19 min. leestijd

Ervaringen, leermomenten en mijlpalen van het Straight Line Business School traject

Voor John en Jeanet is er altijd een nieuwe level als het gaat om zakelijke en persoonlijke ontwikkeling. Ze hebben doorlopend 1-op-1 coaching naast alle trainingen en programma’s die ze volgen om constant beter te worden. Beter als ondernemer. Beter als partner. Beter als persoon. Een van de eerste serieuze investeringen die John en Jeanet in zichzelf deden was een traject bij de Straight Line Business School. Een intensief traject dat uiteindelijk de basis bleek te zijn voor Lifestyle of Business. In dit artikel nemen John en Jeanet je mee in de ervaringen en leerpunten van Straight Line Business School.

note: Dit artikel is een samenvoeging van meerdere korte artikelen geschreven in de tijd dat we het traject hebben doorlopen. 

Hoe het begon

Ik weet nog, de eerste keer dat ik iets las over Straight Line Business School, begin 2016, misschien zelfs eind 2015. Ik had er niet zo veel mee, dacht ik. Ik klikte het weer weg en deed er niets meer mee. Weken later sprak ik Janne Schuijn tijdens een training. Janne was op dat moment bezig in het BMT traject (het broertje van SLBS, en sinds 2017 samengevoegd). Het had voor haar al het verschil gemaakt vertelde ze. Of ik het nummer van Otto wilde, haar BMT coach op dat moment.

Diezelfde week nog sprak ik Otto aan de telefoon, planden we een eerste gesprek in, en ging er een wereld voor ons open. Dit was hét. We wisten niet wat precies. Maar we wisten wel dat dit was waar we vol voor moesten gaan. Hoe we aan €24.000 moesten komen, was nog even de vraag. Maar daar zouden we wel wat op gaan vinden, besloten we.

Straight line business

Het laatste weekend in mei 2016 zijn John en ik naar het straight line business kick off weekend geweest. Dit was het weekend waarin we onze kick off hebben gedaan naar ons nieuwe traject. Het traject van straight line business waarbij we gecoacht worden om onze business naar een nieuw level te tillen. Dit was voor ons echt wel heel nieuw, vooral heel spannend ook!

We waren al een tijd heel bewust op zoek naar een coach, iemand die ons echt begeleidt bij het opbouwen van ons bedrijf. Bij het straight line weekend vonden we precies wat we zochten. We waren echt op zoek naar mensen die daar al zijn, waar wij willen komen. Mensen die een bepaalde manier van doen, handelen en denken hebben waar wij heel veel van kunnen leren. Mensen die ons simpelweg helpen om kansen te zien, die wij niet kunnen zien.

Next level

Je hebt natuurlijk altijd een bepaald level waar je zelf staat, wij staan nu op een bepaald niveau en dat niveau is op zich prima. Als we zo zouden blijven leven als dat we nu doen dan hebben we een prachtig mooi huis en super veel ruimte. We verdienen genoeg om goed te kunnen leven, te doen wat we willen en kunnen regelmatig op reis. Daar is niks mis mee, het is goed.

Maar wij willen meer. We hebben als groter doel om uiteindelijk een grote online school op te richten. Dit is een 3 jaren plan op z’n minst, maar daarvoor zijn natuurlijk stappen nodig. Zowel in onze zakelijke dingen die we gaan doen, maar ook in ons persoonlijk gebied. Wij moeten harder worden. Wij hebben veel kennis en daarnaast heel veel motivatie en passie om alle dingen te doen maar we missen de zakelijkheid en de kijk op dingen die nodig is om daar te komen waar we willen komen.

Verschillende bedrijven, hetzelfde doel

Zo zijn wij bij Straight Line Business School terecht gekomen. De komende 3 maanden staan helemaal in het teken van ons simpelweg drillen om zo te worden als we moeten worden. Om daar te komen waar we willen komen. Dat is iets waar we direct mee begonnen zijn. Het weekend was ontzettend intensief, maar wel op een hele goede manier!

