Infrarood sauna

Een infrarood sauna maakt gebruik van infraroodstraling om je lichaam op te warmen en biedt verschillende gezondheidsvoordelen. Het is een populaire keuze voor ontspanning en het verbeteren van de algehele gezondheid. 

Wat is een Infrarood sauna?

Een infrarood sauna is een speciale sauna die gebruikmaakt van infrarood-stralers in plaats van stoom om warmte te genereren. Deze stralers zenden infrarode golven uit die diep doordringen in de huid en warmte rechtstreeks aan het lichaam afgeven. Er zijn drie soorten infraroodstraling die worden gebruikt in infrarood sauna's: nabij-infrarood, midden-infrarood en ver-infrarood.

Gezondheidsvoordelen van Infrarood sauna's

  1. Ontgifting: Door zweten tijdens een infrarood sauna sessie worden gifstoffen en zware metalen uit het lichaam verwijderd, wat kan bijdragen aan een betere gezondheid.
  2. Pijnverlichting: De diepe warmte van infraroodstraling kan spier- en gewrichtspijn verlichten, wat gunstig is voor mensen met artritis, spierpijn of blessures.
  3. Ontspanning: Het gebruik van een infrarood sauna kan ontspannend zijn en helpen bij het verminderen van stress en spanning. Het bevordert ook een betere slaap.
  4. Huidverbetering: De warmte kan de doorbloeding verbeteren en de huid een gezondere gloed geven. Het kan ook helpen bij huidaandoeningen zoals acne en eczeem.
  5. Verbeterde Circulatie: Infrarood sauna's kunnen de bloedsomloop stimuleren, wat kan leiden tot een betere zuurstoftoevoer naar de cellen en een algehele gezondere levensstijl.
Reactie plaatsen