9 min. leestijd

Isabelle Feteris: van aardig gemiddeld naar 53K als mindset coach. En dat zonder lancering

Isabelle Feteris is ex topsporter, psycholoog en heeft haar eigen bedrijf om mensen te helpen in actie te komen zodat ze gaan presteren op de toppen van hun kunnen. In Augustus 2019 is Isabelle bij ons aangehaakt als cliënt. In deze casestudie lees je de vlucht die ze de afgelopen jaren heeft genomen waardoor ze van aardig gemiddeld naar beestachtig goed is getransformeerd. Met als recent piekmoment zelfs een 53K maand. Zonder lancering of andere gekkigheid. 

Kijk en/of luister je liever dan dat je dit artikel leest? John heeft Isabelle geïnterviewd voor in de Lifestyle of Business podcast. Hieronder kun je de video hiervan bekijken.

De start situatie in 2019: de omzet bij start & reden om met LSOB samen te werken

Isabelle kwam bij ons als verrassing uit de lucht vallen, we hadden in ons CRM systeem gekeken maar zagen haar nergens op onze lijst staan. We waren dus erg benieuwd hoe ze bij ons was gekomen.

Ex-topsportster Isabelle had tijdens haar topsport carrière geleerd dat ze goede coaches nodig had om verder te komen: "Ik keek naar de coaches van een aantal ondernemers die op een punt waren waar ik ook wilde komen. Jullie waren die coaches, dus daarom heb ik een gesprek aangevraagd om kennis te maken."

Isabelle was toen net een aantal maanden begonnen met ondernemen, ze had al wel klanten en zette een paar duizend euro per maand om. Ze had redelijk wat kosten, onderaan de streep maakte ze bijna geen winst

"Ik had geen strategie, had geen idee waarom mensen naar mij toe kwamen en had het gevoel dat ik meer geluk had met mijn klanten".

Gestart in coaching bij co-coach Femke

Isabelle begon met de coaching bij Femke: "Dat was een maand coaching met vier gesprekken + video's. 1K was de investering 1000. Voor mij was dat een no-brainer. Aan het einde van het derde gesprek vroeg ze of ik tevreden was met de resultaten. Dat was ik zeker dus toen heb ik doorgeboekt"

Isabelle is toen voor een half jaar doorgegaan met de coaching door Femke. Op een duur werkte Femke niet meer voor Lifestyle of Business en hebben John, Jeanet en Rianne een aantal klanten opgevangen. Isabelle is toen verder gaan werken met Jeanet.

Verder gegaan in coaching bij Jeanet: in één maand de volledige investering terugverdiend 

In Januari had Isabelle weer doorgeboekt voor een half jaar maar dit keer was het oncomfortabel voor haar. Bij Femke was de investering voor een half jaar coaching 5k, maar bij Jeanet was het 15K. "Dit was echt super oncomfortabel. Mijn reptielenbrein vond dit niet oké en vond dat ik niet meer uit moest geven als dat er binnenkomt, maar ik had het geld op de rekening staan, dus ik ging het gewoon doen."

Haar overtuiging was: "Als het niet lukt heb ik in ieder geval alles geprobeerd en gegeven, het is beter dat ik nu wel ga springen dan dat ik het alleen verder ga doen terwijl ik weet dat ik het niet alleen kan."

In één maand had Isabelle de volledige investering al terugverdiend.

Isabelle zette in die maand een record neer, ze draaide 15k omzet. Ze denkt dat deze omzet het resultaat was van de dingen die ze tot dan toe had toegepast en geleerd door middel van de coaching. Ze hadden haar waardepropositie scherper gemaakt, haar website een make-over gegeven, communicatie uitingen aangepast en ze ging zelf echt voor haar waarde staan.

Isabelle geeft aan dat het voor beginnende ondernemers heel belangrijk is om jezelf te leren kennen: "Zorg dat je helder hebt hoe je omgaat met spannende situaties, wat je sterke eigenschappen zijn, je minder sterke eigenschappen en ook hoe je die gaat inzetten in je business. Daarnaast is het belangrijk om goed te weten waarom mensen met je willen werken, maar ook wat de droom is van je ideale klant, hoe ga jij dat oplossen voor ze?"


Van 'one-woman-show' naar heel team

Toen Isabelle met haar bedrijf begon schakelde ze meteen een VA in: "Ik wist nog niet zo goed wat ik haar ging laten doen, maar omdat alle succesvolle ondernemers ook een VA hadden en het mij fantastisch leek om een assistent te hebben nam ik een VA."

Daarnaast werkte Iris van Professionals in Design ook voor Isabelle en had ze iemand voor de marketing. Inmiddels is haar team uitgebreid en heeft ze nu een co-coach, twee VA's, iemand die de podcast regelt en iemand die teksten schrijft.

Het uitbesteden: de binnenste en buitenste schil

Ik (John) zie taken uitbesteden altijd als twee categorieën. Ik zie het als een buitenste schil en een binnenste schil. 