Jeanet Wolf op balkon met PC

Kick-Off weekend Straight Line Business School

Het begon zaterdag ochtend om half 9 en duurde tot die avond 10, non-stop bezig. We hadden tussendoor een keer lunch en avondeten, maar dat was het dan ook wel. Het was gewoon doorgaan en keihard kijken naar de feiten. Waar sta je? Wat moet je doen? Wat gaat mis? Wat moet je veranderen? De energie in de zaal was enorm hoog. Het waren een stuk of 16 ondernemers, die allemaal hetzelfde doel hadden. Namelijk: naar een next level gaan, ongeacht waar ze op dat moment staan met hun bedrijf. De volgende dag, zondag, was het weer half 9 beginnen en het duurde tot 6. Vandaag ook weer constant bezig, kijken naar wie ben jij?  Wat moet je gaan doen om daar te komen waar je wilt komen? Maar vooral: wat moet jij veranderen aan jezelf, om dat te gaan bereiken wat je wil bereiken?

Verandering, doel en mijlpalen bereiken

Wij zijn heel fanatiek bezig met ons straight line business traject. Eigenlijk is het op dit moment simpelweg niks anders dan opschrijven wat we willen bereiken, kijken welke acties daarvoor nodig zijn en dat gaan doen. Dat klinkt super simpel- het is eigenlijk ook super simpel- maar het is niet altijd makkelijk. Dat maakt het juist ook heel erg mooi. Toen wij namelijk besloten om het straight line business traject te gaan volgen, gingen wij erin met een doel dat wij hadden voor eind van dit jaar.

Dat was onder andere voor het eind van het jaar onze bikini fitness cursus (passief online programma), een bepaald coaching traject en iets van drie e-books af hebben. Dat waren op het moment dat we dat besloten best wel grote doelen, dat we dachten ‘als we dat voor elkaar kunnen krijgen, zijn we echt bazen’. Toen gingen we in gesprek met Otto, hij is onze straight line business coach (update: Otto is ondertussen geen SLBS coach meer). We hadden het met Otto over deze doelen en daarbij ook ons financiële doel.

Onze straight line business coach

‘Eind dit jaar Otto, willen wij €10.000 winst per maand hebben’. Otto luisterde daar naar en die hoorde dat zo eens aan. En die zegt ‘oke, jullie zijn met zijn tweeën, jullie hebben grote plannen en doelen, jullie zijn toegewijd, waarom moet dat in godsnaam duren tot het eind van het jaar? Waarom neem je zo lang de tijd?’. Dat waren niet letterlijk zijn woorden, maar dat was de strekking van het verhaal.

Otto confronteerde ons met het feit dat wij echt op safe aan het spelen waren. Dat is op het moment zelf helemaal niet leuk, want wij denken ‘ja, holy shit, dat is echt best een groot doel en we hebben dat zo samengesteld omdat wij dachten; dit is best wel lastig en we weten niet eens of we het wel kunnen halen’. Het was een grote stap voor ons. En dan komt je coach en die zegt ‘joh nee, dat is echt een suf doel, misschien moet je wat anders gaan verzinnen’.

Op safe spelen of extra doelen

Dus wij zijn heel kritisch gaan kijken naar ‘wat zijn nu doelen die we daadwerkelijk hebben?’. En we kwamen tot de conclusie dat wij inderdaad echt écht op safe aan het spelen waren. Vanaf het moment dat wij bij het kick-off weekend zijn geweest, zijn we nog veel meer gaan bijstellen. De maand voor dat weekend hadden we al iedere week contact met Otto, dus we zijn al heel erg ingegaan op wat onze doelen waren en hoe we het specifiek konden opstellen. We hadden al een heel duidelijk beeld van wat we wilden, en nóg speelden we op safe. Ondanks dat alle doelen al een maand of vier naar voren gehaald zijn. Waar we eerst dachten ‘in december zouden we dat misschien wel gehaald kunnen hebben, als we heel erg ons best doen’, was nu ‘ja boem, dat gaan we gewoon halen over drie maanden’.

En daarnaast letterlijk vier extra grote doelen erbij, dus het was veel meer in veel kortere tijd. Dat is het voordeel van het hebben van een coach merken wij. Ondanks dat wij al zeer gestructureerd en gedisciplineerd zijn en echt ook weten wat we willen en waar we heen gaan, geeft een coach ons een schop onder onze kont. Hij houdt ons een spiegel voor waarmee hij zegt ‘joh, is dit wel de juiste keuze die je maakt?’. Dat is voor ons zo’n eye opener. We denken nu ‘ondanks dat we het al goed doen, kunnen we nog veel beter’. Dat maakt dit hele traject ook super uitdagend. Het is niet alleen dat we merken dat ons bedrijf er heel erg door verandert maar wij veranderen er ook door.

