9 min. leestijd

De nadelen van afwijken van de grote massa


Jeanet heeft niet voor niks een tattoo op haar arm die “afwijkend van de grote massa” betekent. Inmiddels is onze zoon geboren: Jayson. Tijdens de zwangerschap hebben we veel keuzes gemaakt die afwijken van de grote massa. Het volgende willen we met je delen:

  1. Hoe we merken dat onze keuzes afwijkend zijn
  2. Hoe we de zwangerschap hebben aangepakt
  3. Hoe we ons voorbereiden op de toekomst in combinatie met het reizen. En met eventueel bepaalde manier van scholing die daarbij komt kijken.

 (Wil je liever kijken en luisteren dan lezen? Hieronder bekijk je het artikel als podcast, hier was Jeanet nog zwanger)

Veel mensen gaan mee in de patronen die er zijn, waarvan wij nu al denken: “Dat zijn veel patronen waar wij niet in mee willen draaien”.  

Hierdoor lopen we over het algemeen wel tegen wat moeilijke hobbels aan. 

Voorbereiding tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap zijn we bezig geweest hypnobirthing, dit is een cursus waarbij je wordt voorbereid op een zo’n natuurlijk mogelijke bevalling. Tijdens de cursus bespreek je verschillende stadia van de zwangerschap, de bevalling en de periode na de bevalling.  Zodat je jezelf klaarstoomt op wat je allemaal kan verwachten. Zowel fysiek als mentaal.

We hebben ervoor gekozen om iemand in te huren om ons 1-op-1 hypnobirthing te geven. In onze business is het niet veel anders, al jarenlang huren we de beste mensen om ons heen in om ons mentaal én businesswise te ontwikkelen. 

We zouden ook kunnen denken: 

“Er zijn zoveel mensen die een business hebben opgebouwd en die ook wel door het leven heen bewegen, we kunnen het ook zelf wel uitzoeken.” 

Of: “Tja, als zij het kunnen doen, dan zouden wij het ook kunnen doen.”

Wat wij hebben gedaan met hypnobirthing is dat we écht veel bewuster leerden omgaan met de werking van het vrouwelijk lichaam. We leerden welke invloed we al hadden tijdens de zwangerschap om de blauwdruk te creëren van je kind, het is bizar als je dat gaat beseffen. Ik ben ervan overtuigd dat het zo werkt. 

De geboorte

Er zijn heel veel onderzoeken gedaan over de geboorte van een kind waarbij de omgeving zegt; “goh, wat een lelijke trol is dat”. Dan heb je een grote kans dat een kind daar later echt heel veel last van zal hebben. Alleen weet het kind niet waardoor het komt. Totdat een kind bijvoorbeeld in hypnose gaat.

Bewust opvoeden

Eigenlijk draait het hele bewust opvoeden om de ouders. De ouders zijn verantwoordelijk om hun eigen shit constant onder ogen te komen en dat op te lossen. Het is belangrijk om in ieder geval hiermee aan de slag te gaan zodat het kind voorbeelden krijgt van hun ouders die het meest werkbaar zijn. Je kunt niet een goed voorbeeld zijn als je niet met jezelf aan de slag gaat.

Hypnose

In veel onderzoeken brachten ze volwassenen in hypnose. Zij gingen vervolgens terug naar het moment van de geboorte..  Een volwassen vrouw uit het onderzoek zei vooraf: 

“Ik heb het idee dat mijn moeder mij echt letterlijk al vanaf het begin haat”.  

Toen ze onder hypnose was vertelde ze haar verhaal: 

“Op het moment dat ik geboren werd en de dokter mij aan mijn moeder gaf, zei mijn moeder: “O het is een meisje, maar ik wil helemaal geen meisje dus neem maar weer mee”. Waarop de dokter zei: “Het is wel je kind dus we kunnen haar niet houden.”

Dat is er zó erg ingeprent waardoor deze vrouw nu nog steeds als volwassene denkt dat haar moeder haar nooit heeft gewild en haar heeft gehaat vanaf de geboorte.

Als je daar bewust van bent en het ook doortrekt op grotere schaal (vriendjes, omgeving waar ze opgroeien etc.), zullen die elementen bepalen hoe een kind zich ontwikkelt. Als jij je hier bewust op voorbereid kun je hier bewuste keuzes in maken.

Ook als je nu bijvoorbeeld kinderen hebt die al 26 jaar oud zijn, dan kun je denken: “Dat heb ik dus al die tijd niet gedaan, wat ben ik waardeloos bezig”. Maar daar gaat het niet om. Je kunt ook nu nog andere keuzes maken. Het gaat er ook helemaal niet om wat goed of fout is, het gaat erom dat je altijd verschillende mogelijkheden wilt bekijken en van daaruit keuzes kunt gaan maken waarvan jij ziet of denkt dat het werkbaar is voor je.

Ijsbad

Bij onze hypnobirthing begeleiding moesten we onze handen een minuut lang in een bakje met ijsklontjes steken. Daarna moesten we vertellen wat onze ervaring hiermee was.

