3 min. leestijd

Wat is een passief inkomen en kan ik dit snel voor elkaar krijgen?

Passief inkomen klinkt voor veel (wannabe) ondernemers als de heilige graal. Het geld lekker binnen laten stromen terwijl je zelf op het strand ligt of aan het slapen bent. Het liefst ook nog eens zo makkelijk en snel mogelijk. Maar hoe realistisch is dit eigenlijk?

Het geheim van een passief inkomen

Ik weet dat veel mensen op zoek zijn naar een snelle manier om geld te verdienen. Zij hopen dat er €5000 per maand binnen stroomt zodra ze iets online plaatsen op hun website.

Ik kom regelmatig in contact met mensen die onze hulp willen bij het opbouwen van hun business (logisch want dat is wat we doen ;)). Ze willen een mooi product neerzetten en naar een level tillen dat hun doel is. Daarnaast willen ze ook meer omzet generen – passief uiteraard – en dan wel graag zonder dat het ingewikkeld is of veel werk kost om op te zetten.

Veel mensen verwarren ‘passief geld verdienen of een passief inkomen generen’ met ‘geen fuck uitvoeren en wachten tot het geld binnen stroomt’. Er zijn dan ook regelmatig mensen die aangeven al een tijd op zoek te zijn naar een manier om passief geld te verdienen. Ze hebben al van alles geprobeerd, toch wil het niet lukken. Of ik ze even kan helpen dit snel voor elkaar te krijgen.

Passief geld verdienen

Dit is precies het hele punt. Natuurlijk is het fijn een extra inkomen te creëren.  Maar helaas, je kunt namelijk niet snel passief geld verdienen, want er zit hoe dan ook werk in het verdienen van geld. Of het nu gaat om je eigen producten verkopen, het verkopen voor anderen als affiliate of via het dropship model, of via vastgoed. Het kost energie en tijd! Dus stop met jezelf constant voor de gek te houden dat het heel makkelijk is. Je kunt geen geld uit de muur trekken zonder er überhaupt iets voor te moeten doen.

Zichtbaar worden kost tijd. Je moeten aan potentiële klanten laten zien dat je bestaat. Om vervolgens hen het vertrouwen te geven dat je weet waar je over praat. Er moet een reden zijn waarom zij met jou in zee willen gaan. Je moet een merk bouwen. Ook kost het opzetten van een optimale website en een goede verkooppagina of bedankpagina nu eenmaal tijd. En vergeet ook niet om een e-mail automatisering op te stellen. Al deze stappen zorgen ervoor dat het automatisch loopt en je passieve inkomsten op gang kunnen komen.

Keihard werken

Al deze stappen horen bij passief inkomen verdienen. Je moet er keihard voor werken. Het wordt op den duur makkelijker mits je het vooraf goed neerzet. En blijkt het uiteindelijk te werken? Dan kun je lekker op het strand met een goed boek gaan liggen, want er komt geld binnen! Maar je moet wel bereid zijn even door de zure appel heen te bijten, niet al het werk is even leuk.

Ik vind het opzetten van deze dingen oprecht leuk, maar niet iedereen zal deze mening delen. Er zijn namelijk veel mensen die niet aan de slag willen om hun website te optimaliseren of e-mail funnels neer te zetten. De mensen die het wél tof vinden om nieuwe dingen op te zetten zijn vaak ook de mensen die succesvol zullen worden in (passief) geld verdienen. Het resultaat is bij hen vaak maandelijks of soms zelfs dagelijks zichtbaar. Puur omdat ze er tijd en energie insteken.

(het verhaal gaat verder onder de foto)

een passief inkomen genereren is hard werken

Het geheim van passief geld verdienen

Het enige geheim dat ik met jou kan delen als het gaan om héél snel héél veel passief geld verdienen is:

Wees bereid om het werk te doen

Stop met zoeken naar iets dat je heel snel rijk kan maken. Het bestaat niet en zal ook nooit gebeuren. Wees bereid de stappen te zetten die nodig zijn om een passief inkomen op te zetten. Maar wees vooral bereid tijd, energie en geld erin te stoppen. Het Internet is een prachtig medium en zou zomaar eens goed voor je kunnen werken maar alleen als jij de eerste stappen zet.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog een vraag hebben betreft snel passief inkomen creëren: wees wijs en vraag het maar gewoon niet aan me. Want heel simpel, als jij niet bereid bent om hard te werken dan zullen wij absoluut géén match zijn.  Je kunt dan beter door blijven zoeken of een vaste baan aannemen. Dan weet je tenminste waar je aan toe bent en heb je altijd een vast inkomen.

Hou je van hard en slim werken en ben je er niet vies van om je handen uit de mouwen te steken?

Neem dan zeker even contact met ons op want dan zijn er absoluut mooie mogelijkheden om – uiteindelijk – een fijne passieve inkomstenstroom op te bouwen.

Over de schrijver
John is mede-eigenaar en Hoofd Coach binnen Lifestyle of Business. Zeg je John dat zeg je RelaxedVlammen :), een van de 4 LSOB-tegenstrijdigheden. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en enthousiast persoon die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Zowel in het team als in coaching sessies. Omdat hij 100% aanwezig is in gesprekken, zegt wat gezegd moet worden en dat combineert met een praktische insteek is er altijd resultaat. Zowel met team leden als met coach klanten.
Reactie plaatsen

⚠️ Relaxed Vlammen op Slippers voor € 1,- ⚠️

We hebben tijdelijk ons online programma 'Relaxed Vlammen op Slippers' verlaagd in prijs. Voor het symbolische bedrag van € 1 volg je deze korte online training die je helpt relaxter door je dagen te gaan, terwijl je business blijft groeien!Relaxed Vlammen op Slippers mock up | John Slabbekoorn