3 min. leestijd

Het gevaar dat potentie heet

Het gevaar dat potentie heet. Misschien herken je het wel, je ziet overal potentie en je pakt graag alle kansen die je ziet.. Maar het gevaar is: als je overal aandacht aan geeft, geef je nergens echt aandacht aan. Dan heb je nooit iets echt goed voor elkaar.

(Wil je liever kijken en luisteren dan lezen? Hieronder bekijk je het artikel als podcast)

Alles tegelijk

Ook wij hebben in het verleden deze fout gemaakt.

We zagen overal kansen en dachten: "Wij zijn badasses we doen alles tegelijk."

Wij hadden bijvoorbeeld meerdere bedrijven en het leek te werken. Dit kwam door de hoeveelheid uren die we erin staken. We hielden het te lang in stand.

Totdat een coach zei: "Beseffen jullie wel dat jullie drie auto's vooruit aan het drukken zijn? 

Wat zou het betekenen als je nog maar 1 auto vooruit gaat drukken en met z'n tweeën?" 

Dan gaat die auto natuurlijk veel sneller vooruit.

We kwamen wel in opstand, want wat moesten we dan laten vallen? We zagen overal mogelijkheden.

Meerdere coaching sessies later lieten we verschillende bedrijven en plannen los en gingen we verder met Kickass Leven wat nu LSOB is. Dit was een keuze. Een bewuste keuze om niet alles dat potentie heeft aan te grijpen.

Iets nieuws starten

Veel ondernemers zien een nieuwe kans, een nieuw project en gaan er weer vol voor. Doordat ze steeds potentie zien in iets nieuws draaien ze meerdere projecten en verdelen ze al hun tijd over deze projecten. Net zoals wij deden dus. 

Onderliggende overtuigingen

Onderschat niet wat onderliggende overtuigingen doen met het gedrag van ons als mens. Vaak denken mensen: Als ik niet nuttig ben doe ik er niet toe. Ze hebben dan het idee dat ze hard moeten werken en bezig zijn.

Veel ondernemers die bij ons komen willen graag relaxed vlammen. Ze willen meer tijd, meer resultaat en meer geld. Dat lukt vaak en vaak sneller dan dat ze zelf kunnen bedenken.

Maar.. de domme onzin die ondernemers gaan doen op het moment dat hun agenda leeg is komt vaak voort uit patronen en overtuigingen.

Deze overtuiging is vaak een onderliggend probleem:

Niet hard werken is slecht resultaat
Hard werken is goed resultaat

Als ze dan geloven dat als ze niet hard werken alles instort,  zijn ze geneigd om daaraan vast te houden en dit tot een waarheid te maken.

Dan gaan ze de tijd die over is opvullen...

Vaak wordt deze tijd opgevuld met onnodige acties. 

Opeens gaan ze zelf bijvoorbeeld de administratie doen, gaan ze bij klanten langs of heel lang bellen met personeel.

Of ze zien een nieuwe kans en zien weer potentie in een nieuw project en gaan weer iets nieuws starten. Weer iets opbouwen. 

Gek genoeg gaat dit leiden tot waar ze bang voor zijn. Het leidt vaak tot minder resultaat dan dat er mogelijk is.

Opbouwen

Als je stopt met overal aandacht aan geven en kiest voor bijvoorbeeld het laten groeien van je huidige bedrijf dan kom je in een totaal andere actie modus.

Een bedrijf opbouwen is namelijk totaal anders dan een bedrijf laten groeien. Er zijn andere acties nodig, het vergt een andere strategie en je moet anders op komen dagen.

Vaak zijn ondernemers geneigd om weer opnieuw te gaan bouwen omdat ze vast zitten in patronen. Maar er komt een punt in je onderneming waar je vrede mag hebben met je bedrijf en mag gaan shiften om minder te hoeven rammen en beuken om weer iets nieuws opbouwen. Want dan komt er een fase van groei waarin je mag gaan optimaliseren.

Geef jezelf daarin ook de ruimte. Shift naar de verbeter mindset en naar de groei mindset. Wees je daar bewust van en train jezelf daarin. 

Kijk naar de acties die potentie hebben en je dichterbij het resultaat gaan brengen.

Aan de slag?

Volg dan bijvoorbeeld online ons programma: Productiviteit op Slippers.

Daarin leren we je om te doen wat je echt moet doen. Het maakt niet of je nu veel ballen tegelijk hoog wilt houden of dat je juist een overweldigend gevoel ervaart door alle mogelijkheden die er zijn. Er is een oplossing voor.

Je zult leren ontspannen terwijl je de meerdere ballen hoog houdt.

Door deze training zul je geen overweldigend gevoel meer hebben van alle mogelijkheden die er zijn. De mogelijkheden zijn er nog wel maar door de rust en het overzicht dat jij gaat ervaren is er geen probleem meer.

Door Productiviteit op Slippers zul je veel meer uit je dagen halen zonder stress. Wij noemen dat Relaxed Vlammen.

Je gaat ervoor zorgen dat je meer gedaan krijgt in minder tijd en dat jij je planning juist wel afkrijgt. Je zult geen stress meer ervaren wanneer je tijd doorbrengt met familie, vrienden of andere leuke dingen aan het doen bent.

Dit leer je allemaal in het online programma en daarnaast krijg je ook toegang tot de Lifestyle of Business University waar je al je vragen kunt stellen.
Wil je dit? Klik dan hier.


Over de schrijver
John is mede-eigenaar en Hoofd Coach binnen Lifestyle of Business. Zeg je John dat zeg je RelaxedVlammen :), een van de 4 LSOB-tegenstrijdigheden. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en enthousiast persoon die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Zowel in het team als in coaching sessies. Omdat hij 100% aanwezig is in gesprekken, zegt wat gezegd moet worden en dat combineert met een praktische insteek is er altijd resultaat. Zowel met team leden als met coach klanten.
Reactie plaatsen

⚠️ Relaxed Vlammen op Slippers voor € 1,- ⚠️

We hebben tijdelijk ons online programma 'Relaxed Vlammen op Slippers' verlaagd in prijs. Voor het symbolische bedrag van € 1 volg je deze korte online training die je helpt relaxter door je dagen te gaan, terwijl je business blijft groeien!Relaxed Vlammen op Slippers mock up | John Slabbekoorn