De meeste mensen, die bij zulke trainingen komen, zijn minder mentaal getraind dan wij. Dat zei onze trainster in dit geval ook: “Jullie zijn eigenlijk niet leuk om te trainen want jullie weten hoe het werkt”.  We hadden ook al gezegd: “Ja, John die zit gewoon in zo’n ijsbad dus die is die kou sowieso gewend. En Jeanet spoelt koud af”.

Maar het idee was dus om te kijken wat je hoofd doet. Hoe verkramp je, hoe stap je in de spanning en wat doet jouw lijf op het moment dat je pijn of een héél oncomfortabele prikkel ervaart?  Je handen in een bak ijs is echt vele malen minder vervelend dan een ijskoude douche.

Comfortabel met discomfort

Als je comfortabel wordt met een bepaald soort discomfort wordt het leven gewoon een stuk makkelijker. 

Stel dat je sales gesprekken gaat voeren omdat je cashflow nodig hebt. In het begin heb je misschien allemaal verhalen draaien met:
“Ik ben een coach maar geen verkoper”,
“Ik ben nou iemand die niet pusht”,
“Nee Ik ga echt geen mensen opbellen.”  

Totdat je op gegeven moment wel moet omdat er anders geen geld binnenkomt.  

De eerste 3 keer schijt je in je broek, heb je een droge mond en kom je niet uit je woorden. Maar wanneer je het vaker hebt gedaan ga je denken: “Hey, dat is best handig en ik krijg op deze manier weer nieuwe klanten en wat geld erbij. Laat ik dat maar eens vaker doen.” 

Je bent comfortabel geworden met het oncomfortabele. Dat is eigenlijk wel de hele samenvatting van al die oefeningen die wij doen.

Is hypnobirthing om pijn te vermijden?

Hypnobirthing is niet om pijn te vermijden. De essentie is: je hebt de pijn die vol aanwezig is maar je wordt die pijn niet. Je gaat niet zó mee in de pijn dat het ondraaglijk kan gaan worden want dat kan. 

Dat is ook het hele idee van het comfortabel discomfort, want discomfort is er altijd en je zult op veel momenten denken dat je het niet aan kunt. 

Je kunt de loskoppeling maken tussen dat wat je fysiek voelt en hoe je erover denkt. Dat gat daartussen geeft je de ruimte om op een werkbare manier ermee om te gaan zodat je meer rust zult ervaren.

Groep met zwangere vrouwen

Jeanet ging naar de verloskundige waarbij ze in een groepje vrouwen van dezelfde leeftijd terecht kwam waarmee ze de basics van de zwangerschap besprak.  Letterlijk iedereen die in haar groep zat had alle prikken die je krijgt als ‘gewoon’ aangenomen.

“Dat doe je gewoon, je neemt gewoon je vaccinaties.”  

Dit waren allemaal vaccinaties die de moeders kregen om te zorgen dat de baby’s in hun buik de vaccinaties nu alvast kregen. Dat was al rondom week 22. Terwijl de research die ik gedaan heb, aangeeft dat op het moment dat je een ongeboren baby blootstelt aan zó veel extra vulmiddelen (die onder andere in die vaccinaties zitten) invloed kan hebben op de baby zijn ontwikkeling.

Op dit punt moet je keuzes maken waar je heel erg op gemanipuleerd kunt worden. 

Toen Jeanet aangaf dat ze de vaccinaties niet ging nemen kreeg ze te horen: 

“Die éne procent van de kinderen, die krijgt wel deze ziekte. Van die 1 procent komen er een aantal in het ziekenhuis terecht en daarvan sterft er elk jaar 1.”

Enerzijds is de informatie goed zodat je de feiten weet, maar dit is wel hoe er wordt gestuurd om te doen wat de meesten mensen vinden dat je moet doen.

Daarin merkten we dat het heel makkelijk was om te denken: 
“Dan doe ik maar wat ze zeggen, want zij zullen het wel weten”.

De keuze die Jeanet maakte was vrij letterlijk weer afwijkend van de grote massa. Als mensen haar vragen waarom ze het niet heeft gedaan zegt ze: 

“Ik heb daar mijn eigen visie op. Ik heb geen zin om daarover te discussiëren”. 

Dat is al waar het hele proces begint met afwijken van de grote massa, zorg dat je niet alleen de informatie hebt die de grote massa heeft en waar de grote massa tevreden mee is. Zorg dat je informatie hebt vanuit verschillende hoeken zodat je ook écht geïnformeerde keuzes kunt gaan maken.

Wegwerpluiers

We hebben ervoor gekozen om wasbare luiers te gaan gebruiken. Veel mensen vinden dat vies, zijn niet bekend met het concept en denken dat je teruggaat naar de prehistorie.

Terwijl als je research doet naar wasbare luiers zie je dat het heel simpel is om te gebruiken, het veel geld bespaart en dat je kind over het algemeen veel sneller zindelijk wordt.

