5 min. leestijd

In het nieuwe jaar jouw droomleven leiden met behulp van onze tips

Ben jij wel écht gelukkig? Is het leven dat je nu leidt ook écht jouw droomleven? Wanneer je je niet helemaal gelukkig voelt is het misschien tijd voor verandering. Een nieuw jaar is perfecte tijd voor de weg naar een droomleven leiden. 

Voor de buitenwereld lijkt het alsof je alles voor elkaar hebt. Maar toch knaagt er iets. Je bent niet gelukkig met het leven dat je nu aan het leiden bent. Je kunt het geluk proeven maar nog niet ervaren. Een droomleven leiden is waar je naar snakt. En wij helpen je graag bij het verwezenlijken van deze dromen. Want wij houden van keihard werken en dromen waarmaken. Met deze 9 bruikbare tips kun jij de sleur voorkomen en jouw ideale leven creëren.

In 9 tips jouw droomleven leiden

Tip 1: Jezelf ontdekken

Om jezelf te vinden moet je eerst jezelf ontdekken. Je kunt pas stappen maken wanneer je weet wie je wilt worden en welke dingen jij in het leven wilt bereiken. Dit maakt beslissingen maken op cruciale momenten een stuk makkelijker waardoor niets jouw droomleven meer in de weg hoeft te staan. Leef je eigen leven en ga op expeditie.

Tip 2: Doen waar je bang voor bent

Je kunt je angst over winnen door te doen wat je niet denkt te kunnen. Lukt dit niet meteen? Probeer het dan gewoon opnieuw. De tweede keer gaat je waarschijnlijk beter af omdat je inzichten hebt opgedaan tijdens je eerst poging. Als je nooit richting het onbekende durft te gaan zul je nooit je angsten overwinnen. Falen is géén falen als je er iets van hebt geleerd. Wacht niet op het juiste moment. Dit is het moment. Zet een nieuwe stap in het onbekende richting jouw droomleven.

Tip 3: Be careful what you wish for

Ken je de law of attraction? Dit betekent dat je aantrekt waar jij je op dat moment op focust. Of je iets nu wel of niet wenst te hebben, een focus erop leggen zal het dichterbij je brengen. Dus wanneer jij je alleen focust op alle negatieve dingen in het leven zal er ook niet iets positiefs ontstaan. Hierdoor ontstaat er een vicieuze cirkel van negatieve gedachtes en momenten.  Focus je daarom vanaf nu juist op de goede dingen of op de dingen je écht graag wilt bereiken.

hou focus naar je droomleven leidenTip 4: De kracht van positief denken

Dit sluit mooi nauw aan op het vorige punt. Onderschat nooit de kracht van positief denken. Wil jij dat jouw kijk op het leven verandert? Dan moet je iets aan je manier van denken doen. In negativiteit denken zorgt ervoor dat alle negatieve dingen op de voorgrond treden. Dit werkt vice versa bij positief denken. Het is lastig om te leren omdenken, maar wanneer je tijdens een ‘mislukking’ kunt denken ‘het is niet gegaan zoals verwacht, maar ik heb er wel van geleerd’ zal die positief bijdragen aan jouw stemming. Want leren hoe iets niét moet is ook een wijze les.

Tip 5: Verander jouw wereld door je kijk erop te veranderen

Het mag duidelijk zijn dat jouw gedachten grote invloed hebben op hoe jij je voelt. Het is oké om te voelen en te ervaren. Je hoeft ze niet te onderdrukken, maar blijf er ook niet te lang in hangen. Blijf niet denken aan je verdriet, tegenslagen of wat andere wél hebben. Het maakt niet uit dat Dagobert Duck een miljoen op zijn bankrekening heeft staan en jij niet. Het gaat erom hoe jij over jezelf denkt en hier oké mee bent.

Uiteindelijk ben jijzelf de enige die invloed heeft op jouw gedachten. Het is makkelijk om te denken dat een ander jou verdrietig, boos of juist blij laat voelen. Maar jijzelf beslist hoe je reageert op bepaalde situaties. Doet iemand vervelend tegen je? Verander dan je gedachten in rustig, positief en dankbaar. Je zult merken dat de situatie en de wereld om je heen mee verandert. Nee, je kunt klagende mensen niet opeens in niet-klagende mensen toveren. Maar je kunt zelf wel jouw reactie hier op aanpassen. Want verandering komt altijd van binnenuit.