Er is gewoon geen tijd meer voor lanterfanten. Als wij rust willen, dan plannen we gewoon rust in. Dat is heel simpel; want je moet natuurlijk wel goed voor jezelf blijven zorgen. Maar er is geen plek meer voor excuses, en dat is zó fijn. Dat geeft zoveel rust. Vandaar dat het ook echt goed is om te kijken ‘speel ik niet op safe, waardoor ik allemaal dingen ga doen die ik eigenlijk niet zou hoeven doen en onnodig veel tijd verspil?’

We geven het door: integer aan onze commitments

We merken het ook bij onze eigen cliënten, we coachen onze eigen cliënten hier ook mee. Dat gaat van afval cliënten tot bikini fitness atleten tot mensen die zichzelf willen ontwikkelen op wat voor gebied dan ook. Mensen die gewoon krachtiger in het leven willen staan, die eruit willen halen wat ze eruit kunnen halen en die hun grote doelen waar gaan maken! Het straight line business traject dat houdt ons scherp. Dat is ontzettend fijn omdat we daarmee gewoon veel verder kwamen dan we dachten.

De stand van zaken op dit moment is dat we ongeveer iedere dag denken ‘jemig, dit is echt moeilijk’.  Dat denken we echt iedere dag. We hebben ook iedere dag wel een gevoel van ‘dit gaat niet lukken, kunnen we dit wel? Hebben we niet te grote doelen? Misschien moeten we vandaag even niet werken want morgen is er weer een dag’.

Allemaal dingen die door ons hoofd schieten die ervoor kunnen zorgen dat we afhaken, maar dat doen we niet! Wij hebben het commitment om die doelen waar te maken, die we hebben gezegd. We zijn integer aan dat commitment dus we doen ook daadwerkelijk wat we moeten doen. Dat is waar dit hele proces om draait: super krachtig worden, doen wat we moeten doen en resultaat creëren.

6 weken in het Straight Line Business Traject

We zitten nu in week 6 van ons Straight Line Business traject. Die 6 weken zijn de 6 meest intensieve weken ooit als het gaat om resultaat creëren. We hebben grote doelen, duidelijke commitments en een absoluut vertrouwen in het behalen van al die doelen maar weten ook dat we daarvoor lastige keuzes moeten maken. Onze coachingspakketten aanpassen was de eerste grote (en enge) stap. Als alles lekker gaat, is er geen noodzaak om zaken te veranderen. En alles ging lekker tot aan juni, er was geen reden om dingen te veranderen. Ik (Jeanet) wilde wel al lang dingen veranderen qua coaching, maar deed het niet. Waarom zou ik iets gaan aanpassen wat goed gaat? Maar het bleef knagen.

Alles leek in te storten

De coaching die ik bood bevatte wel al mentale coaching, maar niet in de mate die ik wil. Niet op het niveau dat ik heb en kan bieden en niet met de impact die ik zou kunnen maken op anderen. Mijn doel is heel simpel; mijn cliënten fysiek maar vooral mentaal transformeren. Hen zo helpen dat ze alles aankunnen. Toen de keus eenmaal gemaakt was zijn we weken lang video’s gaan opnemen, worksheets gaan maken, pakketten samenstellen, alles zo maken dat de kwaliteit zeer hoog ligt, de impact mega is en het echt zo is zoals aansluit bij mijn visie.

Daarbij kwam de keus om prijzen te verhogen. Die keus was de eerste mega drempel waar ik echt tegenop zag en waar ik letterlijk misselijk van was (3 dagen lang want ik bleef uitstellen). Want zoals ik zei; alles ging lekker, dus moet ik dat wel willen veranderen? Nouja, ja dus. Toen eenmaal die keus gemaakt was, voelde dat in het begin als de slechtste keus ooit. Cliënten stopten, en alles leek in te storten. Wat niet werkelijk zo was, maar wat af en toe wel zo voelde. Toch wisten we dat dit precies is wat we wilden en moesten doen. Na een week of 2-3 stomp in de maag na stomp in de maag te verduren te hebben gehad, werd het rustiger. Ineens kwamen er nieuwe cliënten bij voor verschillende trajecten, groeide de mindset-coaching razendsnel, kwamen er nieuwe mogelijkheden en ging alles weer helemaal goed.

