect van motivational video's in relatie tot het behalen van doelen. De uitkomst is wellicht anders dan je verwacht:

Het onderzoek bestond uit drie groepen 

1️⃣ De eerste groep moest elke dag een jaardoel opschrijven, bijvoorbeeld wat voor huis ze over een jaar hadden of wat ze hadden bereikt op het vlak van gezondheid.

2️⃣ De tweede groep moest elke dag hun jaardoel opschrijven en een motivational video kijken.

3️⃣ De derde groep moest alleen opschrijven wat ze elke dag gingen doen met in hun achterhoofd wel het doel waar ze naar toe wilde groeien.

Het resultaat?
Van de eerste groep haalde 38% de doelen.

De tweede groep die elke dag motivational video's keek scoorde het slechts; 35% van de groep behaalde de beoogde doelen.

De derde groep liet de beste resultaten zien. Maar liefst 91% van de mensen haalde hun doelen.

Kort gezegd: focussen op resultaat of focussen op het proces maakt een wereld van verschil. Dit onderzoek liet zien dat het doel moet zijn om op het proces te focussen en niet op het resultaat.

Waarom motivational video's niet werken

De theorie van Jeanet omtrent waarom motivational video's niet werken is dat je zo'n goed gevoel krijgt van motivational video's dat je reptielenbrein wordt gesust en je vervolgens lekker achterover gaat leunen. Of je raakt juist gemotiveerd voor dingen die er eigenlijk niet toe doen waardoor je in the end je doelen niet behaalt. Je bent dan "wel lekker bezig" en dat voelt goed. Maar bezig zijn met de zogenaamde oppervlakkige acties doet nog steeds niets voor het resultaat.


Ontspannen ondernemen; hoe doe je dat? 

De sleutel tot Relaxed Vlammen, ontspannen ondernemerschap, ligt hem in het kennen van je doelen. Je wilt heel helder in kaart gebracht hebben welke acties je moet doen om het gewenste resultaat te behalen. Je doelen breek je daarna op in behapbare brokken: doelen per kwartaal, per maand, per week en misschien zelfs per dag. Je weet dus precies wat je moet doen om tot resultaat te komen. 

Als het gaat om het relaxen of het vlammen wil je in beide gevallen weten wat je wilt. Waar wil je heen? Hoe relaxed wil je leven en waar wil je naar toe vlammen? Je wilt helder hebben welke acties je moet doen om dit resultaat te behalen. 

Dus maak concreet wat echt nodig is om op het gebied van je bedrijf (het stukje vlammen) te bereiken wat je wilt.

Denk aan hoeveel offertes je dient te versturen om de gewenste omzet te behalen. Bepaal hoeveel content je moet creëren en weet hierin wat echt het verschil gaat maken (welke marketingkanalen, het type content).  

Focus structureel op een aantal noodzakelijk vereiste acties, pak niet te veel aan, maar focus op een aantal dingen die het verschil maken.

Vervolgens voeg je daar het relax gedeelte aan toe.

Als startpunt is het belangrijk om te weten wat ontspannen voor jou betekent; wat geeft jou het gevoel dat je jouw droomleven leidt?

Denk aan dingen als tijd met je partner (en kind) doorbrengen, sporten, gezond eten, hobby's. Alle dingen waarvan jij een ontspannen gevoel krijgt. 

Maak dit ook concreet voor jezelf en plan ook deze dingen in, in je dag, week, maand, kwartaal en jaar. Dan is de kans groot dat je in het hier en nu je optimale dagen leeft en iedere dag stappen zet met je bedrijf.Waarom je niet in de waan van de dag wilt leven

Voor veel mensen werkt het om vaste tijden te hanteren, wij doen dit niet. Jeanet doet bijvoorbeeld in de ochtend haar relax dingen, maar als ze op dat tijdstip toch andere dingen moet doen (afspraken, zorgen voor Jayson), zorgt ze dat ze het later op de dag alsnog inhaalt.

Onze boodschap is; zorg dat je in het hier & nu leeft en beweeg mee op de flow van de dag en het ritme van je lijf. Dan voorkom je dat je geleefd wordt. 

Als je 's ochtends direct appjes beantwoordt, overal ja op zegt, van hot naar her rent, dan is het supermakkelijk om jezelf te verliezen en in de waan van de dag meegesleurd te worden.

Zet je telefoon vaker uit.

Wees comfortabel met het oncomfortabele.

Focus je op de kernacties

Het komt altijd op hetzelfde neer, doe de acties die noodzakelijk zijn. 

De mensen die hun doelen niet behalen focussen zich niet op de kernacties aka de acties die nodig zijn om je doelen te behalen.

Dus als jij niet aan ontspannen toekomt, is je lijst met dingen waar je ontspannen van wordt waarschijnlijk overweldigend lang en zie je door de bomen het bos niet meer. 

Daarom wil je naar de kern terug; wat is er nodig om bijvoorbeeld in gezondheid te kunnen leven?

Kijk ook eens naar onze radar, wat scoor je nu per pijler? 


Hoe kun je ervoor zorgen dat je op elk vlak een 8,5 scoort?

Kijk dan naar de dingen die je iedere dag gaat doen om deze 8,5 te scoren op elk vlak. Weet dan ook dat er 13 andere dingen zijn die je ook zou kunnen.

In de basis is alles simpel.
Jij bent degene die het ingewikkeld maakt.
Zodra je daarmee stopt krijg je een leven en business zoals je wilt.

Wil je meer leren over relaxed vlammen, doorlopend een vakantiegevoel ervaren èn je doelen behalen?

Volg dan vooral onze online instap training Relaxed Vlammen op Slippers. Tijdelijk verkrijgbaar voor het symbolische bedrag van € 1!
Relaxed Vlammen op Slippers mock up | John Slabbekoorn

Over de schrijver
John is mede-eigenaar en Hoofd Coach binnen Lifestyle of Business. Zeg je John dat zeg je RelaxedVlammen :), een van de 4 LSOB-tegenstrijdigheden. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en enthousiast persoon die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Zowel in het team als in coaching sessies. Omdat hij 100% aanwezig is in gesprekken, zegt wat gezegd moet worden en dat combineert met een praktische insteek is er altijd resultaat. Zowel met team leden als met coach klanten.
Reactie plaatsen

⚠️ Relaxed Vlammen op Slippers voor € 1,- ⚠️

We hebben tijdelijk ons online programma 'Relaxed Vlammen op Slippers' verlaagd in prijs. Voor het symbolische bedrag van € 1 volg je deze korte online training die je helpt relaxter door je dagen te gaan, terwijl je business blijft groeien!Relaxed Vlammen op Slippers mock up | John Slabbekoorn