Zakelijke doelen behalen met je business | LSOB
Zakelijke doelen behalen: 4 essentiële succestips
11 december 2018 

Zakelijke doelen behalen: 4 essentiële succestips

Zakelijke doelstellingen en bedrijfsdoelstellingen succesvol behalen gaat altijd gepaard met hard werken. Anders zouden de doelen niet goed zijn. Het gaat er dus om dat je hard werkt, maar nog belangrijker is het om effectief te werken. Er zitten maar zoveel uren in een dag. Daarom helpt LSOB jouw business met het effectief behalen van bedrijfsdoelen.

[De video-versie vind je hieronder of lees natuurlijk het artikel als dat je voorkeur heeft]

1. Meer werken, minder effectief

Het lijkt goed om altijd maar door te gaan. Maar er komt een moment dat je tegen jezelf aan loopt. Je wordt moe, bent minder effectief en leeft minder gezond. Wanneer je in gaat leveren op je gezondheid of ontspanning, zal je nooit de gewenste resultaten bereiken. Want ook ontspanning en balans is nodig op de weg naar succes.

2. Werk volgens de vier pijlers

Tijdens behalen van businessdoelen zijn er vier pijlers om rekening mee te houden. Dit zijn: body, being, balance en business. Het is belangrijk om je richten op algemene. Beweeg vaak en eet gezond. Ook rust, slaap en ontspanning zijn belangrijk. Vergeet dit niet in te plannen! Een gezonde business valt of staat bij een gezonde werksfeer en voldoende afwisseling.

Je plannen gaan gewoon door, maar je neemt even een pauze.

3. Er is geen perfect plan

Veel mensen denken dat je een perfect plan moet hebben om succes met je bedrijf te behalen. Maar eigenlijk gaat het niet om de exacte nummers, data of tijden. Het gaat erom dat een plan zekerheid geeft en je weet wat je moet doen. Het probleem zit vaak in het niet starten van bepaalde taken, omdat we ze bijvoorbeeld vervelend vinden. Maar als je 15 minuten later begint dan gepland, dan vergaat de wereld toch niet?

zakelijke doelen behalen

4. Je moet beginnen om te kunnen slagen

Het niet exact in kaart brengen van de kleinste details is geen ramp. Bedrijfsdoelstellingen zijn vaak bedoeld om ervoor te zorgen dat je business de juiste richting ingaat. Maar dit zorgt ook voor angst. En die angst om te falen kan jouw business zo de kop gaan kosten. We hebben er allemaal last van, maar niet iedereen kent de negatieve gevolgen van angst.

Als gevolg van die angst zijn er veel ondernemers die bepaalde stappen niet durven maken. En dat is waar het fout gaat. Want als je geen stap durft te zetten, dan faal je alsnog. Want dan zul je nooit groeien met je business. Het perfecte plan bestaat niet, maar zorg wel dat er een plan is.

Start met het behalen van zakelijke doelen

Bedrijfsdoelstellingen behalen is een kwestie van starten en ontdekken. Durf fouten te maken, durf te falen, durf te beginnen. Dingen gaan nooit zoals je ze gepland had, stop daarom met oneindig veel lijstjes en opties en begin met doen. De toekomst is onzeker maar actie brengt je dichterbij je toekomstdroom. Plannen is belangrijk maar actie is de sleutel tot succes.

Je business doelen behalen lukt dus alleen wanneer je alle acties onderneemt die nodig zijn. Wat heeft jouw bedrijf nodig om zakelijke doelstellingen te behalen? Laat het ons weten in de reacties!

Over de schrijver
John is de drijvende kracht achter de schermen van Lifestyle of Business. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en slimme ondernemer die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Hij werkt vooral met ondernemers die meer ‘in het bedrijf’ willen werken dan ‘aan’. Vakmannen of -vrouwen die willen groeien. John legt moeilijke dingen uit op een makkelijke manier. Hij denkt mee met jouw online marketing en helpt bij het zetten van de nodige stappen in het ondernemerschap. Meekijken en de juiste statistieke bijhouden.
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website