Tevreden met wat je hebt of ongelukkig? Ga het probleem uit de weg. |LSOB
Tevreden met wat je hebt: Wanneer ben jij echt tevreden?

Tevreden met wat je hebt: Wanneer ben jij echt tevreden?

Deze week schrijf ik een andere blog dan anders. Hoewel, eigenlijk heeft ook dit heel erg te maken met de reis die ik aan het maken ben. Genoeg gebrabbel, ik zal vertellen waar ik het over heb. Wanneer ben je tevreden met wat je hebt?

De invloed van Social Media

Transformatie foto’s op Instagram, daar kan ik wel jaloers op worden. Ja, mijn reis naar Zuid-Afrika was een echte droomreis, maar die foto’s van de Filipijnen zien er ook wel fantastisch uit. Voor ik het weet haal ik mijn eigen ervaringen omlaag. Mijn reis was dan wel fantastisch, maar aan de foto’s van Pietje te zien had hij het op de Filipijnen nóg leuker.

Ik betrap mijzelf er ook vaak op dat ik na het wakker worden meteen even Instagram open om alle foto’s weer te bekijken. De bikini body fitness reis van Laura, de bikini body guide transformatie van Anna, de Personal Body Plan ervaringen van Marietje en de marathon make over van Maria. Wauw, ik dacht dat ik goed bezig was, maar vergeleken met deze meiden ben ik echt totaal uit vorm. Tevreden met wat je hebt is toch lastiger dan je denkt.

De negatieve cirkel doorbreken

Ik kan mezelf door het vergelijken met anderen enorm onderuit halen. De reis was niet mooi genoeg, mijn sportresultaten zijn niet goed genoeg, ik ben niet lean genoeg en iedereen lijkt het allemaal beter te doen dan ik. Ho! Stop! Laten we blijven onthouden dat een foto maar een foto is en iedereen ook maar een mens is. Geen één leven is perfect, schijn bedriegt.

Hoewel ik mij in het verleden enorm kon laten beïnvloeden door Social Media probeer ik deze nu slechts als inspiratiebron te zien. Dicht bij jezelf blijven is het enige wat je gelukkig kan maken. Het heeft geen zin om te streven naar perfectie en om alles te doen zoals anderen het doen.

tevreden gezicht

Mijn tips voor meer tevredenheid:

1. Schrijf je eigen ervaringen eens op voor jezelf en lees eens terug hoe fantastisch jouw eigen reis nou eigenlijk was. Leg de lat niet te hoog en geniet van het proces waar je in zit. Nee, ik loop nog geen hele marathon, maar ik geniet wel van mijn trainingen voor de halve. En wie weet zit die hele er ooit wel in, of niet, dan is dat ook prima.

2. Reflecteer alleen op jezelf en niet op anderen, maar probeer anderen ook niet te veroordelen. Terwijl de één zich alleen met anderen vergelijkt en jaloers is op wat anderen bereiken, kan de ander alleen maar negatief zijn over anderen. Beiden is niet goed, ook door alleen maar negatief te denken over anderen ga jij jezelf niet beter voelen.

Tevreden met wat je hebt

Probeer eens te kijken naar wat je wél goed vindt aan jezelf en waarom jouw eigen reis eigenlijk ook geweldig was. Probeer niet altijd alleen maar meer te willen maar neem eens genoegen met wat je hebt. Ik heb helaas geen schatkist en kan niet nog meer reizen dan ik in dit jaar al doe.

Als je continu de lat blijft verhogen, wanneer ben je dan ooit echt tevreden als je nu al niet tevreden kan zijn? Echt tevreden zijn met wat je hebt, wie je bent en wat je doet is niet gebaseerd op Social Media of rijkdom, maar begint juist met een kick-ass mindset. En dat heb je 100% zelf in de hand.

Anne

 

Over de schrijver

Door

Annie

op 29 October 2016

Wauw Anne! Mooi stukje. Tevreden zijn is misschien wel een grote rijkdom. (en wat ik dan wel mooi vind, is dat in het woord "tevreden", het woord "vrede" zit.) Alle goeds gewenst!

Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website