Tip 6: Hard work pays off

Nee er is geen groot geheim. Er is niet één manier om je doelen te behalen en een droomleven te bereiken. Want wat je doel ook is, je kunt het alleen bereiken als je bereid bent ervoor te werken. Trap niet in jouw negatieve gedachten: ‘Ik heb geen geld dus kan dat nooit doen’, ‘ik heb de opleiding niet gedaan dus zal dat nooit kunnen’ ‘anderen hebben geluk met hun achtergrond’, ‘ik ben niet slim genoeg’. Allemaal onzin. Allemaal redenen om geen stappen te zetten.

Als je na één poging al opgeeft is de kans inderdaad groot dat je niet gaat slagen. Maar wijt dat niet aan de omstandigheden of aan het feit dat je ‘het slecht getroffen hebt’. Werk harder, zet je meer in en blijf er voor gaan. Doelen hoeven niet groot te zijn, maar laat je ook niet tegen houden door je angst voor grote doelen. Ga er voor, zet je 100% in en er zullen allemaal manieren naar je toe komen die je verder op weg helpen. Het zal niet makkelijk zijn, het zal waarschijnlijk niet binnen een maand lukken (lukt dit wel dan denk je nog niet groot genoeg 😉 )

Het kan weken, maanden soms zelf jaren duren. En het zal ook niet altijd leuk zijn.  Je zult soms hard twijfelen en je zult soms boos op jezelf worden en wensen dat je deze beslissing nooit gemaakt had. Maar iedere overwinning van angst brengt je een stap dichter bij het het leiden van je droomleven.

de weg naar een droomleven leidenTip 7: Kies je eigen weg

Het is goed om je eigen weg te gaan. Ja, zelfs al gaat deze weg in tegen wat je omgeving vindt. Door je pad in te slaan kun je eindelijk de stappen zetten die je zelf kiest. Je kunt nastreven wat jij belangrijk vindt. Er gaan mensen kritiek leveren. Of het een vreemde weg vinden. Maar wanneer je jouw eigen fouten maakt en hieruit eigen nieuwe inzichten krijgt, zul je een sterker mens worden. Het pad dat de meeste mensen volgen is vaak makkelijker en misschien veiliger. Maar makkelijk is niet altijd de juiste keus.

Tip 8: Geef meer en ontvang meer

Stel je hebt een vriendin die na jaren ineens heel veel lelijke dingen over je zegt, dan is de kans groot dat je haar  begint te negeren. Ze krijgt wat ze geeft. En stel je hebt een vriendin die je juist altijd steunt, dan is de kans groot dat je dit ook voor haar zal doen. Er zullen altijd scheve relaties zijn en blijven, maar over het algemeen doe je makkelijker vriendelijk tegen iemand die vriendelijk terug doet. Want wie goed doet, goed ontmoet. Een oude uitspraak maar nog steeds even waar. Geef meer van hetgeen dat je zelf wilt ontvangen en uiteindelijk krijg je wat je zoekt!

Tip 9: Overwin je angsten

Je angsten hebben invloed op je. Het kan twee dingen met je doen:

  1. Je doet een stap terug en zult altijd blijven staan waar je nu staat;
  2. Of je overwint je angsten en zet een stap vooruit.

Je angsten overwinnen betekent niet dat je ‘angstvrij’ bent. Na iedere overwinning zal er iets nieuws komen waar je angst voor hebt. Houd zelf de controle, zet iedere keer een nieuwe stap en face your fears. Geef je angsten geen controle over jou want dat brengt je nergens.

Wil jij een droomleven leiden?

Het droomleven voor ons betekent reizen en werken in complete vrijheid. Het liefst spenderen wij al onze tijd in warme fijne landen terwijl we keihard werken aan ons bedrijf en aan onszelf. Ben jij een ondernemer en opzoek naar zo’n leven, maar vind je het allemaal maar lastig? Dan helpen wij je graag verder in onze LSOB Community. Dé plek waar ondernemers er alles aan doen om hun droomleven werkelijkheid te maken!

Over de schrijver
John is mede-eigenaar en Hoofd Coach binnen Lifestyle of Business. Zeg je John dat zeg je RelaxedVlammen :), een van de 4 LSOB-tegenstrijdigheden. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en enthousiast persoon die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Zowel in het team als in coaching sessies. Omdat hij 100% aanwezig is in gesprekken, zegt wat gezegd moet worden en dat combineert met een praktische insteek is er altijd resultaat. Zowel met team leden als met coach klanten.
Reactie plaatsen

⚠️ Relaxed Vlammen op Slippers voor € 1,- ⚠️

We hebben tijdelijk ons online programma 'Relaxed Vlammen op Slippers' verlaagd in prijs. Voor het symbolische bedrag van € 1 volg je deze korte online training die je helpt relaxter door je dagen te gaan, terwijl je business blijft groeien!Relaxed Vlammen op Slippers mock up | John Slabbekoorn