Weg naar succes. Welke route neem jij op weg naar geluk? | LSOB
Weg naar succes: Welke route neem jij?

Weg naar succes: Welke route neem jij?

In mijn eerste blog vertelde ik jou al dat ik bezig was met het schilderen van een spreuk op mijn muur, namelijk: “Life begins at the end of your comfort zone.” Iemand stuurde mij destijds een plaatje met deze tekst, waarna ik spontaan het idee kreeg deze quote te verwerken op mijn muur. De weg naar succes is lang, maar het is de moeite zeker waard.

Weg naar de succes: pak het goed aan

Zoals met veel andere dingen besloot ik, toen ik dit idee had, meteen een vliegende start te maken. Niet eindeloos nadenken, maar gewoon doen! Ik tekende eerste een cirkel op de muur, tekende letters op papier, knipte ze uit en gebruikte die voor de sjablonen om die op de muur weer over te trekken. Zo stonden al vrij snel de eerste letters “life” geschilderd op de muur. Toen kwam er een pauze, een heel lange pauze.

Ik had namelijk wel meer te doen, zoals voorbereiden op mijn eerste wedstrijd bikini fitness, mijn sociale leven onderhouden, werken, en mijn grote zwarte hond Mara natuurlijk.

Elke dag zag ik het begin van mijn project en schoof ik het verder gaan iedere keer weer voor me uit. Voor dit project was heel wat concentratie nodig, maar die ontbrak me telkens. Geen rust en geen geduld om hier de tijd voor te nemen. Het hoeft natuurlijk niet perfect te zijn (in ieder geval niet voor een ander), maar voor mij moet het wel perfect zijn.

Met mijn neus op de feiten gedrukt

Helaas werd ik laatst hard met mijn neus op de feiten gedrukt door het overlijden van een zeer dierbare collega. Een man die midden in het leven stond en genoot van alles wat hij deed. Hij bleef niet lopen met ideeën, maar voerde zijn plannen daadwerkelijk uit. Een echte Bourgondiër in hart en nieren!

Dit motiveerde mij om weer verder aan de slag te gaan met de quote. Ik bedacht me dat een kleiner kwast misschien wel iets langer kon duren, maar ik wel daardoor rustiger en netter kon werken. Met wat pauzes tussendoor ben ik toch alweer een heel eind gekomen. Ik nam van een afstand een kijkje naar dit project en bedacht me dat je deze aanpak eigenlijk ook op je eigen leven kan toepassen.

weg
Neem af en toe eens een break

Heb je voor de grote kwast gekozen waardoor je snel resultaat behaalt waar je minder tevreden mee bent, of voor een kleine kwast waarmee je misschien wat langer bezig bent, maar ook een mooier resultaat kan behalen?

Maak jij wel eens een half uurtje echt tijd voor jezelf? Geen tv, geen radio, geen laptop, telefoon of Social Media. Kijk jij wel eens naar je leven door er juist even afstand van te nemen? Waar kom je vandaan en wat heb je bereikt?

Luister jij naar de adviezen van anderen? Of durf je om hulp te vragen wanneer je zelf ergens niet uitkomt? Iedereen heeft weer een andere visie, waardoor iemand anders jou misschien een inzicht kan geven waar je zelf minder snel opgekomen zou zijn.

Welke route neem jij?

Het toewerken naar jouw ultieme leven kan je letterlijk vergelijken met een weg. Misschien heb jij gekozen voor de snelweg naar jouw einddoel. Een weg zonder tussenstops, maar sta je daardoor nu zonder benzine te wachten op hulp op de vluchtstrook omdat je niet de tijd nam om bij te tanken.

Of misschien kies jij voor de binnendoor route. Je zult dan weliswaar in een rustiger tempo naar jouw bestemming toe rijden, maar misschien is die route wel veel fijner. Er zijn immers meerdere wegen die naar Rome (en een ultiem leven) leiden. Waarom zou je dan niet de route nemen waar je ook van kan genieten en op tijd kan bijtanken?

Jouw persoonlijke boodschappenlijstje

Om jouw route op weg naar bestemming ‘ultiem leven’ duidelijk te krijgen kan het fijn zijn deze op te schrijven. Zo krijg je meer zicht op wat je wil en kan het duidelijk worden welke stappen je moet nemen om op jouw eindbestemming te komen.

Je haalt de ideeën uit je hoofd. Op het moment dat je op papier staan hoeft je niet bang te zijn dat je ze kwijt raakt als je persoonlijke harde schijf crashed. Zie het maar als je back-up, of als boodschappenlijstje. Een boodschappenlijstje van de ingrediënten die jij nodig hebt om jouw ultieme doelen te behalen in de supermarkt genaamd ‘ultiem leven’.

Mijn tip aan jou

Neem eens een keer de tijd voor jezelf. Ga wat vaker helemaal offline, pak een kop thee of koffie erbij en schrijf op wat jouw ultieme doelen zijn. Misschien alleen voor deze week, deze maand of voor dit jaar.

Bedenk waar jij heen wil, waar je nu staat, welke stappen je moet zetten en ga ervoor! Wacht niet op het ‘perfecte’ moment om te beginnen, want je weet tenslotte nooit hoe het leven uiteindelijk zal verlopen. Een ding weet ik wel 100% zeker en dat is het volgende:

Life begins at the end of your comfort zone.

Liefs, Maaike Jansens

Over de schrijver

Door

Astrid van stiphout

op 7 August 2016

Heel mooi geschreven Maaike, en goed te horen dat je zo bewust nadenkt over de dingen in het leven, die voor vele vanzelf sprekend zijn. Echt leuke blog.?? Assie ?

Door

Maaike Jansens

op 7 August 2016

dank je wel Assie!! :)

Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website