Geld verdienen tijdens reizen? Zo creëer je een hoog inkomen | LSOB
arrow_drop_up arrow_drop_down
25 januari 2019 

Hoe kan ik geld verdienen tijdens het reizen als digitale nomade?

Je wordt in de ochtend wakker wanneer je wakker wordt. Zonder wekker maar door een lekker zonnetje op je gezicht. Je neemt eerst even een duik in het zwembad van jouw luxe villa en besluit daarna om aan het werk te gaan. Op jouw eigen manier. Want jij bent een kickass digitale nomade met een hoog inkomen! Of tenminste: dat is jouw einddoel. Jij wilt geld verdienen tijdens reizen en je business locatie onafhankelijk runnen. En het liefst nog met een bovengemiddeld inkomen ook. Wij gaan jou daar bij helpen!

Geld verdienen tijdens reizen is leuk. Maar hoe genereer je genoeg inkomen om locatie onafhankelijk te blijven werken aan je eigen business? Dit is een vraag die wij dagelijks te horen krijgen. Er zijn natuurlijk vele opties zoals perenplukken of taalleraar worden. Maar dat is niet de doelgroep waar wij op richten. We werken met gedreven ondernemers en helpen hen naar een hoger niveau komen én locatie onafhankelijk worden (mits ze dat willen uiteraard 😉 ). Want hoe heerlijk is het om goed geld te verdienen tijdens het reizen en vrijheid te hebben op ieder vlak? Lees daarom snel onze 10 tips om ook geld te verdienen tijdens het reizen.

Inhoudsopgave: geld verdienen tijdens reizen

 1. Bouw je persoonlijke brand, product of service
 2. Verzamel een sterk (cliënten)netwerk
 3. Zorg voor het noodzakelijke en wees voorbereid
 4. Leef niet alsof je op vakantie bent
 5. Werk slimmer
 6. Zet een passief inkomen op
 7. Persoonlijke ontwikkeling
 8. Zoek een (goedkope) startlocatie
 9. Investeer tijd, energie en geld in de juiste dingen
 10. Weet waar je geld naar toe gaat

1. Bouw je persoonlijke brand, product of service


Je hebt een briljant business idee én je wilt locatie onafhankelijk werken. De volgende stap is om dit idee te realiseren. Het maakt niet uit hoe groot je idee of bedrijf op dit moment is: je moet online vindbaar worden. Heb je al een sterke website? En is deze gevuld met relevante informatie? Laat iemand eens met een kritische blik naar je werk kijken. Er kan altijd worden bijgeschaafd.

Het bouwen van jouw persoonlijke imperium kost tijd, maar is wel ontzettend belangrijk als je geld wilt verdienen tijdens het reizen als digitale nomade. Heb je bijvoorbeeld al verschillende socialmedia-kanalen aan je website gelinkt? Of je nu van social media houdt of niet, je potentiële klanten zijn hier waarschijnlijk te vinden. Als jij je bedrijf sneller wilt laten groeien is een Facebook Business Account geen overbodige luxe. Naast de vele actieve gebruikers kun je met dit platform alle kanten op. Denk maar aan het plaatsen van foto’s, video’s, blog artikelen of doelgerichte marketingcampagnes. Daarnaast is het een relatief simpele manier om een netwerk op te bouwen. Zorg er dus voor een kickass brand en probeer deze continue te optimaliseren. Dit is tenslotte jouw ticket naar succes én een hoog inkomen. Het flink geld verdienen tijdens het reizen komt natuurlijk niet zomaar aanwaaien.

Geen idee waar je het over moet hebben in de content en waarde die je wilt delen? Kijk dan onderstaande video

 

2. Verzamel een sterk (cliënten)netwerk 


Als digitale nomade krijg je waarschijnlijk nauwelijks tot niet de kans om je klanten persoonlijk te ontmoeten. Je bent tenslotte op reis en misschien hou je, net als wij, van afgelegen plekken. Dit betekent wel dat je al een sterk (online) netwerk moet hebben staan, bereid moet zijn deze te creëren óf dat iemand anders de sales voor jou laat doen. Want zonder klanten heb je geen goed lopend bedrijf en dus ook moeite met online geld verdienen.

Gratis content kan je verder helpen

Een manier om potentiële klanten naar jouw website te krijgen is door gratis content aan te bieden. Het lijkt op het eerste gezicht misschien tegenstrijdig. Want hoe word je een digitale nomade en kun je geld verdienen tijdens het reizen door je kennis gratis te delen? Simpel: door iets van waarde gratis weg te geven aan jouw publiek bouw je een band met ze op. Door dit regelmatig te doen, in bijvoorbeeld de vorm van een blog, hoop je dat ze terug keren naar je website en uiteindelijk een product of dienst van je aanschaffen.

