Straight line Business School: Onze ervaringen in deel 2 | LSOB
arrow_drop_up arrow_drop_down
13 juni 2016 

Straight Line Business School: Onze eerste ervaringen [deel 2]

Zoals de titel al doet voorkomen ga ik je vandaag een update geven over ons straight line business traject.

Onze doelen

Wij zijn heel fanatiek bezig met ons straight line business traject. Eigenlijk is het op dit moment simpelweg niks anders dan opschrijven wat we willen bereiken, kijken welke acties daarvoor nodig zijn en dat gaan doen. Dat klinkt super simpel- het is eigenlijk ook super simpel- maar het is niet altijd makkelijk. Dat maakt het juist ook heel erg mooi.

Toen wij namelijk besloten om het straight line business traject te gaan volgen, gingen wij erin met een doel dat wij hadden voor eind van dit jaar. Dat was onder andere voor het eind van het jaar onze bikini fitness cursus (passief online programma), een bepaald coaching traject en iets van drie e-books af hebben.

Dat waren op het moment dat we dat besloten best wel grote doelen, dat we dachten ‘als we dat voor elkaar kunnen krijgen, zijn we echt bazen’. Toen gingen we in gesprek met Otto, hij is onze straight line business coach (update: Otto is ondertussen geen SLBS coach meer). We hadden het met Otto over deze doelen en daarbij ook ons financiële doel.

Onze straight line business coach

‘Eind dit jaar Otto, willen wij €10.000 winst per maand hebben’. Otto luisterde daar naar en die hoorde dat zo eens aan. En die zegt ‘oke, jullie zijn met zijn tweeën, jullie hebben grote plannen en doelen, jullie zijn toegewijd, waarom moet dat in godsnaam duren tot het eind van het jaar? Waarom neem je zo lang de tijd?’. Dat waren niet letterlijk zijn woorden, maar dat was de strekking van het verhaal.

Otto confronteerde ons met het feit dat wij echt op safe aan het spelen waren. Dat is op het moment zelf helemaal niet leuk, want wij denken ‘ja, holy shit, dat is echt best een groot doel en we hebben dat zo samengesteld omdat wij dachten; dit is best wel lastig en we weten niet eens of we het wel kunnen halen’. Het was een grote stap voor ons. En dan komt je coach en die zegt ‘joh nee, dat is echt een suf doel, misschien moet je wat anders gaan verzinnen’.

straight line business school inzicht: bouw je eigen succes

Op safe?

Dus wij zijn heel kritisch gaan kijken naar ‘wat zijn nu doelen die we daadwerkelijk hebben?’. En we kwamen tot de conclusie dat wij inderdaad echt écht op safe aan het spelen waren. Vanaf het moment dat wij bij het kick-off weekend zijn geweest, zijn we nog veel meer gaan bijstellen.

De maand voor dat weekend hadden we al iedere week contact met Otto, dus we zijn al heel erg ingegaan op wat onze doelen waren en hoe we het specifiek konden opstellen. We hadden al een heel duidelijk beeld van wat we wilden, en nóg speelden we op safe. Ondanks dat alle doelen al een maand of vier naar voren gehaald zijn. Waar we eerst dachten ‘in december zouden we dat misschien wel gehaald kunnen hebben, als we heel erg ons best doen’, was nu ‘ja boem, dat gaan we gewoon halen over drie maanden’.

Extra doelen

En daarnaast letterlijk vier extra grote doelen erbij, dus het was veel meer in veel kortere tijd. Dat is het voordeel van het hebben van een coach merken wij. Ondanks dat wij al zeer gestructureerd en gedisciplineerd zijn en echt ook weten wat we willen en waar we heen gaan, geeft een coach ons een schop onder onze kont. Hij houdt ons een spiegel voor waarmee hij zegt ‘joh, is dit wel de juiste keuze die je maakt?’.

Dat is voor ons zo’n eye opener. We denken nu ‘ondanks dat we het al goed doen, kunnen we nog veel beter’. Dat maakt dit hele traject ook super uitdagend. Het is niet alleen dat we merken dat ons bedrijf er heel erg door verandert maar wij veranderen er ook door.

Er is gewoon geen tijd meer voor lanterfanten. Als wij rust willen, dan plannen we gewoon rust in. Dat is heel simpel; want je moet natuurlijk wel goed voor jezelf blijven zorgen. Maar er is geen plek meer voor excuses, en dat is zó fijn. Dat geeft zoveel rust. Vandaar dat het ook echt goed is om te kijken ‘speel ik niet op safe, waardoor ik allemaal dingen ga doen die ik eigenlijk niet zou hoeven doen en onnodig veel tijd verspil?’

We geven het door

We merken het ook bij onze eigen cliënten, we coachen onze eigen cliënten hier ook mee. Dat gaat van afval cliënten tot bikini fitness atleten tot mensen die zichzelf willen ontwikkelen op wat voor gebied dan ook. Mensen die gewoon krachtiger in het leven willen staan, die eruit willen halen wat ze eruit kunnen halen en die hun grote doelen waar gaan maken!

Daar merken we ook bij; er wordt heel vaak op safe gespeeld. Vaak omdat je jezelf onderschat. Een coach is daarbij zo handig om simpelweg te kijken: wat doe je nu? Wat kun je beter doen? Hoe ga je ervoor zorgen dat je zo effectief en efficiënt mogelijk resultaat gaat boeken.

Integer aan onze commitments

Het straight line business traject dat houdt ons scherp. Dat is ontzettend fijn omdat we daarmee gewoon veel verder kwamen dan we dachten. De stand van zaken op dit moment is dat we ongeveer iedere dag denken ‘jemig, dit is echt moeilijk’.  Dat denken we echt iedere dag. We hebben ook iedere dag wel een gevoel van ‘dit gaat niet lukken, kunnen we dit wel? Hebben we niet te grote doelen? Misschien moeten we vandaag even niet werken want morgen is er weer een dag’.

Allemaal dingen die door ons hoofd schieten die ervoor kunnen zorgen dat we afhaken, maar dat doen we niet! Wij hebben het commitment om die doelen waar te maken, die we hebben gezegd. We zijn integer aan dat commitment dus we doen ook daadwerkelijk wat we moeten doen. Dat is waar dit hele proces om draait: super krachtig worden, doen wat we moeten doen en resultaat creëren.

Ga van start

Weet je, als jij grote doelen hebt, ga op zoek naar een coach die jou erbij kan helpen en die aandacht heeft voor jouw gehele mindset. Maar ook aandacht heeft voor jouw vitaliteit en gezondheid want dat gaat hand in hand.

Jij kunt geen grote doelen waarmaken als jij jezelf verwaarloost. Dat geldt voor bedrijfsdoelen, fysieke doelen, mentale doelen, maakt allemaal niet uit. Voor alle doelen is het noodzakelijk om fysiek en mentaal super krachtig te zijn. Dus ga op zoek naar iemand die jou daarbij kan begeleiden, speel niet meer op safe. Bereik dat succes dat jij in jou hebt!

Ga voor jouw doelen en dromen, en zorg ervoor dat jij het leven creëert waar jij echt intens gelukkig van wordt!

Begin met deze 39 tips
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis gids
Wij hebben ook een hekel aan spam

 

 

 

 

Over de schrijver
John is mede-eigenaar, Coach en Manager binnen Lifestyle of Business. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en slimme ondernemer die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Zowel in het team als in coaching sessies. Omdat hij 100% aanwezig is in gesprekken, zegt wat gezegd moet worden en dat combineert met een praktische insteek is er altijd resultaat. Zowel met team leden als met coach klanten.
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website