3 min. leestijd

Business Class vliegen: Het verschil tussen succes en geluk

Wij vinden het leuk om onze volgers mee te nemen in onze reizen én onze levensstijl. Dat is ook de reden dat we met regelmaat foto’s plaatsen op ons Instagram kanaal. Maar de leuke en veelzijdige reacties op onze foto’s en ons leven laat ons soms wel nadenken. Er is namelijk een groot verschil tussen succes en geluk. Toch blijkt niet iedereen dit in te zien.

Business Class vliegen

Zo plaatsten we enkele maanden geleden meerdere verhalen en foto’s over het business class vliegen. Na enkele minuten stroomde de eerste hartjes en reacties binnen. Maar opvallend vaak werd er gezegd ‘wow, wat een geluk dat jullie dit kunnen doen!’. Deze uitspraak laat ons heel duidelijk zien hoe mensen in het leven staan. In dit geval hebben de meeste wel doelen en dromen, maar kijken er anders tegenaan als het gaat om deze ook daadwerkelijk te realiseren.

Het is ons dan ook opgevallen dat veel mensen keer op keer aangeven niet geschikt te zijn om bepaalde dingen te doen of te behalen. Ze beschikken niet over het zogenaamde ‘geluk’ om bepaalde dingen te bereiken in het leven. En soms gaat het nog een stapje verder: ze hebben het niet in zich om de gestelde doelen te bereiken waar ze stiekem over dromen.

De reacties die wij ontvangen op onze foto’s lijken ontzettend sympathiek en lief en wij vinden dit ook ontzettend leuk! Het is natuurlijk tof als je content wordt bekeken en gewaardeerd. Maar er zit wel degelijk een verschil tussen succes en geluk hebben. Sterker nog: het zijn twee componenten die los van elkaar staan!

(het verhaal gaat verder onder de foto)

Het verschil tussen succes en geluk hebben 

Natuurlijk hebben we geluk. We beschikken over draagbare laptops, Internet en toegang tot oneindig veel informatie wereldwijd. Maar dit geldt niet alleen voor ons. Ja, wij allemaal hebben geluk te mogen opgroeien in een tijdperk vol mogelijkheden en welvaart. En als je dit leest betekent het dat je leeft en dat is al een geluk op zich.

Tegelijkertijd is succes niet gelinkt aan geluk. Succes staat namelijk in vele gevallen gelijk aan keihard werken. Nu zitten er hier en daar ook zeker stukjes geluk verstopt. Er moeten vaak wel wat dingen mee zitten om verder te komen. Maar om je doelen te bereiken zit het allergrootste deel van succes in jouw bereidheid om hard en slim te werken.

Het verschil tussen de personen die wel of niet hun doel bereiken zit hem vaak in de aanpak. In dit geval bereiken mensen hun doelen niet doordat ze alle bruikbare dingen afstoten of niet aangrijpen. Terwijl de succesvolle mensen juist kijken naar wat ze willen bereiken, wat hun doel is en welke middelen ze nodig hebben om daar te komen. Wanneer je doelen stelt zal er altijd een gat zitten tussen wat je op dat moment kunt en wat je uiteindelijk zou willen.

Maak altijd een plan

Maar hoe tackel je zo’n gat? De slachtoffers van de omstandigheden zullen zeggen: ‘De omstandigheden laten het niet toe om groei te maken, dus ik kan helaas mijn doel niet bereiken.’ Terwijl de succesvolle mensen juist de strijd aan gaan en zullen kijken hoe het gat te overbruggen valt.  Stapsgewijs bouwen zij een plan om hun doelen te bereiken en de mogelijkheden optimaal te benutten.

Dit brengt ons terug bij het business class vliegen. Wij doen inderdaad veel dingen doordat we geluk hebben. Er worden ons vele dingen toegeworpen en zijn ons bewust het ‘het geluk’ dat wij mogen genieten. Maar ondanks al het geluk, kiezen wij er wel bewust voor om keihard te werken. Want ook voor ons betekent businessclass vliegen simpelweg slim werken, juiste keuzes maken en meer doen dan de meeste mensen bereid zijn te doen. Sterker nog: we stellen altijd concrete doelen om het uiteindelijk voor elkaar te krijgen.  Uiteindelijk geldt dat voor onze gehele levensstijl. Het wonen in villa’s, het permanent de wereld over reizen, de leuke uitstapjes of maandelijks opnieuw enkele duizenden euro’s kunnen investeren in persoonlijke coaches en trainingen; aan alles zit een plan vast.

(het verhaal gaat verder onder de video)

Verander je mindset

Betrap je jezelf toch een keer op de gedachtegang: ‘Maar zij hebben altijd geluk. Ik heb de mogelijkheden helemaal niet’? Probeer dit dan om te vormen naar een krachtige manier van denken. De slachtoffer rol past je niet zo goed.

Of het nu gaat om business class vliegen, een permanente wereldreis of het opzetten van het ideale bedrijf, weet wat je wil bereiken! Maak een stappenplan, blijf gefocust, wees een owner van de omstandigheden en kom uit de slachtofferrol, en vooral; wacht niet op geluk maar werk hard voor je succes. Want werken aan succes en wachten op geluk zijn twee heel verschillende werelden.

Ben jij een absolute owner van je eigen succes? Dan gaat dit gratis E-boek je er nog verder bij helpen.

 

 

Over de schrijver
John is mede-eigenaar en Hoofd Coach binnen Lifestyle of Business. Zeg je John dat zeg je RelaxedVlammen :), een van de 4 LSOB-tegenstrijdigheden. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en enthousiast persoon die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Zowel in het team als in coaching sessies. Omdat hij 100% aanwezig is in gesprekken, zegt wat gezegd moet worden en dat combineert met een praktische insteek is er altijd resultaat. Zowel met team leden als met coach klanten.
Reactie plaatsen

⚠️ Relaxed Vlammen op Slippers voor € 1,- ⚠️

We hebben tijdelijk ons online programma 'Relaxed Vlammen op Slippers' verlaagd in prijs. Voor het symbolische bedrag van € 1 volg je deze korte online training die je helpt relaxter door je dagen te gaan, terwijl je business blijft groeien!Relaxed Vlammen op Slippers mock up | John Slabbekoorn