En wanneer je dan op deze manier een nieuwe klant binnenhaalt kun jij hun go to guy worden. Wat voor zowel de klant als voor jou gunstig is. Het is daarom belangrijk om jouw klant zo goed mogelijk van dienst te zijn. Dit doe je door samen het probleem te tackelen en hen het gevoel te geven dat je tijdens het project altijd aanwezig bent geweest, ook al zit je aan de andere kant van de wereld. Waarom? Omdat je dan zeker bent van goede mond-tot-mond reclame én hopelijk een goede review! Vraag je klanten daarom altijd om een recensie achter te laten op je website, google business account of Facebookpagina die jij later weer voor jouw marketing campagne zou kunnen gebruiken.

Voorbeelden van gratis producten en hoe je dit zou kunnen oppakken, vind je door op de onderstaande afbeelding te klikken

geld verdienen tijdens reizen in de LSOB uni

In de LSOB Universiteit vind je vele voorbeelden

3. Zorg voor het noodzakelijke en wees voorbereid


De meeste digitale nomade beginnen met het aanschaffen van verschillende spullen. Zo kopen ze bijvoorbeeld een kleine laptop, een mooie rugzak en nog wat handige kleren. Om vervolgens pas te kijken hoe ze eigenlijk locatie onafhankelijk kunnen gaan werken. Dit is de verkeerde volgorde. Hiermee leg je de focus ook op een verkeerd punt.

Om geld te verdienen tijdens het reizen en een hoog inkomen te genereren draait niet alles om het hebben van het beste en meeste materiaal. Het draait juist om het optimaliseren en minimaliseren van jouw leven. Wanneer je dit onder de knie hebt is het tijd voor het aanschaffen of verzamelen van een goede basisuitrusting. Je moet hier niet op willen bezuinigen, want niet elk land kent de kwaliteit die wij gewend zijn of je betaalt er juist de hoofdprijs voor. Hieronder hebben wij een klein lijstje met noodzakelijke dingen om je op weg te helpen.

Noodzakelijk Materiaal om geld te kunnen verdienen tijdens het reizen

 • Een lichte laptop met lange batterijduur. Je kunt wel een grote laptop mee willen nemen, maar onthoud goed dat je hier zelf altijd mee moet sjouwen wanneer je van plek naar plek reist. Als je vaak buiten wilt werken is het aan te raden om voor een laptop te gaan met een goed scherm waarop je nog wat kunt zien als de zon schijnt. Je laptop is ook je bron van inkomen dus probeer hier niet op te bezuinigen.
 • Een goede backpack. Een koffer is natuurlijk ook een optie, maar niet altijd even praktisch als je van plan bent om de wereld over te reizen. Kies daarom eerder voor een stevige backpack die bij jouw lengte past en waar jouw nodige spullen in kunnen.
 • Een stevige rugzak (die door kan als handbagage). Het is altijd handig om naast je backpack ook een compacte rugzak bij je te hebben. Voor als je bijvoorbeeld eens naar een flexplek voor digitale nomade wilt. Of voor een hike tijdens je vrije middag.
 • Een extra Internet kabel. Wij zijn er tijdens onze reizen achter gekomen dat de internetkastjes vaak op de meest onlogische plekken ooit staan en dat wifi niet altijd even stabiel is voor bijvoorbeeld Skype gesprekken. Dit is de reden dat wij nooit meer vertrekken zonder internetkabel. We willen tenslotte wel werken op een ideale plek, want hebben niet voor niets gekozen voor het digitale nomadenleven.
 • Extra opladers. Ook dit is een tip uit ervaring! Tijdens onze reis ging er een Apple oplader kapot. Er was in Bali niet zomaar ergens een Apple winkel te vinden. Dit resulteerde wel in een energiebesparende werkwijze tot er een vervangende oplader zou komen. Uiteindelijk kostte dit meer tijd en geld dan vooraf een back-up meenemen. Vooral het stilvallen van business-taken ervaarde we als bijzonder hinderlijk.

Reizen en werken? Sluit een verzekering af

Sluit een goede verzekering af

Naast het aanschaffen van de juiste basisuitrusting is het handig om voor vertrek te kijken naar een juiste verzekering. Nu is het uitzoeken van een verzekering écht niet het leukste werk en het kost vaak nog aardig tijd ook. Maar het kan wel heel handig zijn! Wanneer er bijvoorbeeld een familielid overlijdt en jij terug moet naar Nederland is het wel fijn om te weten dat de kosten hiervan worden gedekt en de zorgen volledig van je ontnomen worden op reis-gebied. Of stel je voor dat je werkmateriaal, zoals je laptop, wordt gestolen. Ditzelfde geldt voor een onverwachts medisch noodgeval. Maar je kunt in Bali bijvoorbeeld ook altijd nog naar een wonderdokter gaan ;-).

