Succesvol online ondernemen: hoe word je succesvol? | LSOB
arrow_drop_up arrow_drop_down
2 januari 2019 

Succesvol online ondernemen: De 20-dingen regel

Vandaag neem ik jullie mee in de wereld van succesvol online ondernemen. Er is namelijk een praktische tool als het gaat om meer ideeën verzinnen om zo je doel te bereiken. Ik snap dat dit klinkt als iets heel vaags, maar succesvol ondernemen kan iedereen. En het is niet eens héél moeilijk. Lees dus snel verder!

[De video-versie vind je hieronder of lees natuurlijk het artikel als dat je voorkeur heeft]

Succesvol ondernemen door de ’20-dingen’ regel

In je leven zullen er regelmatig doelen zijn waarvan je denkt: “Shit, dit is echt groter en moeilijker dan ik ooit heb gedaan. Ik heb geen idee hoe ik dit moet gaan bereiken.” Daarnaast zullen er momenten komen dat je dingen moet gaan doen die je op dit moment nog lekker aan het vooruit schuiven bent. Gewoon omdat je deze taken niet zo leuk vindt.

Dat zijn de momenten dat je moet beseffen dat er dingen moeten veranderen. Wil bij het rijtje succesvolle mensen horen? Dan zul je nú actie moeten nemen. Want als je nu nieuwe stappen gaat zetten en écht eens al je kennis toepast, merk je dat je bedrijf plots echt gaat groeien.

Om het een beetje makkelijker te maken is er een praktische tool die je kunt aanhouden. Ga er eens goed voorzitten en bedenk 20 manieren om meer omzet te draaien of om meer klanten te werven. Noem het een brainwriting met jezelf. En stop vooral niet vóór je ze allemaal hebt opgeschreven!

succesvol online ondernemen: schrijf dingen op in de LSOB planner

Brainwriting klinkt simpel

Het klinkt heel simpel. Je pakt een pen en papier (probeer het eens offline zonder laptop) en schrijft wel ‘even’ 20 dingen op. Maar je zult snel merken dat je reptielenbrein om de hoek komt kijken die jou vertelt dat 5 dingen noteren ook al een hele prestatie is. Want het is toch veel handiger deze vijf dingen dan ook gelijk uit te werken en dan pas weer verder te gaan?

Fout! Een goedlopend bedrijf is tenslotte ook niet in één dag ontstaan. Blijf zitten, schrijven en vooral nadenken. Zorg dat er uiteindelijk écht 20 dingen op papier staan. Deze tool kan soms makkelijk een uur duren als je totaal geen idee hebt wat je moet doen. Maar als je dan eindelijk 20 ideeën op papier hebt staan en deze eens grondig bekijkt, zal je erachter komen dat er dingen tussen staan die je nog nooit hebt gedaan.

Misschien zijn het zelfs ideeën die je nog nooit gezien had als een idee of optie om te groeien of te ondernemen. Deze dingen zullen uiteindelijk het verschil maken in het resultaat van de komende maand. Ook zullen deze punten er voor zorgen dat je stappen gaat zetten die je tot nu toe nog nooit hebt gezet.

Succesvol online ondernemen: online geld verdienen kost tijd

Succesvol online ondernemen vraagt doorzettingsvermogen. Dus blijf jezelf constant uitdagen. Zorg voor structurele groei en stap buiten je comfort zone.  Want als jij echt opzoek bent naar die perfecte business, grote omzetten of de vrijheid in jouw manier van leven, zul je echt dingen moeten gaan doen die eng of oncomfortabel zijn.

Je kunt zeker snel resultaten behalen, maar dan moet je wel bereid zijn dag in dag uit keihard te werken! Dus pak een pen en stuk papier en begin met schrijven. Blijf zitten tot alle 20 ideeën op papier staan. En voer ze dan pas uit. Zo ga je jouw mega hoge lat echt bereiken!

Heb jij weleens met de 20-dingen regel gewerkt? Of heb je moeite met het opschalen van jou bedrijf? Dan is wellicht de Groei Mindset iets voor jou!

Over de schrijver
John is mede-eigenaar, Coach en Manager binnen Lifestyle of Business. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en slimme ondernemer die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Zowel in het team als in coaching sessies. Omdat hij 100% aanwezig is in gesprekken, zegt wat gezegd moet worden en dat combineert met een praktische insteek is er altijd resultaat. Zowel met team leden als met coach klanten.
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website