Eindstand? De coaching waar ik 100% achter sta en waarvan ik weet dat ik mensen écht kan helpen. Cliënten die fantastisch zijn om mee te werken op de verschillende vlakken waarbinnen we werken en een bedrijf dat beter loopt dan ooit tevoren. Maar, daarvoor moesten we wel eerst flink hard op onze tanden bijten.

Klant na klant viel weg, alles leek te mislukken. Totdat het wél lukte. Totdat het wél de kant op ging die ik wilde. Tot ineens alles veel harder groeide dan ooit tevoren. Het was het waard ;).

Integer zijn doorgeven aan LSOB

Keuzes maken

Onze doelen zijn groot, onze commitments zijn hoog en we kunnen niet alles tegelijkertijd. Willen we wel, moeten we niet willen. Terwijl we bezig waren met 1 deel van ons bedrijf groter maken, wilden we het andere deel ontzettend graag aanpakken. Maar we hadden besloten eerst voor A te gaan, dat omhoog tillen voordat we zouden starten met B. Dat hield in dat, ook al hadden we geniale ideeën, we er absoluut niks mee mochten doen behalve opschrijven.

Dankzij die keus voor volle focus hebben we in 6 weken het volgende eruit kunnen knallen:

  • Een podcast waarvan we om de dag een aflevering online hebben
  • Een nieuw coachingstraject voor onze cliënten
  • Een bikini-fitness cursus
  • Een business audioboek
  • 39 tips eboek
  • Gratis business dag-tips
  • Binnen 3.5 weken tijd onze emaillijst van 0 naar 1000 mensen laten groeien (ons doel was de 1000 te behalen op 31 juli)
  • Komende donderdag onze 1e webinar die gegeven gaat worden.
  • Voor zonneschijn komt donder, bliksem, hagel en knetter veel werk

We hebben vandaag een keer of 3452 zitten refreshen want onze emaillijst groeide richting de 1000 en dat was ons doel. Een doel behalen is mega awesome dus dat was heerlijk om ook hierbij te hebben. Nadat de podcast absoluut niet mee wilde werken en hij toch uiteindelijk online stond, zien dat de eerste 100 downloads zijn geweest, is een hoogtepunt. De webinar maken wat ook al totaal niet lukte, af hebben is een hoogtepunt. Onze eerste inschrijving van de webinar was heel cool (dan is er tenminste iemand 😉 ), uiteraard werden de campagnes die we hiervoor gemaakt hadden 3x afgekeurd dus ook dat ging niet vlekkeloos.

De eerste blik werpen op de aankomende site bikinifitness.nl (inmiddels vanaf mei 2018 mee gestopt) en weten dat dit grandioos gaat worden was ook een hoogtepunt, daaraan vooraf gingen vele weken aan werk en de drang om op te geven. “Ineens” 6 nieuwe cliënten erbij binnen 2 dagen was een hoogtepunt, daarvoor moesten we dealen met vele mensen die stopten en vele malen ‘nee’. We vliegen van hoogtepunt naar hoogtepunt, en dit wat ik vooraf beschreef is allemaal letterlijk binnen 1 week, op de emaillijst na dat is in 3 weken. Zo zien onze weken er uit. De eerste maanden van dit jaar was bikkelen, daarna moesten we nog wat dieper door het stof. En nu staan we zo’n beetje op driekwart van de berg en zien we de top. Dat is episch. Maar het is waar wat ze zeggen; succes komt niet aanwaaien.

Alles komt op zijn tijd

We zijn er van overtuigd dat de dingen bij ons aankomen zodra het de tijd ervoor is. Dat betekent niet dat we niets doen, we werken ons namelijk uit de naad. Maar we weten wel dat als we hard gaan nadenken over de nieuwe richting van J&J dat we niet verder kwamen en merkten dat als we het los lieten dat er ineens geniale ideeën binnen kwamen. En die geniale ideeën komen in de maand juli van de grond.

Kickassleven wordt Lifestyle of Business

Lees je dit artikel na oktober 2018? Dan weet je wellicht ook dat we inmiddels opnieuw van naam veranderd zijn. Waarom? Omdat je als bedrijf moet blijven groeien om het beste uit jezelf te halen. En daar horen ook veranderingen bij. Vanaf nu heten we Lifestyle of Business of kort LSOB. We zijn klaar voor een nieuw én nog groter avontuur! We maken ons vast klaar voor de uitdagingen die daar ongetwijfeld bij gaan komen. 