Nieuwsgierig hoe het er aan toe gaat bij een wonder dokter in de tempels in Bali? Het gebroken-hand avontuur vind je hier:

4. Leef niet alsof je op vakantie bent


De eerste trip, wanneer je start met geld verdienen tijdens het reizen, voelt het misschien alsof je op vakantie bent. Maar een hoog inkomen creëer je niet vanzelf, er zal echt hard en vooral slim gewerkt moeten worden. Het is dus belangrijk om als digitale nomade gewoon je leven te leven. Je bent aan het werk, maar toevallig in een epische villa mét zwembad in Phuket. Om deze levensstijl voor een langere tijd vol te kunnen houden is het niet verstandig om elke dag een uitje te boeken. Want heel simpel, een hele dag met je privé speedboat rond varen is fantastisch. Maar aan veel werken kom je niet toe. Doe dat dagelijks en je business staat stil.

Het runnen van een succesvol bedrijf en permanent wereldreizen of locatie onafhankelijk werken gaat perfect samen, mits je beseft dat ook op een paradijselijk eiland er hard gewerkt moet worden. Reizen mag dus ook nooit voor werk komen! Dit betekent dat je veel beroep moet gaan doen op je zelfdiscipline en doorzettingsvermogen. Om het wat makkelijker te maken is het handig om vaste werkuren en werkdagen met specifieke taken in te plannen. Het is echt niet erg om een dagje ‘vrij’ te nemen om wat van het land te zien. Maar zorg wel dat het in je agenda past en je klanten er niet te dupe van worden. Houd ook altijd rekening met de tijdzone in het geval van klanten.

Een heel kleine impressie van hoe het zou kunnen zijn zie je hier

5. Werk slimmer


Werken is leuk als je het goed doet. Daar zijn we het als succesvolle ondernemers allemaal over eens. Toch is de kans groot dat je ontzettend veel taken en projecten hebt die totaal geen impact hebben op je bedrijf.  Zo kunnen wij mensen namelijk uren besteden aan het checken van onze e-mails of het bekijken van YouTube webinars die uiteindelijk niets te maken hebben met het bedrijf. En ook eindeloos door Instagram of Facebook heen scrollen gaat nauwelijks tot niets opleveren. Het lijkt vaak alsof je de hele dag druk en actief bezig bent, maar in werkelijkheid kun je ongeveer 80% van je taken schrappen. Dit zijn namelijk bezigheden en geen echte werkzaamheden.

Verander je aanpak

Vraag jezelf eens hardop af welke bezigheden er waardevol zijn. Iets wat voor ons waardevol is kan voor jou totaal niet zo voelen, er is dan ook geen goed of fout. Zolang het maar in lijn staat met wat jij wilt bereiken. Sommige bezigheden of taken kun je helemaal schrappen. Vind je het lastig om in één keer te stoppen met het scrollen door je Facebook tijdlijn? Probeer dan in ieder geval te minderen.  Of installeer de facebook eredicator. Het kan ook handig zijn om verschillende taken te automatiseren. Zoals het dagelijks posten op social media of het versturen van een nieuwsbrief. Je bespaart op deze manier veel tijd voor taken die wél iets opleveren. Is automatiseren niet mogelijk? Kijk dan eens welke taken je kunt batchen. Dit houdt in dat je verschillende kleine taken in één keer uitvoert, zoals bijvoorbeeld het eenmalig checken van je e-mail of het afronden van je administratie.

Denk aan uitbesteden

Natuurlijk kun je ook altijd nog taken uitbesteden. Wellicht kan een freelancer een taak overnemen waar jij je tijd beter niet in kunt steken. Ook dit voelt misschien wat tegenstrijdig aan: iemand inhuren kost tenslotte geld en jij wilt geld verdienen tijdens het reizen en het liefst met een dik inkomen. Maar doordat de vervelende taken uit handen worden genomen, heb jij meer tijd over voor de taken die er écht toe doen. Maak jij je tijd vrij voor de zaken die direct omzet en winst opleveren en groei je juist dankzij het uitbesteden weer door. Let er wel op dat je nooit andermans krachten gebruikt, omdat je bang bent te zelf te falen in een bepaalde taak. In je comfort zone zal je nooit gaan groeien!