De buitenste schil bestaat uit mensen die taken van je overnemen die niet direct geld opleveren, maar jou wel meer tijd opleveren. En de binnenste schil zijn mensen die daadwerkelijk geld voor je kunnen verdienen, in het geval van Isabelle zijn dit co-coaches. 

Vaak beginnen mensen in de buitenste schil om eerst comfortabel te worden met het uitbesteden. Veel mensen vinden het spannend om uit te besteden.

De uitdaging van uitbesteden

Het uitbesteden vond Isabelle niet zozeer spannend omdat ze al snel doorhad dat anderen een aantal dingen veel beter konden en ze daar de resultaten van zag. Maar ze vond het wel spannend om dingen uit te besteden waarvan ze zelf vond dat ze het goed kon:

"Ik vond het bijvoorbeeld spannend om een co-coach aan te nemen, omdat ik dacht dat mensen perse met mij wilde werken."

Daarnaast had ze ook een tijdje een rechterhand die ze uiteindelijk niet competent genoeg vond en waar ze uiteindelijk afscheid van had genomen. "Dit maakte het voor mij spannender om deze taken opnieuw uit te besteden. Uiteindelijk heb ik het wel gedaan. Voor mij was het niet zozeer het geld wat ik spannend vond maar meer dat ik bang was dat de kwaliteit niet intact zou blijven"

Zo borgt Isabelle haar kwaliteit terwijl haar bedrijf blijft groeien

Om ervoor te zorgen dat Isabelle haar kwaliteit kon waarborgen én taken uit kon besteden koos ze ervoor om protocollen op te stellen.

"Als eerst ben ik protocollen gaan maken", legt Isabelle uit. "Ik schreef dus eerst op hoe ik iets doe en heb het daarna voorgelegd aan iemand waaraan ik de taken wilde uitbesteden. Hierdoor wist elk persoon aan wie ik taken wilde uit besteden precies hoe mijn werkwijze was."

Daarnaast maakte Isabelle testcases. Zo liet ze een co-coach een gesprek voeren met een vriendin van haarzelf en luisterde ze daarna het gesprek terug. Op basis hiervan kon ze duidelijk merken wat ze goed vond gaan of minder goed. Op deze manier kon ze deze co-coach trainen. "Omdat ik er toen voldoende vertrouwen in had, heb ik de sprong gewaagd en gezegd: laten we het doen."

Het verschil tussen nu en twee jaar geleden

De moeder van Isabelle was net overleden toen ze voor het eerst sprak met John. Ze denk dat als ze op dezelfde voet was doorgegaan dat ze waarschijnlijk een burn out had gekregen. "M'n moeder was net overleden, m'n relatie was uit en ik was alleen maar aan het werk zonder rust. Ik had geen idee waar ik mee bezig was en was alleen maar aan het jagen".

Op dit moment werkt ze niet meer vanuit schaarste en angst maar omdat ze graag wil werken. "Ik heb veel meer passie, ook voor het bedrijf. Op het moment dat ik rust heb, dan kan ik ook echt die rust ervaren. Ik heb veel meer balans ten opzichte van twee jaar geleden."


Van fulltime in Nederland zijn naar lekker vaak reizen in combinatie met ondernemen

Vanuit vroeger kreeg Isabelle mee dat reizen belangrijk was, haar moeder werkte zelf in een vliegtuig en Isabelle wilde graag piloot worden. Maar doordat ze in de topsport zat wilde ze niet afwijken van haar routines en reisde ze niet.

Op het moment dat dit achter de rug was dacht ze: "Nu ga ik reizen. Toen ben ik een maand naar Thailand gegaan. De volgende keer dat ik ging reizen kocht ik een open ticket naar Bali, toen bleef ik daar een maand en was ik er wel weer klaar mee."

Op reis deed Isabelle veel inspiratie op, ze merkte dat ze tijdens het reizen nog steeds goede resultaten haalde maar op het moment dat ze terug kwam in Nederland liepen de resultaten terug. 

"Op reis waren de resultaten goed maar dat was het resultaat van wat ik had gezaaid als ik in Nederland was. Als ik dan terugkwam van het reizen merkte ik dat het weer inzakte. Dan ging ik balen en ging m'n omzet omlaag. Het bracht me zelfs aan het denken om weer in loondienst te gaan en dan vroeg ik mezelf af waarom ik toch aan het ondernemen was." 

Inmiddels heeft ze inzicht gekregen in deze patronen en gaat ze de volgende keer dat ze op reis gaat het experiment met zichzelf aan om niet te werken. Ze gaat dan ervoor kiezen om echt vakantie te nemen en het werk thuis te laten. 


Van zeven dagen in de week werken naar begrensde vrijheid

Toen Isabelle begon met ondernemen en startte met coaching was ze elke dag van de week aan het werk. Als mensen een gesprek met haar wilde keek ze in haar agenda en dacht ze: "Er staat niks dus het kan." Nu heeft ze veel meer kaders in haar agenda en werkt ze wanneer ze wilt werken in plaats van wanneer ze kan werken. Ze kijkt naar wat ze gaat doen en wat ze leuk vindt om te doen in plaats van wat er allemaal moet gebeuren.