Doelen waarmaken en het einde van Straight Line Business School

Zoals je ondertussen vast gemerkt hebt, hebben we grote doelen en zorgen we ervoor dat ze waargemaakt worden. Een reden van onze keus om te gaan werken met Straight Line Business School is dan ook omdat we weten dat mensen die veel bereikt hebben, ons kunnen helpen datgene te bereiken dat wij willen bereiken.

Reacties als ‘moet je niet eerst zelf fouten maken’ zijn prima reacties, maar niet de opmerkingen waar wij ons in kunnen vinden. Voor goede coaching krijg je niet alleen de coaching die je beloofd is, maar veelal ook een totaal nieuwe blik op je eigen leven. Dat is mooi omdat we daardoor ineens kansen zien die we nooit zagen, mogelijkheden grijpen die er eerst niet waren en durven veranderen. Vooral dat laatste is noodzakelijk.

Na 3 maanden ken je jezelf niet meer terug

Dat was wat ons verteld werd toen we de coaching zouden starten. En eerlijk is eerlijk, vooraf dachten we ‘nou, business coaching is inderdaad een onderdeel waar we veel van leren, maar op persoonlijk vlak zijn we echt al heel ver.’ Hoe lief was dat?! Nu merken we wel dat we al een heel grote basis hadden op persoonlijk ontwikkelingsvlak en absoluut niet bij de basis hoefden te starten. Maar nu we in deel 2 van de coaching zitten, merken we hoe anders we ineens geworden zijn. Waar we begin juni heel tevreden waren over bepaalde dingen die we deden, zijn we nu een maand later ontevreden. In die zin dat we het absoluut niet meer vinden aansluiten bij wat we willen uitstralen, bij wie we zijn. En dat laatste, dat is het mooie en opmerkelijke tegelijk.

Zijn wie je moet zijn om te komen waar je wilt komen

Aan discipline hadden we al geen gebrek, en toch is dat nog fors toegenomen. Met hard durven zijn hadden we geen moeite en toch is dat naar een volgend level gestegen. Kritisch met onze tijd en de mensen waar we mee om willen gaan zijn we al jaren, en ook dat is nog flink veranderd. Maar dat niet alleen. Ook zien we dingen zoals we ze eerst niet zagen, zijn we van de één op andere dag heel opgeruimd. Dragen we kleding die we normaal ‘voor netjes’ droegen nu terwijl we thuis zitten te werken. Hebben we een heel andere lat als het gaat om energie en vitaliteit. Spelen we geen klein spel meer maar spelen we het zeer groot. Waar eerst cheap-ass sieraden lagen liggen nu alleen nog maar swarovski sieraden te glimmen. Dat is ‘ineens’ zo geworden. Door nog kritischer te kijken naar wat we willen bereiken, zijn we nog kritischer gaan kijken naar hoe we ons moeten inzetten. Zijn we nog kritischer gaan kijken naar dingen die ons in de weg staan en zijn we (voor het eerst in ons leven) kritisch gaan kijken naar wat voor kleding en sieraden we dragen en wie we willen zijn.

Om succesvol te zijn met je je succesvol gedragen

Raar is dat, vinden wij, dat door één keus, letterlijk alles anders wordt. De snelheid waarmee we resultaat creëren, de standaard die we aanhouden, de manier waarop we denken en handelen, alles gaat samen. En uiteindelijk is het heel logisch te verklaren; om succesvol te zijn moet je succesvol handelen. Om succesvol te handelen moet je je succesvol voelen. Om je succesvol te voelen moet je keuzes maken die daar voor jou bij aansluiten. Dat gaat geleidelijk, en als het gebeurt dan sta je verstelt van het resultaat dat je daarmee gaat creëren. Door enkele kleine keuzes (want laten we wel zijn, vroeg ons 2 maanden geleden en dan zouden we gezegd hebben ‘wat maakt het nou weer uit wat voor kleding en sieraden je draagt?’) kun je de uitkomst van je gehele leven bepalen.