(verhaal gaat verder onder de foto)

Kom je angst onder ogen

6. Zet een passief inkomen op


Een passief inkomen is een veelvoorkomend verdienmodel onder digitale nomaden. Wie wil er nou niet slapend geld verdienen of geld verdienen tijdens het reizen zónder er iets voor te hoeven doen? Dit klinkt als een geweldige droom, maar voor velen zal dit ook alleen bij een droom blijven. Een passief inkomen is namelijk niet zomaar gerealiseerd. Je zult kneiterhard moeten werken om een passieve inkomstenbron op te zetten en je moet niet vergeten het regelmatig te onderhouden.

Passief geld verdienen bestaat namelijk niet. Tenminste, je zult vooraf altijd taken moeten verrichten om dit voor elkaar te krijgen. Dit is misschien een tegenvaller, want veel mensen verwarren passief geld verdienen met geen reet uitvoeren. Het is verstandig om daarom in lange termijnen te denken; een passief inkomen bouwen doe je niet in één dag en zelfs niet in één week. De fout die de meeste passieve starters maken is dat ze na een paar weken al opgeven. Ze zien nog geen resultaten en stoppen ermee.

Onze tip is dan ook hierop voorbereid te zijn. Het opzetten van zo’n verdienmodel en uiteindelijk de resultaten hiervan zien is echt geweldig! Je moet er alleen wel voor durven gaan. Doe je dit goed, dan zou het zomaar kunnen dat jij wat vaker met je boek het strand op kan terwijl je gewoon nog geld verdient.

7. Persoonlijke ontwikkeling


Waarom zou je aan persoonlijke ontwikkeling doen – je bent toch al perfect? 😉 Het gaat niet om het creëren van perfectie. Persoonlijke groei gaat over het ontwikkelen van eigenschappen die jou in de mogelijkheid stelt je doelen te bereiken. Als jij het beste uit jouw business wilt halen zal je zelfverzekerdheid en kracht moeten uitstralen. Een bedrijf is namelijk zo sterk als het brein erachter.

Persoonlijke ontwikkeling helpt bij het leven van een productiever leven. Ook zal het je groter en anders laten denken. Iets wat elke ondernemer wel kan gebruiken. Het zal je namelijk ontzettend bewust maken van wie jij moet zijn om jouw dromen en idealen om te zetten in werkelijkheid. Droom groot. Deel deze droom in kleine stukjes op. Stel prioriteiten en vier je successen. Doe bijvoorbeeld elke dag aan een vorm van zelfstudie. Lees een boek of luister een podcast. Je bent nooit te oud om iets nieuws te leren.

Als je goed door wilt pakken met je manier van denken en je persoonlijke ontwikkeling. Kijk dan eens op onze Creëer een KickassBusiness Podcast. Een podcast show met een unieke insteek en dé aanpak waardoor je nog maximaler kunt doorgroeien.

De KickassBusiness Podcast kun je hier luisteren (klik op de afbeelding)

8. Zoek een (goedkope) startlocatie


De meeste hebben een clichébeeld als het gaat om het leven van een digital nomad en geld verdienen tijdens het reizen, namelijk met een laptopje op het strand of onder een palmboom. In praktijk is dit eigenlijk allesbehalve fijn. Want een strand heeft geen wifi, de zon zorgt ervoor dat er niets te zien valt op je laptop en dan hebben we het nog niet eens gehad over het vervelende zand dat overal gaat zitten (hi, bilnaad). Kies daarom voor vertrek een plek uit waarbij het mogelijk is om toch ultieme vrijheid te voelen tijdens het werken.

Wanneer je net begint als locatie onafhankelijk ondernemer is het aan te raden niet elke week naar een andere plek te af te reizen. Je zult vooral in het begin moeten wennen aan je andere levensstijl en zeker in de eerste week is het verleidelijk om te denken dat je op vakantie bent. Dus filter thuis alvast wat jij belangrijk vindt aan een bestemming en stel je erop in daar een tijdje te blijven. Zo geef je jezelf voldoende tijd om te wennen aan je nieuwe werkstijl. Je bent locatie onafhankelijk dus als je het ritme te pakken hebt kun je altijd je spullen pakken en vertrekken naar een andere plaats.

Azië is vaak dé favoriet bij digitale nomaden

Azië is dé plek voor (startende) digitale nomade vanwege de hoge kwaliteit van het leven en de relatief lage kosten van levensonderhoud. Op deze manier stroomt er al snel meer geld binnen dan dat je uitgeeft en kun je meer investeren in andere zaken. Ook is het erg fijn dat er bijvoorbeeld in Bali veel ondernemersgemeenschappen (co-working places) zijn. Je kunt naar verschillende flexplekken en als je behoefte hebt aan een praatje kun je al snel gelijksoortige ondernemers vinden. Super gaaf toch!

