Een klein verandering is beter dan een grote. Start dus klein | LSOB
Een kleine verandering is beter dan een grote

Een kleine verandering is beter dan een grote

Onze zelfdiscipline lijkt op sommige momenten volledig afwezig te zijn. Om te zorgen dat je je doelen gaat bereiken ook al is je zelfdiscipline onvindbaar, is het verstandig om gewoontes te ontwikkelen die je helpen richting je doel. Een kleine verandering gaat je al helpen met je doelen.

Een kleine verandering in je dagritme

Je kunt gewoontes veranderen door ze in het begin gedisciplineerd (en soms geforceerd) in je dagritme te stoppen. Als je bijvoorbeeld een uur eerder wilt opstaan dan je gewend bent, zodat jij je beste uur van de dag kunt besteden aan je eigen doel, zal dat in het begin moeite kosten. Dwing jezelf op te staan ook al ben je moe, heb je geen zin of is het weekend. Doe het gewoon. Doe dat minimaal een maand en je zult merken dat het met de week makkelijker wordt.

Wanneer de eerste kleine verandering in je ritme zit, kun je doorgaan met de volgende kleine verandering en daar minimaal 1 maand de tijd voor nemen. Denk je eens in hoe anders je leven kan zijn als je consistent iedere maand werkt aan een nieuwe verandering. In 1 jaar kun je 12 positieve veranderingen blijvend aanbrengen in je leven! 12 blijvende veranderingen in stapjes toegepast of 1 grote ommezwaai op alle vlakken waar je na 2 maanden weer vanaf wijkt omdat het een te grote verandering is. Jouw keus.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website