De terugblik: een jaar na Straight Line Business School

Oktober 2016, nu een jaar geleden, was het afsluitende weekend van ons Straight Line Business School Resultaat programma. We waren vanuit Tenerife terug gevlogen naar Eindhoven om direct vanuit het vliegtuig aan te schuiven bij ons laatste SLBS weekend. Een weekend waar we vanaf eind mei dat jaar al nieuwsgierig naar waren. Want in mei van 2016 waren we gestart met Straight Line Business School en ging er ineens een wereld voor ons open. Een wereld waarin we drie maanden lang all-in zouden gaan. Drie maanden die uiteindelijk in oktober afgerond zouden worden en waarop we zouden ontdekken of we werkelijk onze commitments behaald zouden hebben. Commitments die we op moment van bepalen een soort van onmogelijk vonden.

Echt succes of een toevalstreffer?

In eerdere blogs vertelde ik al over de start en over het traject zelf. Ondanks dat we in onze podcast-show meerdere afleveringen hebben gesproken over onze ontwikkelingen, heb ik nooit een afrondend artikel geschreven. Dat ga ik bij deze doen. Want de drie maanden SLBS is leuk. Maar wat gebeurt er daarna? Is het succes vol te houden of was het een toevalstreffer?

In de andere artikelen is er meer over te lezen, daarom zal ik in dit artikel kort ingaan op het traject zelf en vooral richten op ‘the year after’. Mei 2016 was onze Kick-Off. Tijdens dit weekend – waarin we in een heel nieuwe wereld van business-voering terecht kwamen – werd groot gedacht. Heel groot. Ondanks dat we daar al bekend mee waren, was onze manier van denken nog maar kinderspel, ontdekten we. De opdracht was om te bepalen hoeveel omzet we zouden realiseren gedurende het traject. Dus gedurende drie maanden.

De investering voor het traject was €20.000 voor ons beide dus die wilden we er uit halen. Hoe, wisten we écht niet. Het leek totaal niet haalbaar, gezien we op ons maximum rond de €4000,- per maand omzet kwamen tot dan toe, maar eigenlijk meestal maar €2000-3000,-. En dan werkten we echt non-stop en was er geen ruimte voor groei.

John buiten met laptop en zonnebril

Keer 3 in drie maanden Straight Line Business School

We deden wat we moesten doen. Gingen werkelijk all-in en we genoten van iedere seconde. Soms was het ronduit kloten want het was nogal confronterend. Maar de gehele Straight Line wereld was precies onze plek. Lekker duidelijk, concreet, actiegericht en succesgericht. Na drie maanden totale transformatie als persoon – klinkt zo machtig vaag maar het is zoals het is – zagen we geheel nieuwe mogelijkheden. Hadden we een geheel nieuwe manier van bedrijfsvoering. Maakten we heel rigoureuze beslissingen, delen van ons bedrijf weggekapt en nieuwe takken neergezet.

We waren als persoon totaal anders. Heel bewust. Bewust van onze manier van denken. Van waar we onszelf in de weg zaten. En van alle kansen die we ineens hadden gecreëerd voor onszelf. De transformatie zorgde dat we manieren vonden om ons commitment te behalen. Of nouja, eigenlijk net niet. We eindigden op €19.519 die drie maanden. Daarvoor was het €6000 – €9000 in drie maanden wat we al heel lange tijd deden. Tot dan toe konden we zelf niet zien waar meer groei mogelijkheden lagen. En ineens konden we toch doorgroeien. Omdat we een totaal nieuw spel waren gaan spelen. We op een heel andere manier waren gaan denken en kijken.

Na de transformatie

En toen was het traject ineens afgerond. Sinds dat moment zijn we blijven groeien en ontwikkelen. Want als we 1 ding geleerd hadden die drie maanden, is het wel dat we nooit geheel ‘uit de conversatie’ willen, zoals ze dat bij Straight Line Business School noemen. Iedere week  zijn we aanwezig bij de week-meetingen online. Ondertussen sinds mei 2016 letterlijk iedere week, op 1 meeting na waarbij we in het vliegtuig zaten. Die hebben we daarom terug gekeken. Het boek, de video’s en alle informatie lezen en luisteren we letterlijk week na week na week. We stappen er niet uit. En dat maakt dat we door konden blijven ontwikkelen. Dat die €19.519 in drie maanden niet een toevalstreffer was, maar het begin.

Veranderingen die constant verder blijven ontwikkelen. Hoewel we sinds het traject tevens ondersteuning hebben van andere business-coaches op verschillende vlakken. Want waar we vóór het traject een soort van schattig investeerden in onszelf (€500 vonden we al heel wat…) zijn we ons heel bewust geworden van de waarde van écht goede coaching. Momenteel werken we met 3 coaches waarvan we er 2 wekelijks/twee-wekelijks spreken om structureel verder te groeien. Daardoor, door onze SLBS invloeden, de on going coaching waar we voor kiezen en alle andere keuzes die we maken, is onze wereld totaal anders.