(verhaal gaat verder onder de foto)

geld verdienen tijdens reizen in bali

9. Investeer tijd, energie en geld in de juiste dingen


Veel ondernemers die wij tegenkomen zijn bereid geld, tijd en energie te investeren. Bijvoorbeeld in een goed lopende website, een marketingcursus of een training op het gebied van financiën. In punt 7 hebben we al verteld niet de kracht van persoonlijke ontwikkeling te onderschatten. Maar als het gaat om investeren in jezelf blijkt opeens dat niet iedereen hier het nut van inziet. Het namelijk niet iets tastbaars en het kost vaak veel geld. Totdat je gaat bekijken wat het je gaat opleveren. Keer op keer blijkt dat ondernemers die bereid zijn om te investeren in hun bedrijf en zichzelf, succesvoller worden dan de mensen die dit niet doen.

Dus wil jij écht een digitale nomade met een hoog inkomen worden en dus geld verdienen tijdens het reizen? Dan zal je moeten investeren in een goede coach. Een coach die jouw laat zien wat je zelf nu nog niet ziet. Alleen als je bereid bent om voldoende geld, tijd en energie te investeren zal je stappen gaan maken. Stappen om uiteindelijk een goed en krachtig verdienmodel te creëren. Daarnaast zorgen goede investeringen vaak voor meer inzicht en een strategischer ingestoken bedrijf. Een goede investering zal je dan ook altijd in een later stadium dubbel en dwars terugverdienen. Dus richt jezelf niet op snelle rijkdom, maar ga serieus aan de slag. Je zult hier geen spijt van krijgen

10. Weet waar je geld naar toe gaat


Bewust met geld om gaan is vaak nog wel een dingetje. Als digitale nomade is dit nog lastiger doordat de vaste lasten per maand nogal zullen schommelen. Geld verdienen tijdens het reizen is gaaf. Maar niet altijd even overzichtelijk. Het is daarom verstandig om voor vertrek alles gronding te bekijken. Heb je bijvoorbeeld een koophuis? Dan is misschien het tijdelijk verhuren van je huis wel een optie. Heb je een huurhuis, maar ga je voor een langere tijd weg? Dan is opzeggen in dit geval misschien de beste keus. Vergeet ook vooral niet te kijken naar de hoeveelheid abonnementen die je hebt lopen. Aan een sportschoolpas heb je op reis namelijk niet zoveel aan en ook een maandelijkse telefoonbundel die je alleen in Nederland kunt gebruiken is een overbodige kostenpost.

Maak een schatting vooraf

Probeer in te schatten hoeveel geld je per maand uit wilt geven op je bestemming. Je kunt bijvoorbeeld kosten besparen door in een hostel te zitten, maar niet iedereen kan in deze omgeving optimaal werken. En laten we wel zijn, als je als serieuze ondernemer op reis bent, zijn er betere locaties te verzinnen dan hostels ;). In dit geval is goedkoop namelijk vaak duurkoop. Je bent minder efficiënt, laat kansen liggen en bevindt je niet in een omgeving met high-achievers. Neem dat zeker mee in je keuzes.

Door een goed beeld te hebben van je financiën, zal het je in staat stellen om uiteindelijk ook beter met geld om te gaan. Je wilt tenslotte een digitale nomade met een hoog inkomen worden en tevens een groot deel van dat inkomen over houden, dus een overzicht mag niet ontbreken.

Start vandaag nog met geld verdienen tijdens het reizen

Jij bent een bestaande ondernemer, maar zou graag je bedrijf naar een hoger niveau tillen én tegelijkertijd locatie onafhankelijk worden. Wij geven je groot gelijk! Word vandaag nog een digitale nomade met een hoog inkomen, of althans begin hier mee! Je zult dit niet kunnen realiseren in één dag en zelfs niet in één week. Maar door een zonnetje gewekt worden met een zelfgekozen dagindeling hoeft echt geen onrealistische droom te blijven. Dus volg de stappen en durf geld, tijd en energie in jouw werk te stoppen. Ga door waar andere mensen afhaken en je zult ontzettend succesvol worden!

Over de schrijver
John is mede-eigenaar, Coach en Manager binnen Lifestyle of Business. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en slimme ondernemer die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Zowel in het team als in coaching sessies. Omdat hij 100% aanwezig is in gesprekken, zegt wat gezegd moet worden en dat combineert met een praktische insteek is er altijd resultaat. Zowel met team leden als met coach klanten.
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website