Zo scoor je een 8,5 op ieder vlak van je leven, ook met kind!
04 oktober 2021 
10 min. leestijd

Zo scoor je een 8,5 op ieder vlak van je leven, ook met kind!

Een 8,5 op ieder vlak ook met kind. Kan dat? Veel mensen zeiden tegen ons toen we nog geen kind hadden dat wij makkelijk praten hadden, want we hadden geen kind. Inmiddels hebben we wel een kind en delen we met jou hoe je een 8,5 kunt scoren op ieder vlak ook met kind.

Kijk en/of luister je liever dan dat je dit artikel leest? We hebben over dit onderwerp een podcast gemaakt hieronder kun je de video hiervan bekijken.

Start met een gesprek

Voordat wij Jayson kregen zijn we samen gaan zitten om te bespreken hoe we ook met kind een 8,5 op elk vlak zouden scoren. Wat we toen hebben besproken passen we nu toe en schaven we soms bij.

Een 8,5 scoren op elk vlak is voor iedereen anders. Daarom is het belangrijk om met je partner (als je die hebt) samen te gaan zitten. Bespreek dan wat belangrijk is voor jou, wat vind je fijn en wat niet? Heb je ergens hulp bij nodig om een 8,5 op elk vlak te kunnen scoren? Maak het bespreekbaar.

Wat is jouw liefdestaal?
In ons gesprek gaf Jeanet aan dat ze minstens 1 keer op een dag echt samen wilde zijn met mij en dan niet in de baby context. Voor haar is aanraking heel belangrijk, dit is haar nummer 1 liefdestaal. Daarom hebben we dit ook belangrijk gemaakt in onze dagindeling. 

Wil je meer weten over de 5 liefdestalen? 

Luister dan zeker podcast 203 in de LSOB podcast ⤵️

 

Sporten, ook met kind
Wij hadden samen geconstateerd dat sporten heel belangrijk voor ons is. Het is voor ons een manier om onze kop leeg te krijgen, ons lichaam fit te houden en laten we eerlijk zijn… het oog wil ook wat.

Sport stond dus op nummer 1 stond, mede omdat slaap niet op 1 kon staan want dat is eenmaal rommelig met een baby.

Voor veel mensen is sporten een ding dat - op het moment dat ze een kind hebben gekregen - er bij in schiet. Als je geen kind hebt dan is er eigenlijk geen goed excuus om niet te sporten. Maar als je een kind krijgt en je bent kapot moe.. dan is de moeheid vanwege gebroken nachten een makkelijk excuus om niet te gaan sporten.

Doordat we beiden weten dat sporten voor ons heel belangrijk is hebben we hierin keuzes gemaakt zodat we onze dagen zo indelen dat we gaan sporten, ook met kind. We gaan regelmatig bijvoorbeeld ook samen met Jayson naar de sportschool.


Wil je misbaar zijn binnen je bedrijf?
Wij hebben ervoor gekozen om het bedrijf zo in te richten dat Jeanet misbaar is in het bedrijf. Hiervoor hebben we gekozen omdat wij graag een kind wilden en Jeanet fulltime voor ons kind wilde zorgen.

Jeanet wilde de dagzorg op zich nemen zodat ik (John) mij meer kon richten op het bedrijf. Dit had ook andersom kunnen zijn maar voor ons is het de ideale situatie dat ik de 'mannen taken' op me neem en Jeanet de 'vrouwentaken'.

Voor ons werkt dat het beste op het relatievlak en op het gebied van aantrekkingskracht. Daarom hebben we dit zo gekozen.

Dit blijven we wel regelmatig evalueren. We blijven dus kijken of deze verdeling nog werkbaar is of dat we dit willen veranderen. Dit is oké om bij te schaven.

----------------------

Wil je ook misbaar worden binnen je bedrijf? Start dan eens met onze instap training relaxed vlammen.

Relaxed Vlammen op Slippers mock up | John Slabbekoorn

----------------------

Blijf bijschaven zodat je daadwerkelijk een 8,5 gaat scoren op elk vlak

Toen Jayson werd geboren werd het duidelijk dat mijn oude sportroutine niet meer werkte. Eerder ging ik vroeg in de ochtend (5.30) naar de gym om te trainen, maar toen ging ik ook op tijd naar bed. Nu had ik de afspraak met Jeanet gemaakt dat zij in de avond lekker vanaf 20.30 slaapt tot ongeveer 01.00 en dat ik in die tijd wakker blijf om voor Jayson te zorgen.

Ik merkte dat ik echt slaap tekort zou krijgen als ik om half zes eruit zou gaan om te trainen en dat de training dan minder effectief zou zijn. Ik merkte dat het makkelijker was om niet te trainen en soms vergat ik het zelfs. Het sporten werd iets wat ik nog in moest plannen en aan het einde van de dag dacht ik dan: "Shit, ik moet ook nog sporten".

Dit heb ik opgemerkt en ben toen op zoek gegaan naar een nieuw ritme. Inmiddels heb ik dat nieuwe ritme gevonden en ga ik nu drie keer in de week naar de gym en 2 keer in de week train ik thuis.

Let op de verhalen in je hoofd en de woorden die je gebruikt

In je hoofd heb je bepaalde gedachten en verhalen die jij jezelf vertelt. Waarschijnlijk heb je ook een aantal verhalen in je hoofd wat betreft ondernemen & ouderschap. De inhoud van die verhalen hebben invloed op de manier waarop jij keuzes maakt, hoe je naar je eigen situatie kijkt. Maar ook welke woorden je gebruikt.

Wat zeg jij over het hebben van een kind in combinatie met het hebben van een bedrijf. En zijn de woorden die je gebruikt onnodig zwaar?