Regelmatig heeft ze een date met zichzelf en denkt ze: "O, wat wil ik doen? Dan ga ik op m'n longboard naar de stad, drink ik koffie op een terras (of na 12 uur een groene smoothie). Eerder dacht ik dat ik dan een lege agenda zou moeten hebben."

Op dit moment ervaart Isabelle een fijne balans en merkt ze dat de regels die ze zichzelf oplegt ervoor zorgen dat ze veel meer vrijheid ervaart. Ze houdt zich aan haar eigen opgestelde regels. Daardoor ontstaat ruimte om na te denken over de dingen die echt belangrijk zijn voor haar.

Tip: Durf vaker stil te zijn, durf vaker stil te staan, durf wat vaker een date met jezelf in te plannen.

Hoogste omzet ooit

Op het moment dat we de podcast opnamen (waaruit dit artikel geschreven is) was de hoogste omzet een maand ervoor nog 30k in een maand. 

John vroeg in die maand aan haar: "Wat denk je ervan om er de komende maand 40k van te maken?" Isabelle ging toen sommetjes maken en liet John weten dat ze even ging nadenken over hoe ze dit target kon gaan halen.

Die maand is geëindigd op 53,5K. Isabelle vertelt over dit succes: "Ik ging doen wat nodig was, ik leunde voorover en dat heeft gewerkt. Eerder zag ik de hele mogelijkheid niet, ik had mijzelf nog niet gecreëerd als iemand die dit soort bedragen kon omzetten."

De korte en lange termijn ambities van Isabelle

Op dit moment ziet Isabelle hoe goed haar methode werkt. Ze ziet steeds meer hoeveel resultaten haar klanten halen. Ze wil hierin haar eigen methode vastleggen en dit aan andere mensen te leren zodat andere coaches ook met haar methode kunnen gaan werken.

Op korte termijn wil ze haar eigen team uitbreiden met meerdere co-coaches. Daarnaast wil ze meer video's gaan maken en komt er een tweede druk uit van haar boek. Ze merkt hoeveel rust ze heeft en hoe happy ze nu is, daar geniet ze elke dag van.

Wij van LSOB hebben een uitspraak: Wees saai voor succes. Wat we hiermee bedoelen, is dat je heel bereidt bent om consistent elke keer kleine stapjes te zetten. Altijd opnieuw, wel met 'the bigger picture' voor ogen.

Waar Isabelle je mee kan helpen.. 

Op het moment dat je merkt dat je alles wel weet maar het je niet lukt om dat om te zetten naar actie of blijvende actie, dan kan je het volgende doen. Bestel dan het boek van Isabelle via Bol.com of ga naar haar website.

Wil je een keer met Isabelle spreken? Dan kan dit ook via haar website. Daarnaast kan je ook gratis naar haar podcast luisteren.

Wat Isabelle je nog graag wil meegeven is:

"Kom in actie! Dat hoeft niet perse door mijn boek te bestellen... Dat kan ook door morgen wat kouder te douchen, of je wekker vijf minuten eerder te zetten."

Wil je net zoals Isabelle transformeren van aardig gemiddeld naar beestachtig goed?

Start dan met Relaxed Vlammen op Slippers

Relaxed Vlammen op Slippers mock up | John Slabbekoorn

5 hacks die je resultaten x2 laten gaan terwijl je minstens 10% minder werkuren maakt

Je ontdekt onder andere:


✅ Het eenvoudige framework waardoor je vanaf nu wel vrij kunt nemen zonder altijd "aan" te staan

✅ Waardoor jij jouw eigen resultaat volledig saboteert - zonder het zelf door te hebben

✅ De simpele tool waardoor je zelf meer misbaar wordt zodat je bedrijf niet stilvalt als jij (tijdelijk) uitgeschakeld bent 

✅ Hoe je helderheid krijgt over jouw rol, verantwoordelijkheid en focus als leider in het bedrijf

✅ De nummer 1 reden van onrust en gebrek aan resultaat. En hoe je dat in éen simpele stap oplost


Hier ontdek je alle informatie + de belachelijk lage prijs

Over de schrijver
John is mede-eigenaar en Hoofd Coach binnen Lifestyle of Business. Zeg je John dat zeg je RelaxedVlammen :), een van de 4 LSOB-tegenstrijdigheden. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en enthousiast persoon die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Zowel in het team als in coaching sessies. Omdat hij 100% aanwezig is in gesprekken, zegt wat gezegd moet worden en dat combineert met een praktische insteek is er altijd resultaat. Zowel met team leden als met coach klanten.
Reactie plaatsen

⚠️ Relaxed Vlammen op Slippers voor € 1,- ⚠️

We hebben tijdelijk ons online programma 'Relaxed Vlammen op Slippers' verlaagd in prijs. Voor het symbolische bedrag van € 1 volg je deze korte online training die je helpt relaxter door je dagen te gaan, terwijl je business blijft groeien!Relaxed Vlammen op Slippers mock up | John Slabbekoorn