Straight Line Business School: De ervaring en resultaten | LSOB
arrow_drop_up arrow_drop_down
24 oktober 2017 

Straight Line Business School: Hoe is het nu, een jaar na afronden?

Oktober 2016, nu een jaar geleden, was het afsluitende weekend van ons Straight Line Business School Resultaat programma.

We waren vanuit Tenerife terug gevlogen naar Eindhoven om direct vanuit het vliegtuig aan te schuiven bij ons laatste SLB weekend.

Een weekend waar we vanaf eind mei dat jaar al nieuwsgierig naar waren. Want in mei van 2016 waren we gestart met Straight Line Business School en ging er ineens een wereld voor ons open. Een wereld waarin we drie maanden lang all-in zouden gaan. Drie maanden die uiteindelijk in oktober afgerond zouden worden en waarop we zouden ontdekken of we werkelijk onze commitments behaald zouden hebben. Commitments die we op moment van bepalen een soort van onmogelijk vonden.

Echt succes of een toevalstreffer?

In eerdere blogs vertelde ik al over de start en over het traject zelf. Ondanks dat we in onze podcast-show meerdere afleveringen hebben gesproken over onze ontwikkelingen, heb ik nooit een afrondend artikel geschreven. Dat ga ik bij deze doen. Want de drie maanden SLBS is leuk. Maar wat gebeurt er daarna? Is het succes vol te houden of was het een toevalstreffer?

In de andere artikelen is er meer over te lezen, daarom zal ik in dit artikel kort ingaan op het traject zelf en vooral richten op ‘the year after’.

Mei 2016 was onze Kick-Off. Tijdens dit weekend – waarin we in een heel nieuwe wereld van business-voering terecht kwamen – werd groot gedacht. Heel groot. Ondanks dat we daar al bekend mee waren, was onze manier van denken nog maar kinderspel, ontdekten we.
De opdracht was om te bepalen hoeveel omzet we zouden realiseren gedurende het traject. Dus gedurende drie maanden.

De investering voor het traject was €20.000 voor ons beide dus die wilden we er uit halen. Hoe, wisten we écht niet. Het leek totaal niet haalbaar, gezien we op ons maximum rond de €4000,- per maand omzet kwamen tot dan toe, maar eigenlijk meestal maar €2000-3000,-. En dan werkten we echt non-stop en was er geen ruimte voor groei.

Die €20.000 commitment voelde dan ook zeer ongemakkelijk. En onmogelijk.

 

LSOB: Reizen en succesvol ondernemen combineren

Ons leven waarin we reizen en succesvol ondernemen combineren

Keer 3 in drie maanden Straight Line Business School

We deden wat we moesten doen. Gingen werkelijk all-in en we genoten van iedere seconde. Soms was het ronduit kloten want het was nogal confronterend. Maar de gehele Straight Line wereld was precies onze plek. Lekker duidelijk, concreet, actiegericht en succesgericht.

Na drie maanden totale transformatie als persoon – klinkt zo machtig vaag maar het is zoals het is – zagen we geheel nieuwe mogelijkheden. Hadden we een geheel nieuwe manier van bedrijfsvoering. Maakten we heel rigoureuze beslissingen, delen van ons bedrijf weggekapt en nieuwe takken neergezet.

We waren als persoon totaal anders. Heel bewust. Bewust van onze manier van denken. Van waar we onszelf in de weg zaten. En van alle kansen die we ineens hadden gecreëerd voor onszelf.

De transformatie zorgde dat we manieren vonden om ons commitment te behalen. Of nouja, eigenlijk net niet. We eindigden op €19.519 die drie maanden. Daarvoor was het €6000 – €9000 in drie maanden wat we al heel lange tijd deden. Tot dan toe konden we zelf niet zien waar meer groei mogelijkheden lagen. En ineens konden we toch doorgroeien. Omdat we een totaal nieuw spel waren gaan spelen. We op een heel andere manier waren gaan denken en kijken.

Maar toen?

En toen was het traject ineens afgerond. Sinds dat moment zijn we blijven groeien en ontwikkelen. Want als we 1 ding geleerd hadden die drie maanden, is het wel dat we nooit geheel ‘uit de conversatie’ willen, zoals ze dat bij Straight Line Business School noemen.

Iedere week  zijn we aanwezig bij de week-meetingen online. Ondertussen sinds mei 2016 letterlijk iedere week, op 1 meeting na waarbij we in het vliegtuig zaten. Die hebben we daarom terug gekeken.
Het boek, de video’s en alle informatie lezen en luisteren we letterlijk week na week na week. We stappen er niet uit. En dat maakt dat we door konden blijven ontwikkelen. Dat die €19.519 in drie maanden niet een toevalstreffer was, maar het begin.