De resultaten

Onze omzet en winst bleven doorgroeien, ook na het Straight Line Business traject. Enkele maanden na het SLBS traject bleven we steeds nét onder de €10.000 per maand omzet hangen – we waren ondertussen doorgegaan met twee andere heel goede coaches.
Totdat we door schoten naar de €17.500 omzet in november 2016. Om vervolgens weer te blijven schommelen tussen de €12.500-17.500 per maand. Totdat we afgelopen augustus (2017) doorgroeiden naar de €29.100. Onze winstpercentages variëren tussen de 55-75%. Afhankelijk van onze advertentiekosten en personeelskosten.

Net als die €20.000 in drie maanden aan omzet tijdens het SLB traject het begin was. Is die eerste – bijna – €30.000 maand ook nog maar het begin.

Allemaal dankzij SLBS?

Nee. Vanzelfsprekend hebben we zelf ál het werk er in moeten steken. Hebben we besloten nooit niét aanwezig te zijn in de SLBS conversatie. Kiezen we er voor altijd te blijven investeren in zeer goede 1-op-1 coaching.  Kozen we ervoor om zowel tijdens als na SLBS met andere 1-1 coaches door te pakken welke ons op geheel andere nieuwe levels scherp hielden. En hebben we mede dankzij Brian Johnson, Eelco de Boer, Otto Duijs en Tibor Olgers in ‘the year after’ het echte verschil gemaakt met het doorgroeien op de nodige verschillende gebieden. En we werken tering hard en efficiënt, dat werkt ook mee. Maar zonder Straight Line Business School als startpunt, zouden we hier niet staan. Niet zo. Niet zoals we nu zijn. Niet met wat we nu doen.

Doen wat nodig is

Uiteindelijk is het simpel: Als je écht bereid bent te groeien binnen business, dan gaat het je lukken. Want dan maak je een weg.
Veel ondernemers die we spreken geven aan dat ze nu nog niet het geld hebben om te investeren in zichzelf.Dat is prima. Maar besef als je andere resultaten neer wilt zetten, je andere keuzes moet maken dan je tot nu toe gedaan hebt. Die eerste €20.000 investering hebben wij ook deels moesten lenen. Ondanks dat we op dat moment echt niet zaten te springen om geld uit te geven wat we niet hadden. Die keus, de sprong in het diepe gecombineerd met keihard werken en een niet aflatende inzet, maakte dat we de investering er binnen no-time weer uit hadden. En we een geheel nieuw leven voor onszelf creëerden.

Respect als je tot hier gekomen bent

Het combineren van meerdere blogs heeft gezorgd voor dit erg lange artikel van meer dan 15 minuten leestijd. Als je helemaal tot hier bent gekomen is de kans bijzonder groot dat er een mate van interesse is om een volgende stap te zetten. Laten wij jou daar misschien wel bij kunnen helpen 😉

➡️Weet je nog (bijna) niets van ons? Lees dan eerst zeker even deze over-ons pagina. 

➡️Toe om van Vakman (m/v) door te groeien naar Leider in je bedrijf? Beging dan met deze 5 eenvoudig toepasbare stappen. 100% gratis.

➡️Meer weten over ons aanbod? Dat bekijk je hier netjes op een rijtje.

Over de schrijver
John is mede-eigenaar en Hoofd Coach binnen Lifestyle of Business. Zeg je John dat zeg je RelaxedVlammen :), een van de 4 LSOB-tegenstrijdigheden. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en enthousiast persoon die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Zowel in het team als in coaching sessies. Omdat hij 100% aanwezig is in gesprekken, zegt wat gezegd moet worden en dat combineert met een praktische insteek is er altijd resultaat. Zowel met team leden als met coach klanten.
Reactie plaatsen

⚠️ Relaxed Vlammen op Slippers voor € 1,- ⚠️

We hebben tijdelijk ons online programma 'Relaxed Vlammen op Slippers' verlaagd in prijs. Voor het symbolische bedrag van € 1 volg je deze korte online training die je helpt relaxter door je dagen te gaan, terwijl je business blijft groeien!Relaxed Vlammen op Slippers mock up | John Slabbekoorn