5 min. leestijd

Ons verhaal: van loondienst naar locatie onafhankelijk met een hoge levensstandaard

Wat je nu gaat lezen is niet alleen een persoonlijk verhaal om John en Jeanet beter te leren kennen. Je ontdekt namelijk ook hoe wij van locatie gebonden en zo’n €3000 omzet p/m doorgroeiden naar altijd leven op zomerse locaties en €60.000 tot €90.000omzet per maand en een steady business met een geweldig team om ons heen.

De tips die daarbij komen kunnen zeker heel waardevol zijn ;).

Het was zeker niet altijd zoals het nu is

Inmiddels zijn John en ik samen eigenaar van Lifestyle of Business, voorheen Kickassleven, en reizen over de hele wereld terwijl we elke dag intens blij zijn met wat we dagelijks doen. Maar dat was niet altijd zo. Laten we even kort teruggaan in de tijd…

John in loondienst zonder professionele nomade leven

Het is de zomer van 2005

John is op dat moment 16 jaar, volwaardig puber en heeft absoluut geen zin meer om met zijn ouders mee te gaan op vakantie. Ik ben nog niet zo lang 15 en op dat moment misschien nog wel meer puber dan John. Ook ik blijft liever thuis.

Beide ouders zijn een andere mening toegedaan. Er zit niets anders op, we moeten toch echt mee naar Oostenrijk. Dit keer wel echt voor de allerlaatste keer wordt ons verteld. Lekker dan…

Op het moment dat dit ‘drama’ zich afspeelde kenden we elkaar helemaal nog niet. John woonde in Strijen en ik in De Wijk (“Welke wijk” – Dé Wijk, in Drenthe). Ter illustratie, deze dorpen liggen bijna 200 kilometer bij elkaar vandaan.

Anyway…

We kwamen er niet onderuit en begin augustus 2005 in een typisch Oostenrijks hotelletje gebeurde het.

John was al ruim een week in het hotel en begon zich wat te vervelen totdat ik daar ineens was bij het ontbijtbuffet. De eerste contacten waren wat moeizaam, mede doordat John overtuigd was dat ik al minstens 18 zou zijn. Maar uiteindelijk werd een zwemafspraak gemaakt.

De 3 daaropvolgende dagen werden afgewisseld met zwemmen en rummikubben (ja dat ouderwetse spelletje inderdaad ;)). Van echte liefde was zeker geen sprake en leek ook niet realistisch gezien de afstand tussen onze woonplaatsen.

De vakantie kwam ten einde en er bleef naderhand contact bestaan via sms-en en msn-en als goede vrienden. Tot de kerstvakantie begin 2006. John besloot met de trein naar de Wijk te komen om een nachtje te logeren. Gewoon als vrienden.

Eén nachtje, wat het plan was, werden er zeven en vanaf dat moment was het John&Jeanet.

Eerste ontmoeting John en Jeanet LSOB

(de foto’s in 2005 waren nog niet van beste kwaliteit 😉)

Fastforward naar 2011

Na jaren van elk weekend afspreken en honderden treinuren verder was het moment daar dat John in 2011 bij mij introk in de Wijk. Mijn ouders vertrokken op dat moment naar een andere woning en de ‘kust was dus veilig’ ;). We kochten het huis van mijn ouders en hadden alle ruimte voor onszelf.

“hoe zou het voelen om getrouwd te zijn?”

Inmiddels woonden we enkele jaren samen en was het een random zondagochtend aan de ontbijttafel ergens in 2013.

Beide zaten we in de badjas met een slaperig hoofd en vroegen ons hardop af hoe het zou zijn om te trouwen.

…1 week later was alles geregeld.

3 januari 2014 op het eiland Kauai (onderdeel van Hawaii) hebben we elkaar, geheel in stijl zonder vrienden en familie, het ja-woord gegeven op het strand tijdens zonsondergang. Een mooi moment uit ons leven.

Ik zou ook kunnen zeggen ‘mooiste moment uit ons leven’ maar behalve dat dit mega afgezaagd is, hebben we gewoon meerdere dingen op de eerste plek staan van mooie momenten. Dus ‘mooiste’ is gewoon niet waar. Hoewel dat wel van men verwacht wordt uiteraard, om trouwen als mooiste moment te zien.

Inmiddels hebben we op 3 januari 2019 ons 5 jarig jubileum gevierd op exact dezelfde plek. Alleen dit keer wel met onze naaste familie. Ik kan je zeggen. Dit was wel oprecht het mooiste moment uit ons leven.

Hieronder kun je zelf zien hoe het hertrouwen eruit zag op 3 januari 2019

Hoe dan ook, ik dwaal af.

Getrouwd en al gingen we weer lekker verder met ons leven

Ik was al jaren een zeer actiegerichte ondernemer. John zat lekker ‘zeker’ in loondienst met een gemiddeld loon en een leaseauto. Ik wilde steeds meer vrijheid en gaan reizen. John werd al bang bij alleen de gedachte van geen vaste baan en non-stop reizen.