Straight Line heeft veranderingen gebracht op ons zakelijke leven maar zeker ook op ons persoonlijke leven. Positief en op een bijzonder prettige manier.

Veranderingen die constant verder blijven ontwikkelen. Hoewel we sinds het traject tevens ondersteuning hebben van andere business-coaches op verschillende vlakken. Want waar we vóór het traject een soort van schattig investeerden in onszelf (€500 vonden we al heel wat…) zijn we ons heel bewust geworden van de waarde van écht goede coaching. Momenteel werken we met 3 coaches waarvan we er 2 wekelijks/twee-wekelijks spreken om structureel verder te groeien.

Daardoor, door onze SLB invloeden, de on going coaching waar we voor kiezen en alle andere keuzes die we maken, is onze wereld totaal anders.

Locatie onafhankelijk Ondernemen na Straight Line Business School

Locatie onafhankelijk – succesvol – ondernemen (een groot contrast met de ‘standaard’ digitale nomaden)

De resultaten

Onze omzet en winst bleven doorgroeien, ook na het Straight Line Business traject. Enkele maanden na het SLB traject bleven we steeds nét onder de €10.000 per maand omzet hangen – we waren ondertussen doorgegaan met twee andere heel goede coaches.
Totdat we door schoten naar de €17.500 omzet in november 2016. Om vervolgens weer te blijven schommelen tussen de €12.500-17.500 per maand. Totdat we afgelopen augustus (2017) doorgroeiden naar de €29.100. Onze winstpercentages variëren tussen de 55-75%. Afhankelijk van onze advertentiekosten en personeelskosten.

Net als die €20.000 in drie maanden aan omzet tijdens het SLB traject het begin was. Is die eerste – bijna – €30.000 maand ook nog maar het begin.

Allemaal dankzij SLBS? Nee. Vanzelfsprekend hebben we zelf ál het werk er in moeten steken. Hebben we besloten nooit niét aanwezig te zijn in de SLB conversatie. Kiezen we er voor altijd te blijven investeren in zeer goede 1 op 1 coaching.  Kozen we ervoor om zowel tijdens als na SLBS met andere 1-1 coaches door te pakken welke ons op geheel andere nieuwe levels scherp hielden. En hebben we mede dankzij Eelco de Boer, Otto Duijs en Tibor Olgers in ‘the year after’ het echte verschil gemaakt met het doorgroeien op de nodige verschillende gebieden.

En we werken tering hard en efficiënt, dat werkt ook mee.

Maar zonder Straight Line Business School als startpunt, zouden we hier niet staan. Niet zo. Niet zoals we nu zijn. Niet met wat we nu doen.

Doen wat nodig is

Uiteindelijk is het simpel: Als je écht bereid bent te groeien binnen business, dan gaat het je lukken. Want dan maak je een weg.
Veel ondernemers die we spreken geven aan dat ze nu nog niet het geld hebben om te investeren in zichzelf. Dat is prima. Maar besef als je andere resultaten neer wilt zetten, je andere keuzes moet maken dan je tot nu toe gedaan hebt. Die eerste €20.000 investering hebben wij ook deels moesten lenen. Ondanks dat we niet houden van geld uitgeven dat je niet hebt. Die keus, de sprong in het diepe gecombineerd met keihard werken en een niet aflatende inzet, maakte dat we de investering er binnen no-time weer uit hadden. En we een geheel nieuw leven voor onszelf creëerden.

[PS: Dit is geen gesponsord bericht in welke vorm dan ook. We zijn simpelweg ontzettend dankbaar voor de mogelijkheden die we mede dankzij SLBS gecreëerd hebben. En geloven oprecht dat als alle mensen een beetje meer Straight Line zouden leven, er totaal nieuwe en hele mooie werelden zouden ontstaan voor iedereen.] 

[PPS: Ben je toe aan de volgende stap om te groeien in business en persoonlijk? Download dan zeker onze gratis gids]

———-

Ken je onze Podcast Shows al?

Als je bovenstaand verhaal interessant vond dan is een van onze 3 Shows zeker geschikt voor jou om te luisteren -> Klik hier of op de afbeelding hieronder:


 

 

 

Werken en reizen combineren is wat we doen. Maar dan wel luxe, in villa's, businessclass en met volledige vrijheid op ieder vlak.

Werken en reizen combineren is wat we doen. Maar dan wel luxe, in villa’s, businessclass en met volledige vrijheid op ieder vlak.

Over de schrijver
John is mede-eigenaar, Coach en Manager binnen Lifestyle of Business. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en slimme ondernemer die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Zowel in het team als in coaching sessies. Omdat hij 100% aanwezig is in gesprekken, zegt wat gezegd moet worden en dat combineert met een praktische insteek is er altijd resultaat. Zowel met team leden als met coach klanten.
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website