3 min. leestijd

Dit is dé reden waarom iedereen faalt

Wanneer je grote doelen hebt om waar te maken, is het noodzaak dat jij 100% commitment geeft op het behalen van dat doel. 100% commitment zit hem al in de allerkleinste dingen. Als jij besluit alles uit je dag te gaan halen vanaf nu, geen tijd meer te verspillen aan randzaken en alleen de dingen te doen die jij moet doen, dan besluit jij om dat constant door te voeren. Zelfs al heb je geen zin.

Commitment is de keus om te gaan voor groei, hoe oncomfortabel dat soms ook voelt. Als jij het commitment hebt om minimaal 4 uur per dag te besteden aan het waarmaken van jouw doel, bijvoorbeeld topsporter worden. Of misschien wel een bedrijf starten terwijl je nog een vaste baan hebt op dit moment, of een bepaald project in je eigen bedrijf opzetten, of afvallen.

Het maakt niet uit wat het doel is, als jij 100% commitment hebt om daar iets voor te doen, zal je dat moeten nakomen.

Integer zijn aan je commitments

Stel bij jouw commitment hoort, ’s ochtends om 5 uur zet ik de wekker en ga ik uit bed zodat ik de eerste actie kan doen die noodzakelijk is om daar te komen waar ik wil komen.

Je zet de wekker ’s avonds, super gemotiveerd ‘morgen ga ik 5 uur uit bed, ik ben goed bezig!’. Vervolgens is het ’s ochtends 5 uur en ineens komt er in je hoofd dat stemmetje dat zegt ‘het is wel echt heel vroeg, hm.. morgen begin ik echt, nu mag ik nog even blijven liggen want 6 uur is ook wel vroeg genoeg’.

Voor je het weet heb je geluisterd naar dat stemmetje in jouw hoofd, ben jij jouw woord niet nagekomen en heb je dus gefaald op het geven van 100% commitment. Zonder 100% commitment, zonder te doen wat je moet doen, zal jij never nooit je grote doelen gaan behalen. Je kunt er omheen lullen en zeggen ‘af en toe afwijken is niet erg’, maar het gaat erom dat jij integer bent met wat je zegt.

Zeg wat je doet, doe wat je zegt

Als jij een commitment hebt en ergens 100% voor gaat, zeg je wat je gaat doen en doe je het. Zelfs al heb je geen zin, zelfs al heb je geen motivatie. Dat merken wij zelf ook, wij hebben een aantal commitments gemaakt. Wij hebben echt grote commitments gemaakt voor de komende 3 maanden. Dat houdt voor ons in, dat wij iedere ochtend om half 6 de wekker zetten, uit bed gaan en direct aan het werk gaan met datgene wat belangrijk is.

Vervolgens werken wij uren lang heel gestructureerd in tijdsblokken aan verschillende projecten, zodat wij ook werkelijk die doelen kunnen waarmaken. Dat houdt dus in, dat wij van ’s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat super gestructureerd bezig zijn.

Tegelijkertijd letten wij ook heel gestructureerd op onze rust, omdat een ander commitment is dat wij 2 keer in de week sowieso een moment hebben dat wij samen zijn. Dan gaan we wandelen of een film kijken, net waar we zin in hebben.

door het stof om niet te falen

Onze commitments

We hebben een commitment dat we iedere middag om 12 uur vrij zijn, lunchen, gaan wandelen en om half 2 weer aan het werk gaan. Daarnaast hebben we een commitment om zo fit en vitaal mogelijk te zijn, en daar doen wij alles aan om dat waar te maken. Tot slot hebben we onder andere een commitment om een vast aantal webinars te geven de komende 3 maanden, en dat zal super oncomfortabel worden. Maar we hebben dit besloten, we hebben dit opgeschreven. We hebben dit uitgesproken naar onszelf, het is een belofte aan onszelf. Dus we moeten dat doen. Het is niet meer dan dat.

Dat betekent niet dat het altijd leuk en makkelijk is. Er zijn ook dagen dat we ’s ochtends wakker worden en denken ‘tsja, shit. Het is echt heel vroeg, we hebben helemaal geen zin’. Maar we gaan wel. Want dat is de enige manier om dat te bereiken wat we willen bereiken. Als wij niet ’s ochtends uit bed gaan, als wij blijven snoozen, als wij niet op onze voeding en rust letten, als wij die webinars niet maken en geven, als wij die programma’s niet opzetten die we willen opzetten zullen wij nooit onze grote doelen gaan bereiken.

Jouw commitments

Kijk eens voor jezelf wat zijn de commitments die jij gaat doen aan jezelf en hoe integer ben jij. Doe jij wat je zegt? En dat zit hem in de kleine dingen; kom jij op de tijden dat je afspreekt? Ga jij naar bed op de tijden dat je gezegd hebt dat je naar bed gaat? Eet je werkelijk de dingen die je zou moeten eten? Ben je gestopt met de dingen waarmee je zou stoppen?

Doe jij wat je moet doen, ja of nee. En zo niet; geef jezelf alsjeblieft een schop onder je kont. Besluit wat je gaat doen en doe het! Stop niet voordat je doel bereikt is. Alleen dan zal je daar gaan komen waar je wilt komen, hoe oncomfortabel het soms ook zal zijn.

Als jij niet doorgaat, zal je blijven staan waar je nu staat. Dat is juist iets wat je wilt voorkomen. Dus 100% commitment, vol er voor gaan en je zal jezelf gaan verbazen hoe krachtig jij bent en hoeveel jij gaat waarmaken de komende tijd.

Over de schrijver
John is mede-eigenaar en Hoofd Coach binnen Lifestyle of Business. Zeg je John dat zeg je RelaxedVlammen :), een van de 4 LSOB-tegenstrijdigheden.Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en enthousiast persoon die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Zowel in het team als in coaching sessies.Omdat hij 100% aanwezig is in gesprekken, zegt wat gezegd moet worden en dat combineert met een praktische insteek is er altijd resultaat. Zowel met team leden als met coach klanten.
Reactie plaatsen

⚠️ Relaxed Vlammen op Slippers voor € 1,- ⚠️

We hebben tijdelijk ons online programma 'Relaxed Vlammen op Slippers' verlaagd in prijs. Voor het symbolische bedrag van € 1 volg je deze korte online training die je helpt relaxter door je dagen te gaan, terwijl je business blijft groeien!Relaxed Vlammen op Slippers mock up | John Slabbekoorn