3 min. leestijd

De manier om balans te vinden tussen relatie(s) en grote zakelijke doelen

Hoe maak je tijd voor je partner en relatie, als je het ontzettend druk hebt met het waarmaken van je doel?

Onder 1 dak werken binnen je relatie

John en ik werken allebei thuis en het voordeel daarvan is dat we heel veel samen zijn. Toch zijn we veel minder samen dan het waarschijnlijk lijkt als je samen thuis werkt en altijd op elkaars lip zou kunnen zitten.

Nu is dat enerzijds heel goed, want constant op elkaars lip zitten helpt niet bij aan productiviteit over het algemeen. Maar het zorgt er ook voor dat als jij constant bezig bent met jouw  doel en keihard werkt dat je juist kunt merken dat je weinig tijd hebt voor elkaar.

Wat wij doen is heel bewust inplannen wanneer we samen zijn en wanneer we alleen zijn. We hebben allebei een kantoor in huis waar we werken en doen dit bewust niet op dezelfde plek. Dit is enerzijds omdat we allebei andere taken hebben, dus wanneer de ene met geluid moet werken of een skype gesprek heeft kan de ander daar last van hebben. Dat komt de productiviteit niet ten goede en dat zal het behalen van de doelen alleen maar tegenwerken. Anderzijds ook omdat we dat niet zo goed kunnen werken als we zouden willen. Je houdt toch ondertussen best rekening met de ander. Dat is de reden dat wij beiden een kantoor hebben.

Noodzaak van samen tijd plannen

Het zou heel makkelijk zijn -dat merken wij in ieder geval-  om elkaar niet te zien. Dat klinkt heel suf want je werkt in één huis, maar we werken allebei super gefocust. We hebben allebei onze tijdsblokken. Als wij geen tijd inplannen om met zijn tweeën te lunchen bijvoorbeeld, dan doen we dat ook gewoon niet. Dingen die we niet inplannen die doen we niet.

Dat is niet omdat we het niet willen, alleen als wij niet bewust tijd maken voor elkaar is het heel makkelijk om non stop door te werken. Nou; werken vinden we leuk en doelen bereiken vinden we ook heel leuk. Maar elkaar vinden we ook heel erg leuk! Dus maken we heel bewust tijd voor elkaar. Dat is ook echt wat je moet doen als je merkt dat je geen tijd hebt voor elkaar. Maak het dan.

balans maakt gelukkig

Hoe doe je dat nou, samen- wonen en werken?

Want juist als je geen tijd kunt vinden om met elkaar te zijn, is het noodzaak om te gaan inplannen. Wij hebben daarom de afspraak met elkaar; we eten iedere dag om 12 uur. Ik zorg dat de lunch klaar is en dan gaan we samen lunchen, daarna gaan we wandelen. Af en toe komt het voor dat we later op de middag gaan wandelen omdat dat beter in de dag planning past. Maar we wandelen sowieso iedere dag samen. Meestal zitten we ook ’s ochtends tijdens het ontbijt samen, maar dat betekent niet dat we allebei eten want we hebben aparte tijden dat we opstaan.

Maar de een zit vaak wel bij de ander tijdens het ontbijt, vooral omdat John zijn ontbijt in mijn kantoor is. Dit omdat mijn kantoor in de kamer is. Dus dan zijn we sowieso al samen. En we plannen daarnaast iedere week twee momenten dat we sowieso samen zijn. We hebben toevallig ook vanavond dat moment en dat spreken we echt af.

We zeggen echt op zondag tegen elkaar; nou wanneer zijn de momenten dat wij samen iets gaan doen deze week. In dit geval is dat vanavond en we gaan een film kijken. Dat plannen we in en daar houden we ons aan. Daar komt ook niks tussen, net als dat er niks tussen zou komen als wij een andere afspraak zouden hebben met iemand anders.

De basis van je relatie

Dus juist als je grote doelen hebt en merkt dat je heel veel moeite hebt met tijd vinden voor elkaar, is het noodzaak om tijd in te gaan plannen. Kijk wanneer je samen bent, bepaal samen hoe vaak je samen wilt zijn en houd je daaraan. Want uiteindelijk is het heel leuk als je samen een gezamenlijk doel hebt. Of je uiteindelijk samen bij dat doel uit gaat komen, ligt er in of je wel of niet samen tijd gaat in plannen. Dus wees daar echt kritisch op en maak afspraken erover met elkaar en houd je daar ook aan.

Ik denk dat dat de beste basis is voor zowel een goede werkrelatie als een relatie tussen de partners in het algemeen. Het werkt voor ons fantastisch, het werkt echt heel goed. Alles samen doen, toch veel alleen zijn en keihard resultaat neerzetten op alle vlakken.

Over de schrijver
John is mede-eigenaar en Hoofd Coach binnen Lifestyle of Business. Zeg je John dat zeg je RelaxedVlammen :), een van de 4 LSOB-tegenstrijdigheden.Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en enthousiast persoon die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Zowel in het team als in coaching sessies.Omdat hij 100% aanwezig is in gesprekken, zegt wat gezegd moet worden en dat combineert met een praktische insteek is er altijd resultaat. Zowel met team leden als met coach klanten.
Reactie plaatsen

⚠️ Relaxed Vlammen op Slippers voor € 1,- ⚠️

We hebben tijdelijk ons online programma 'Relaxed Vlammen op Slippers' verlaagd in prijs. Voor het symbolische bedrag van € 1 volg je deze korte online training die je helpt relaxter door je dagen te gaan, terwijl je business blijft groeien!Relaxed Vlammen op Slippers mock up | John Slabbekoorn