De taal die je ergens op plakt bepaalt uiteindelijk je gesprek.
Als je alleen maar kijkt en praat over wat zo zwaar is aan je dag, wat je allemaal 'moet' doen, dat je geen tijd hebt voor jezelf en je op die manier naar je dag kijkt dan krijg je het ontzettend zwaar. Dit is een recept voor een rotdag.

Gebruik je kind niet als voorbeeld van alle ellende die je hebt, dat is oneerlijk tegenover je kind en onwerkbaar in je leven. In de kern komt het erop neer dat de woorden die je gebruikt, de manier waarop je communiceert en de manier waarop kijkt naar de combinatie van ouderschap en het runnen van een bedrijf bepalend zijn voor je resultaten.


Wat is je optimale dagindeling?

Zorg dat je helder hebt hoe jij je dagen gaat indelen, hoeveel ga je sporten (ook al ben je fucking moe), hou het bij en evalueer het elke week. Spreek erover en kijk wat wel werkbaar is.

Blijf optimaliseren en kies elke keer opnieuw bewust om iedere dag een 8,5 na te streven op elk vlak met het feit dat je een kind hebt. Laat je kind niet de reden zijn dat andere dingen niet lukken, het is nooit de schuld van je kind. Het leven met kinderen wordt onnodig zwaar en heel pittig wanneer je zware verhalen creëert in je eigen kop.

Veel voorkomend probleem bij vrouwen

Veel vrouwen hebben problemen met hun partner (dit is iets wat Jeanet vaak ziet bij vrouwen, ongetwijfeld komt dit ook voor bij mannen). Ze vinden vaak dat hun partner moet snappen wat ze niet goed doen.

Ze vinden bijvoorbeeld dat hun partner te weinig doet in het huishouden, te weinig geld verdient of niet genoeg meehelpt met de baby. Ze weigeren om dit tegen hun partner te zeggen maar ze hebben er wel een probleem mee.

Op het moment dat je dit niet zegt, creëer je afstand tussen jou en je partner. Jij voelt het, maar je partner voelt het ook. Het gevolg is dat jij je (nog meer) gaat afsluiten voor je partner, minder tijd neemt voor dingen die heel belangrijk zijn in je leven en minder tijd neemt voor jezelf. Alleen maar omdat je te eigenwijs en dwars bent om het gesprek aan te gaan.

Zet je daarom over je trots heen, je partner kan niet in je hoofd kijken. Ga open communiceren. Wat vind je fijn en wat niet? Wat vind je moeilijk, waar heb je hulp bij nodig en waar heb je angst voor. Als je dit gaat bespreken dan ga je op het vlak van relatie en ouderschap per direct resultaten behalen.

De reden dat veel mensen dit niet doen is omdat ze het ongemakkelijk vinden. Ze zijn bijvoorbeeld bang dat hun partner boos wordt of dat ze zelf een slechte ouder zijn.

Wees daarom open. Bespreek het. En als je er achter komt dat je dit niet kan bespreken, dan heb je een groot probleem. Dat zeggen we niet om je een slecht gevoel te geven maar wel om de noodzaak duidelijk te maken, hou je ogen dan open en maak jezelf en je partner belangrijk.

Vlieg met deze methodiek om een 8,5 te scoren op elk vlak

Om een 8,5 te scoren op ieder vlak van je leven hebben we een eigen methodiek ontwikkeld. Deze methodiek bestaat uit een radar, uit vier tegenstrijdigheden en een koffer vol met zakelijke competenties.

Bij LSOB zien we het zo dat als je bij ons instapt, dan stap je in ons vliegtuig. Wij zijn de piloot en jij komt erbij als copiloot. Je start bij punt A (je beginsituatie) en eindigt bij punt B (waar je heen wilt vliegen).

Tijdens de vliegreis hebben we een radar waar vier pijlers op staan. Deze zijn heel simpel:

- Vermogen
- Relaties
- Gezondheid/vitaliteit
- Geluk/zingeving

Je koffer vul je tijdens je reis vol met zakelijke competenties en tijdens de reis werken we aan de vier LSOB tegenstrijdigheden zodat je ze ook echt gaat leven.

Off the radar
Als je kinderen hebt of kinderen krijgt kan het zijn dat het zicht op je radar minder wordt. Je verliest de relaties uit het zicht en je gaat bijvoorbeeld minder sporten en ongezonder eten. Daarom is het belangrijk dat je zicht blijft houden op de radar en je deze pijlers belangrijk gaat maken in je leven. Want dan is het leven niet zo moeilijk meer.

Met deze methodiek houden we je de hele reis scherp en blijf jij jezelf ontwikkelen zodat jij een 8,5 zult scoren op ieder vlak.

lifestyle-of-business-model_definitief_augustus-2021

Scoor je nog geen 8,5 op ieder vlak?

Als resultaat uitblijft in je leven en in je business, plan dan een gesprek met John in via lsob.nl/gesprek. Ook als je geen hulpvraag hebt is het prima om een gesprek in te plannen. Dan gaan we samen kijken hoe je meer misbaar kan worden in je bedrijf en je een 8,5 scoort op ieder vlak van je leven.

https://traffic.libsyn.com/secure/kickassbusinesspodcast/203_Spreek_jij_de_juiste_liefdestaal_lifestyle_of_business_podcast.mp3 

Over de schrijver
John is mede-eigenaar en Hoofd Coach binnen Lifestyle of Business. Zeg je John dat zeg je RelaxedVlammen :), een van de 4 LSOB-tegenstrijdigheden. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en enthousiast persoon die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Zowel in het team als in coaching sessies. Omdat hij 100% aanwezig is in gesprekken, zegt wat gezegd moet worden en dat combineert met een praktische insteek is er altijd resultaat. Zowel met team leden als met coach klanten.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down