Streven naar progressie begint bij jezelf. Ga niet voor perfectie. | LSOB
Streven naar progressie, niet naar perfectie

Streven naar progressie, niet naar perfectie

Iedereen hoopt het hele jaar op een echte zomer en bij de eerste de beste tropisch dag loopt iedereen te zeuren dat dit toch echt te veel van het goede is. De kunst is om te streven naar progressie.

Na 3 tropische dagen zijn we allemaal toe aan die ene verfrissende bui. Als die vervolgens 2 dagen duurt durven we meteen te zeggen dat we geen zomer hebben gehad. Het is maandag ochtend en de wekker gaat. Bah, weer een hele werkweek voor de boeg. Maar zou jij willen ruilen met iemand die parttime werkt omdat diegene lichamelijk versleten is? Denk jij dat die collega van de halve dagen thuis zitten ‘geniet’ op deze manier?

Perfect willen of streven naar idealen

Je droomt van een lichaam zoals je er zoveel voorbij ziet komen op Social Media, maar de stap naar een sportief en healthy lifestyle zet je niet. Je denkt dat de consequentie is dat je alle feestjes, etentjes en gezellige avondjes dan moet skippen, dus blijft het bij dromen naar dat perfecte leven. Heerlijk natuurlijk maar wat bereik je ermee?

Wat is jouw beeld van een perfect leven? Je kunt veel bereiken met de juiste mindset, maar wil je echt een perfect leven? Een perfect leven is naar mijn idee een wereld zonder dromen, en er is toch niks fijner dan het hebben van dromen, en kijken wat je ervan kan laten uit komen. Maar in een perfect leven heb je alles al bereikt, dus zou jij wel echt een perfect leven willen hebben? Zou er niet altijd een bepaald streven moeten zijn naar wat voor jou ideaal is. Iets om aan te werken zodat er altijd ruimte is voor verbetering?

Blijf positief!

Laat je bij het streven naar jouw ideale leven niet belemmeren door omstandigheden waar je geen grip op hebt. Zit het weer niet mee? Nou en! Niks aan te doen, vermaak jezelf op een andere manier!

Werk je dromen uit op papier en kijk wat je wel kan doen. Heb jij geen zin om te gaan werken? Onthoud dan: Voor die heerlijke vakantie, of het bouwen van je droomhuis, die nieuwe auto die je graag wil of een heerlijk dagje shoppen zal er toch geld op de plank moeten komen.

Probeer de dingen die ¨tegen¨ zitten te zien als hulpmiddelen en handvatten om te streven naar dat ideale leven. Zie elke hobbel die je tegenkomt als een les en gebruik het om juist dichter bij jouw droom te komen. Zo kan je altijd blijven streven naar wat voor jou ideaal is en er ook aan blijven werken. En zeg nou zelf, dat is toch beter dan op de bank gaan liggen dromen over wat je graag zou willen en jezelf over 5 jaar nog steeds op dezelfde bank zien liggen met nog steeds dezelfde droom?

bosjes

Kijk niet naar het leven van een ander

Of ik overal zo makkelijk mee om ga? Nee, ook ik kom hobbels tegen op weg naar mijn ideale leven. Maar als je blijft hangen in het negatieve komen we nergens, toch? Ik ben de afgelopen weken al heel wat mentale hobbels tegen gekomen op weg naar mijn tweede bikini fitness wedstrijd. Maar toch probeerde ik het elke keer weer opnieuw op te pakken. Ik leer net als jij elke dag: van mezelf, van anderen en van de wereld. Ook ik heb geen perfect leven, al blijf ik wel streven naar progressie. Ik wil geen perfect leven, ik wil elke keer weer blijven streven naar verbetering. En zo haal ik het beste uit mijn leven.

Het leven wat hij of zij wil bereiken is zeer waarschijnlijk niet ideaal voor jou. Ieder persoon heeft weer andere normen en waarden, andere dromen en doelen, andere obstakels en dus een andere weg om te nemen.

Andere mensen kunnen je wel helpen om stappen te zetten. Vraag hulp als je denkt dat ze kunnen helpen. Of als ze waardevolle hulp aanbieden, neem die hulp dan aan. Zolang jij maar jouw doelen goed voor ogen houdt zodat je niet op een dwaal-/ droomspoor komt.

Streef naar progressie, niet naar perfectie.

Over de schrijver

Door

Geer

op 7 September 2016

Wisselen van foto's, kan mijn hart maar moeilijk aan. Dikke knuffel van mij?

Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website