Toch is er onderweg iets veranderd bij John 

Hij ging steeds vaker nadenken over andere mogelijkheden. Over hoe het zou zijn om niet meer voor een baas te hoeven werken. Om zelf te bepalen wanneer, met wie en vooral ook waar het werk gedaan kan worden.

Het klonk te mooi om waar te zijn en leek niet realistisch maar uiteindelijk kon John 1,5 jaar eerder dan gepland stoppen met zijn vaste baan.

Dit klinkt makkelijker dan het was zoals je in de video hieronder kunt horen:

 

Vanaf eind 2015 zijn we naast jeugdliefdes dus ook business partners

We doen alles samen, hebben de grootste lol, hebben een serieuze business opgebouwd en reizen over de hele wereld. We werken met wie we willen, wanneer we willen en waar we dat willen. We hebben ons eigen ideale leven gecreëerd terwijl we dagelijks andere ondernemers helpen met hetzelfde.

Bovenstaande verhaal was ons persoonlijke verhaal (dat was waarschijnlijk wel duidelijk ;))

Laten we het nu ook nog even over business hebben

Want laten we wel zijn, ondernemen kan tof zijn maar ook super kut.

We hebben het beide ervaren.

Jaren lang, tussen 2012 en 2015 was ik lekker aan het hobby’en. Ik verdiende wel aardig, had een omzet van zo’n €2000-€3000 per maand met nagenoeg geen kosten. Werkte ongekend veel omdat het moest. En kon niet doorgroeien want ik had niet meer tijd in een dag.

En ik deed alles alleen. Want ik was zo eigenwijs dat ik dacht wel in mijn eentje miljonair te kunnen worden.

How’s that working out?…

Nou, dat werkte dus gewoon niet zoals ik wilde.
Mijn tijd om meer te doen was op, leuk was het wel maar niet leuk-leuk en ik wilde simpelweg écht succesvol zijn. Echt veel geld verdienen. Echt serieuze dingen neerzetten.


Van €3000 naar €60.000+ per maand door zo'n 400K+ te investeren

Nadat John in 2015 bij de business in kwam besloten we samen te gaan werken met anderen. Investeringen in onszelf om steeds maar door te blijven groeien. We werkten onder andere met  Eelco de Boer, met Stuart Ross, met Straight line business school, met Otto Duijs, met Tibor Olgers, Albert Sonnevelt, Brian Johnson, Innerstance. Dat allemaal naast ook nog heel veel boeken, online trainingen, seminars en business retreats.

We hebben nu in zo’n 5,5 jaar tijd een kleine €400.000 in onszelf geïnvesteerd (en still counting). Waardoor we anders gingen denken. Anders gingen handelen. Ander resultaat neerzetten.

Niet met bullshit acties, niet met affiliate marketing of andere dingen die veel reizende online ondernemers doen.

Maar door keihard te werken.

Door serieus te ondernemen.

Door een bedrijf in de particuliere markt én een bedrijf in de ondermersmarkt te bouwen.

En door onze volledig offline bedrijven om te bouwen naar online. Zodat we ook volledig vrij van locatie werden. (inmiddels bewandelen we ook weer de omgekeerde weg met onze Lifestyle of Business Office en Lifestyle of Business appartement)

En dat is voor nu ook de tip van vandaag. 

Als je serieuze stappen wilt zetten. Echt resultaat wilt. Echt succes wilt. 

Stop dan met jezelf zitten te bulshitten en kom in actie.

Wij spreken graag met echt serieuze ondernemers. Ondernemers die willen groeien. Die mogelijkheden zien. Die potentie hebben. Die niet beroerd zijn om het werk er in te steken. Die niet beginnen te huilen als ze in de weekenden aan hun business moeten werken en niet vanaf 17 uur al vrij zijn. En die snappen dat serieuze investeringen nodig zijn voor succes.

Ben jij zo’n ondernemer? Wil jij doorgroeien van Vakman naar Leider in je bedrijf?

Download dan hier onze gratis producten, luister onze podcasts, bekijk de video’s en kom in actie.

 

Over de schrijver
John is mede-eigenaar en Hoofd Coach binnen Lifestyle of Business. Zeg je John dat zeg je RelaxedVlammen :), een van de 4 LSOB-tegenstrijdigheden. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en enthousiast persoon die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Zowel in het team als in coaching sessies. Omdat hij 100% aanwezig is in gesprekken, zegt wat gezegd moet worden en dat combineert met een praktische insteek is er altijd resultaat. Zowel met team leden als met coach klanten.
Reactie plaatsen

⚠️ Relaxed Vlammen op Slippers voor € 1,- ⚠️

We hebben tijdelijk ons online programma 'Relaxed Vlammen op Slippers' verlaagd in prijs. Voor het symbolische bedrag van € 1 volg je deze korte online training die je helpt relaxter door je dagen te gaan, terwijl je business blijft groeien!Relaxed Vlammen op Slippers mock up | John Slabbekoorn