Een productiviteitstip voor ondernemers voor mega resultaat | LSOB
Productiviteitstip voor online ondernemers
20 december 2015 

Productiviteitstip voor online ondernemers

Hoe irritant is het dat je geen tijd lijkt over te houden? Dat je zó veel wilt doen en bereiken, maar er de ruimte gewoon niet voor vindt in je agenda. Gelukkig zijn er een aantal ondernemer-hacks die we jou graag verklappen. Eentje ervan is dé productiviteitstip voor ondernemers die echt serieus zijn met hun business.

Het mooie ervan? Het is gratis, kost vrijwel geen moeite en kan je een maand (!) aan extra tijd geven over een heel jaar.

De nummer 1 productiviteitstip voor ondernemers

Stap 1: Ga naar je email account.

Stap 2: Meld je af voor alle notificaties en automatische updates.
Geen notificaties meer op je telefoon, op je laptop, op je iPad, nergens.
Enkel email, als je ook werkelijk email werk aan het doen bent.

Dat is het.

10% meer productiviteit

Deze tip zorgt voor 10% meer productiviteit wat over een jaar een gehele maand extra efficiëntie is.

Het beste werk creëer je als je je vol op een taak stort, er met volle concentratie aan werkt. Iedere keer dat je je laat afleiden doorbreek je de flow. Iedere keer opnieuw moet je besluiten weer aan het werk te gaan en kost het je tijd om aan het werk te gaan.

Voorkom deze afleiding en meld je af van alle pingetjes, ringtones, afleidingen en andere zaken die jouw flow doorbreken en win een hele maand aan productiviteit.

een productiviteitstip voor ondernemers

Sommige dingen hebben we géén invloed op. Afleiding ligt altijd op de loer ;)

Onze manier voor mega productiviteit en mega resultaat

Wij werken 100% online. Je kunt je dan ook vast indenken dat er heel veel afleiding mogelijk is. Toch ervaren we zeeën van tijd. Zijn we vrijwel altijd ontspannen. Krijgen we bijzonder veel gedaan. En boeken we veel resultaat. Allemaal dankzij simpele productiviteitstips.

Hoe?

Door dagelijks 1-2 email-blokken te hebben. In die blokken werken we aan onze mail. Onze inbox wordt 100% opgeschoond. We gaan altijd ‘schoon’ naar bed.

We hebben geen email op telefoon. Mail via de laptop gaat (bij ons) veel sneller. Via telefoon is het inefficiënt. Plus, als we niet aan het werk zijn willen we niet via onze telefoon aan werk herinnerd worden.

We hebben onze telefoon altijd op stil staan. Als we telefoontjes verwachten plannen we die in de agenda in. Als we oproepen missen, is er een goede voicemail die het opvangt. Geen enkele afleiding dus.

We hebben vaste cliënt-dagen. 3 ochtenden per week 6-13 uur NL tijd die non-stop door gaan. Dat is pittig maar efficiënt. Buiten die ochtenden om maken we uitzonderingen voor live 1-1 sessies die we bij hoge uitzondering boeken, interviews en heel soms andere zaken. Maar verder niet.

Op de niet-cliënt dagen werken we aan ons creëer werk. Alleen maar reageren bouwen we geen groot bedrijf mee op. Het zit hem in het creëer werk dat er echt iets achter gelaten kan worden.

Ook hebben we vaak de telefoon helemaal uit. Onbereikbaar. Geen dingen ter afleiding. Gewoon uit. Ook dat, geeft ontzettend veel rust en ruimte en daarmee ook resultaat.

Jij bent de baas over je agenda. Jij bepaalt wanneer je wel en niet afgeleid wilt worden. En de productiviteitstips maken jou als ondernemer nog veel efficiënter. Zodat je niet alleen top werk verricht, groot resultaat boekt en doelen behaalt. Maar ook voorkomt dat je je gejaagd en gestresst voelt.

Vrijheid op iedere manier, begint bij jezelf.

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website