Hoe bepaald jouw gedrag de succes die je boekt? | LSOB
Je succes wordt bepaald door hoe jij je gedraagt

Je succes wordt bepaald door hoe jij je gedraagt

Wat jij denkt van jezelf, resulteert in de acties die jij onderneemt en uiteindelijk in het resultaat wat jij creëert. Wanneer jij jezelf ziet als negatief- als iemand die nooit wat kan en die altijd problemen heeft- dan zal je ook merken dat er ook steeds negatieve dingen op je pad komen. Dat je bijna nooit wat positiefs ziet en heel veel moeilijkheden tegenkomt om te verwerken.

Dat komt niet perse omdat je dat aantrekt, dat komt puur omdat jij de wereld ziet zoals jij bent. Niemand ziet de wereld hetzelfde, niemand ziet de wereld zoals jij hem ziet. En dat zal ook never nooit gaan gebeuren, omdat iedereen de wereld en de mensen om zich heen ziet zoals diegene is.

Er is een proef met een inktvlek, en die gebruiken psychologen. Die leggen die voor aan een cliënt en die vragen ‘wat zie jij in deze inktvlek?’. Feitelijk gezien is het gewoon een inktvlek, het is niet een ding, er zit niet echt iets in. Er is ook geen goed of fout antwoord. Het is gewoon de vraag wat diegene in die inktvlek ziet.

Iedereen die de inktvlek ziet, ziet er wat anders in. Wat diegene ziet, zegt wat over die persoon. Je kunt dat bijvoorbeeld ook merken als je iets op Facebook post. Daarop krijg je 30 super leuke reacties en er zijn twee mensen bij die geven een super hatelijke reactie. Datgene dat jij gepost hebt op Facebook is exact hetzelfde voor iedereen, maar toch interpreteert iedereen het anders. Omdat iedereen anders is.

Innerlijke overtuiging leidt tot actie

Deze innerlijke overtuiging- hoe jij bent- hoe jij denkt te zijn kan ik beter zeggen, dat is wat uiteindelijk gaat leiden tot jouw acties. Daaropvolgend leiden jouw acties tot jouw resultaat. Stel je hebt jouw innerlijke overtuiging: ‘ik ben heel erg slecht in het afslaan van slecht eten, ik kan nooit slank zijn, overgewicht zit ook gewoon in de familie, dus ja ik kan er helemaal niks aan doen’.  Dan is dat een overtuiging die verklaart naar jouzelf toe: ik zal altijd dik blijven.

Dan kun je nog zulke goede diëten gaan doen of boeken lezen over afvallen; als jij naar jezelf verklaart hebt ‘ik kan niet goed afvallen want het zit in de familie. En ik ben ook heel slecht in het dingen afslaan’. Zal je merken dat je onbewust altijd die acties gaat kiezen.

Datzelfde geldt voor als jij bijvoorbeeld denkt ‘ik ben een hele slechte ondernemer ik ben echt niet commercieel, ik vind het gewoon helemaal niet fijn om mensen om geld te vragen’. Dan zal jij merken dat je je heel opgelaten voelt, dat je misschien veel verder onder de prijs zit dan jij eigenlijk waard bent. Waardoor jij nooit deals gaat sluiten die jou ook echt geld opleveren, omdat dat dat past bij de overtuiging die jij van jezelf hebt.

Focus, daar gaat je aandacht heen

Een passende innerlijke overtuiging bij jouw doel

Wanneer je een doel hebt, is het noodzaak om zo te gaan handelen, als nodig om bij dat doel te gaan komen. Jouw handelen komt voort uit hoe jij jezelf ziet. Hoe jij jezelf ziet, komt voort uit je gedachtes. Wanneer jij dus alleen maar denkt ‘ik ben echt slecht hierin, ik kan dit niet’, zal je uiteindelijk zo gaan handelen. Zal je het resultaat krijgen wat in lijn ligt met die gedachtes.

Op het moment dat jij besluit; ik wil een bepaald doel halen. Daarvoor zou ik iemand moeten zijn die heel positief is, die goed is met commerciële opdrachten, die heel zelfverzekerd is en super fit is.

Misschien ben je dat op dit moment helemaal niet voor je gevoel. Maar dat is wel wat nodig is om daar te komen waar je wilt komen. Kies er dan voor om jouw innerlijke overtuiging aan te passen. Jij kunt namelijk hoe jij over jezelf denkt- wie jij zelf denkt te zijn- veranderen.

Als jij op dit punt besluit: ik ben een fit persoon, die super gezond eet, iedere dag sport, doet wat ze moet doen en niet toegeeft aan eetbuien. Dan zal dat hele andere acties uitlokken dan als jij zegt ‘ik ben heel erg slecht in het afslaan van het lekkers en door stress heb ik altijd eetbuien’.

Hoe kun jij dit veranderen zodat het wél werkt?

Beide geven acties, beide vormen resultaat maar de resultaten zullen totaal anders zijn. Dus kijk voor jezelf eens; wat is jouw doel, wat wil je bereiken en wie moet jij zijn als je dat bereikt hebt? Misschien moet jij dan een super krachtige ondernemer zijn, of de beste presentator die er is, de beste auteur die je kunt zijn, een slank en fit persoon die alles doet wat ze moet doen om 25 kilo te verliezen.

Vertel tegen jezelf wie je moet zijn en vorm daar de gedachtes bij. Vanaf dat punt zal je gaan merken als je dit blijft volhouden, als je aan jezelf blijft verklaren ‘ik ben de beste ondernemer die er is, ik doe wat ik moet doen en ik vraag de prijzen die bij mij passen, die ik waard ben’, dat jij op een heel andere manier zult gaan handelen. Anders handelen dan als jij klein blijft denken, er onder uit blijft praten, jezelf negatief ziet.

Jouw innerlijke overtuiging zorgt uiteindelijk voor jouw acties en die zorgen voor jouw resultaat. Ga daarom vandaag eens aan de slag met het ontwikkelen van je innerlijke overtuiging die nodig is om daar te komen waar je wilt komen. Die innerlijke overtuiging begint allemaal met gedachtes over jezelf. Dus denk datgene over jezelf wat je moet denken en durf gerust een beetje arrogant te zijn. Spreek uit wie jij bent op het moment dat jij bij jouw doel bent aangekomen, en ga vanaf dit punt handelen alsof jij die persoon al bent.

En uiteindelijk zal je geworden zijn wie je moet zijn om bij jouw resultaat uit te komen.

Over de schrijver
John is de drijvende kracht achter de schermen van Lifestyle of Business. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en slimme ondernemer die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Hij werkt vooral met ondernemers die meer ‘in het bedrijf’ willen werken dan ‘aan’. Vakmannen of -vrouwen die willen groeien. John legt moeilijke dingen uit op een makkelijke manier. Hij denkt mee met jouw online marketing en helpt bij het zetten van de nodige stappen in het ondernemerschap. Meekijken en de juiste statistieke bijhouden.
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website