Hoe vaak neem jij de verantwoordelijkheid van jouw leven? | LSOB
Alles ligt aan iedereen, behálve aan jou. Toch?

Alles ligt aan iedereen, behálve aan jou. Toch?

‘Ik kan er niks aan doen’ of ‘het ligt aan de omstandigheden’. Dat zijn uitspraken die je wellicht kent van jezelf of mensen om je heen. Uitspraken die voortkomen uit zwakte, een slachtofferrol en je uiteindelijk helemaal nergens gaan brengen. Want alles ligt aan iedereen, behalve aan jou. Toch? Wij leren je vandaag meer over verantwoordelijkheid nemen.

Verantwoordelijkheid nemen namelijk is de eerste stap richting écht resultaat creëren. Soms zijn dingen helemaal niet jouw schuld en soms zijn omstandigheden heel anders dan je zelf voor gekozen zou hebben. Toch ben jij verantwoordelijk. Jij bent verantwoordelijk voor jouw reactie. Jij bent verantwoordelijk voor de omgang met de situatie.

Je bent verantwoordelijk voor meer dan je denkt

Als je succesvol gaat zijn in het leven, is het allerbelangrijkste dat jij alle informatie die je bezit, de kennis die je hebt, in de fysieke wereld brengt. Een inzicht krijgen of een goed idee bedenken voelt fijn, geeft super veel energie. Maar het doet helemaal niks voor je. Als jij niet datgene dat je weet tot uitvoering brengt, wat heb je dan aan alle kennis die je bezit?

Jij wilt bijvoorbeeld blijvend afvallen, dan bezit jij echt al alle kennis die je nodig hebt. Als iemand jou zou zeggen; als jij deze maand 5 kilo afvalt krijg je een miljoen. Dan zou je echt al weten wat je moet doen. Ineens zijn er dan géén smoesjes meer. Plots zijn je zware botten toch niet zo zwaar. Ineens zijn de koekjes toch niet zo verleidelijk. En opeens zou je weten dat het probleem zit in het niet nemen van verantwoordelijkheid. En zodra je wel die verantwoordelijkheid neemt, je die 5 kilo hoe dan ook gaat verliezen.

Neem je verantwoordelijkheid óók onder lastige omstandigheden

Zelfs als alle omstandigheden moeilijk zijn, zelfs al zijn er allerlei lekkere dingen om jou heen. Al zit je in de moeilijkste situatie, jij bent verantwoordelijk! Je weet dat als je die verantwoordelijkheid neemt dat je resultaat gaat creëren. Uiteindelijk gaat het er allemaal om of jij durft te kiezen voor wat je moet doen.

Wanneer je in een vicieuze cirkel zit en je leven gebeurt, zonder dat jij er invloed op hebt, is het noodzaak om alsnog verantwoordelijkheid te nemen. Onthoud altijd: je hoeft iets niet leuk te vinden. Je moet er simpelweg mee dealen op de manier die voor die betreffende situatie nodig is. Neem verantwoordelijkheid voor alles wat er om jou heen gebeurt. Neem verantwoordelijkheid voor de dingen die jij wilt gaat bereiken. Zodra jij die verantwoordelijkheid neemt, zal je merken dat niks of niemand je nog tegen kan houden.

Dan weet je dat jij verantwoordelijk bent voor je keuzes, je reacties en uiteindelijk het leven dat jij creëert.

Over de schrijver
John is de drijvende kracht achter de schermen van Lifestyle of Business. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en slimme ondernemer die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Hij werkt vooral met ondernemers die meer ‘in het bedrijf’ willen werken dan ‘aan’. Vakmannen of -vrouwen die willen groeien. John legt moeilijke dingen uit op een makkelijke manier. Hij denkt mee met jouw online marketing en helpt bij het zetten van de nodige stappen in het ondernemerschap. Meekijken en de juiste statistieke bijhouden.
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website