We proberen met alles altijd onze eigen weg te vinden. We kijken altijd naar alle onderdelen. Waarom wordt het eigenlijk zo gedaan? Is er ook een manier dat het anders kan waardoor het natuurlijker is? Zo ja, wat zijn de mogelijkheden?

Het mooie hieraan is om te durven alles in twijfel te trekken en je eigen research te doen. Het kan zijn dat je tot dezelfde conclusie komt als wat de massa doet, maar dan is het je eigen keuze in plaats van dat het iemand anders keuze is.

Bullshit Business Coaches & Internet Marketing Gekkies

In de businesswereld is het vaak net zo. De Bullshit Business Coaches of de Internet Marketing Gekkies die doen elkaar alleen maar na. Ze volgen dan een webinar en zien dat iemand iets op een bepaalde manier doet. Ze doen dat dan ook omdat het schijnt te werken. Ze doen gewoon wat iedereen doet.

Als je niet weet hoe iets werkt en niet weet waar je moet beginnen dan zal je zelf de paden moeten gaan maken, dan creëer je nieuwe mogelijkheden, misschien zelfs een hele nieuwe wereld. 

Mitchel van Duuren

Mitchel van Duuren, wij zijn fan van hem. Hij is een bekende internetmarketeer in Nederland. We hebben al contact met hem en zouden bij hem langsgaan in Spanje maar dat kon helaas niet meer doorgaan door corona.

Hij heeft een leven voor zichzelf en zijn gezin gecreëerd die ons erg aantrekt. Als je het hebt over “afwijkend van de grote massa”, dan is hij het wel. Puur omdat hij niet doet wat iedereen doet. Hij is zijn eigen onderzoeken gaan doen. Op basis van zijn eigen ervaring doet hij wat denkt dat goed is voor hem, zijn vrouw en kinderen. Zo hebben ze een paradijsje voor henzelf gecreëerd.

Op reis met een baby

Een veel gestelde vraag die we kregen was:

“Het reizen gaat zeker wel over zijn als jullie kind er is?”

Wij willen in de winter van 2021 op reis gaan, dan is Jayson 8 maanden oud. Hierop krijgen wij vooral reacties dat dit niet kan, het lastig is en te veel gedoe. Maar ook daarin kijken wij naar welke mensen het wel hebben gedaan zoals wij dat willen.

Welke mensen reizen met baby’s? Welke mensen doen aan homeschooling? Wat zijn de opties? Wat lijkt ons fantastisch om te doen?


Het kan zomaar zijn dat wij beginnen met het idee van homeschooling en dat het helemaal niks wordt en Jayson op een gegeven moment zegt: “Papa en mama, ik wil gewoon naar een normale school.” Als hij dat aangeeft dan kunnen we dit veranderen. Ook als we merken dat het niet werkt zoals we in gedachten hadden dan kunnen we het altijd bijschaven.

Wat is belangrijk voor jou?

Het begint altijd in de basis met wat er voor jou toe doet en wat voor jou belangrijk is zodat je aan de hand van die kernwaarden beslissingen kunt maken.

Daarnaast zal je bereid moeten zijn om op het moment dat jij afwijkt van de gebaande paden, je die shit en dat commentaar dat erbij komt kijken, gaat incasseren. Want dat krijg je erbij.

Dat merkten we ook met die vaccinaties. We kregen een stortvloed aan mensen die ons schuldgevoelens aanpraatten. Mensen zeggen dat het een slechte keuze is wanneer Jeanet het niet zou doen. Het waren allemaal mentale spelletjes waar je heel goed mee moet leren dealen.

Het begint altijd met: “Hoe ben jij in staat alle gedachtes die jij zelf creëert de baas te zijn om te blijven doen wat belangrijk is voor jou? ” 

Als je daarop blijft focussen, ga je keer op keer keuzes maken die (ook al wijken ze af van de massa) écht aansluiten bij het leven dat jij wilt. Zonder dat je doet wat de rest doet omdat ze het nou eenmaal zo doen.

.

.

Wil jij ook een afwijker zijn?

Plan dan hier je gesprek in met John. Door dat te doen ben je per direct al iemand die afwijkt 🔥

Over de schrijver
John is mede-eigenaar en Hoofd Coach binnen Lifestyle of Business. Zeg je John dat zeg je RelaxedVlammen :), een van de 4 LSOB-tegenstrijdigheden. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en enthousiast persoon die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Zowel in het team als in coaching sessies. Omdat hij 100% aanwezig is in gesprekken, zegt wat gezegd moet worden en dat combineert met een praktische insteek is er altijd resultaat. Zowel met team leden als met coach klanten.
Reactie plaatsen

⚠️ Relaxed Vlammen op Slippers voor € 1,- ⚠️

We hebben tijdelijk ons online programma 'Relaxed Vlammen op Slippers' verlaagd in prijs. Voor het symbolische bedrag van € 1 volg je deze korte online training die je helpt relaxter door je dagen te gaan, terwijl je business blijft groeien!Relaxed Vlammen op Slippers mock up | John Slabbekoorn