4 min. leestijd

Reizen en werken combineren: De kunst van succesvol locatie onafhankelijk ondernemen

Reizen en werken combineren is makkelijker gezegd dan gedaan. Waar veel mensen zeggen te willen reizen en werken, zijn er maar weinig die werk uitvoeren dat niet locatie gebonden is. Hoe komt dat eigenlijk? Heeft het te maken met de balans, of juist het nemen van de (belangrijke) gewaagde stap? Wij duiken dieper in het combineren van reizen en werken.

Afhankelijk van het businessmodel valt het prima te combineren, reizen en werken. Zolang je een bepaald doel voor ogen hebt houdt niets je tegen om dit te bereiken. Maar hoe je het voor je ziet, verschilt per persoon. Wil je vooral veel vrij zijn, rondreizen en zo weinig mogelijk werken? Of wil je een succesvolle business runnen en dit doen terwijl je verblijft in het buitenland? Twee verschillende manieren die een totaal andere aanpak nodig hebben.

Reizen en werken combineren kenmerkt locatie onafhankelijk succes

In het geval van veel rondreizen, zie je (uiteraard) veel van de wereld. Toch is de tijd die je in je bedrijft kunt en gaat stoppen beperkt. Het gevolg? Een niet tot nauwelijks groeiend bedrijf waar business op de tweede plek komt te staan. Staat business wél op nummer 1, dan moet je keihard knokken. Ook in het buitenland. Ga je voor succes, kies dan altijd voor de groei van je bedrijf. Liever meer tijd voor andere dingen? Dan zul je toch echt een paar uurtjes extra moeten stoppen in je bedrijf. Maar ook dat is zeker de moeite waard.

Hoe je het beste kunt werken op reis

Zelf kijken wij altijd naar de meest logische keuzes om te maken als het gaat om belangrijke taken en kernacties. Daarnaast hebben we onze prioriteiten duidelijk in kaart gebracht: een succesvolle business runnen en verder uitbouwen. Terwijl we de hele dag in ons ondergoed en op blote voeten rond kunnen lopen omdat het altijd rond de 30 graden is in en om het huis. Afgewisseld met een uurtje of 3 à4 overdag op pad gaan. Naar de gym, door de omgeving, naar het strand, uitjes doen en in de zon liggen.

Maar onze keuzes qua locatie en comfort worden altijd gemaakt vanuit business-oogpunt. Zijn er goede stoelen om op te werken, hoe is het internet en voelen wij ons hier thuis? Als we onze business probleemloos kunnen runnen heeft dat voor ons meer waarde, dan 1 minuut vanaf het strand wonen of in een touristische hotspot wonen. Hoewel beide ook gecombineerd kunnen worden als je dat wilt ;).

[De video hieronder is nog vanuit het kickassleven tijdperk maar nog wel interessant voor je om te bekijken]

De invloed van je omgeving op reis

Naast de plek zelf is het ook belangrijk om te kijken naar de omgeving. Bij zowel reizen als werken is het van belang dat je je op je gemak voelt. Jouw omgeving speelt hierin een belangrijke rol. Zijn er leuke dingen te doen in de buurt, of zijn het vooral saaie plekken? Wat heeft je voorkeur? Wij zaten bijvoorbeeld in Bona, Bali wat niet bepaald de place to be is. Er is weinig te doen in de omgeving en het is een redelijk verlaten plek. Toch hebben we hier een lange tijd doorgebracht.

Naast het zwembad, grote tuin en veranda, was deze plek perfect om in te werken. Wij zijn redelijk contact-gestoord, willen het liefst zo afgelegen mogelijk wonen en werken bij voorkeur de hele dag. Dat maakt dat we andere keuzes maken qua locaties dan mensen die graag in drukte aanwezig zijn of er veel op uit willen. Alles kan, je moet simpelweg weten wat jouw voorkeur heeft. Waar jij je het beste voelt. Waar jij kunt doen wat je wilt doen. Voor ons gaat het werk altijd voor en wij voelen er ook niet veel voor om toeristische attracties te bekijken. Hoe meer mensen er op een plek zijn, des te kleiner is de kans dat we hier naartoe trekken. Voor ons is dit de perfecte combinatie, maar dit is natuurlijk per persoon verschillend.

reizen en werken combineren

Reizen en werken combineren: Sterk voor je werk

Wanneer je meer tijd en energie stopt in het ontdekken van de wereld, zal je bedrijf minder grote stappen maken. Dit is waar de prioriteiten in het spel komen. Op het moment dat je grotere sprongen wilt maken op businessgebied, zal je chill-tijd moeten inleveren. Simpelweg omdat je niet én non-stop vrij kunt zijn én snel je business laten groeien. Wel kun je altijd een vrij gevoel hebben en je business laten groeien. Wij staan op wanneer we willen, liggen in de zon wanneer we willen, gaan naar de gym wanneer we willen, doen uitjes wanneer we willen, lopen iedere dag op het strand, we hebben een extreem vrij leven. We hebben altijd het gevoel vakantie te hebben. En we werken tegelijkertijd iedere dag veel meer uren dan de meeste mensen bereid zijn om te werken.

Hoe je het ook went of keert, écht succes boeken op bedrijfsvlak gaat pas als je je prioriteiten op orde hebt. Als je specifiek richt op financieel succes zal het ook inhouden dat je heel veel tijd er in moet steken. Hierin is er niet een goede of foute keuze. Met een lager inkomen kun je prima rondkomen in bepaalde landen. Maar wil je veel verdienen, wil je luxe wonen, wil je luxe reizen, wil je financiële vrijheid ervaren, dan zal er meer aandacht naar het bedrijf moeten gaan. Dit kan betekenen dat je langer op eenzelfde plek moet blijven. Dat je minder uitjes doet. Dat je lange werkdagen maakt. Al dan niet in de zon en onder de palmbomen.

Optimaal werken op reis om succes te behalen

Wat voor jou belangrijk is, is een persoonlijke keuze. Ben jij iemand die een eigen privé villa wil met zwembad en personeel en niet moet denken aan constant van hostel naar hostel te reizen? Dan maak je voor jezelf de keuze minder tijd te spenderen als backpakker en voor wat meer vastigheid te gaan. En bij die beide keuzes horen andere aanpakken qua businessvoering. Reizen en werken kan op veel verschillende manieren. Er is geen goed of fout, zolang je maar doet waar je gelukkig van wordt. Iedere keus heeft een bepaalde uitkomst. De keuzes die jij maakt bepalen de uitkomst van jouw leven en jouw business.

Wil je meer tips over Locatie Onafhankelijk Ondernemen?

Lees dan zeker ook even dit artikel dat we erover hebben geschreven.

 

Over de schrijver
John is mede-eigenaar en Hoofd Coach binnen Lifestyle of Business. Zeg je John dat zeg je RelaxedVlammen :), een van de 4 LSOB-tegenstrijdigheden. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en enthousiast persoon die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Zowel in het team als in coaching sessies. Omdat hij 100% aanwezig is in gesprekken, zegt wat gezegd moet worden en dat combineert met een praktische insteek is er altijd resultaat. Zowel met team leden als met coach klanten.
Reactie plaatsen

⚠️ Relaxed Vlammen op Slippers voor € 1,- ⚠️

We hebben tijdelijk ons online programma 'Relaxed Vlammen op Slippers' verlaagd in prijs. Voor het symbolische bedrag van € 1 volg je deze korte online training die je helpt relaxter door je dagen te gaan, terwijl je business blijft groeien!Relaxed Vlammen op Slippers mock up | John Slabbekoorn