Stop met vergelijken! Je bent echt beter dan je zelf denkt! | LSOB
Stop met vergelijken: Zo creeër je zelfvertrouwen

Stop met vergelijken: Zo creeër je zelfvertrouwen

Vergelijk jij jezelf continu met anderen (al dan niet op Social Media)? Heb je daarbij het gevoel dat anderen altijd succesvoller, gelukkiger, mooier of leuker zijn dan jij?

Besef je dan goed dat het beeld wat jij bij anderen ziet slechts het topje van de spreekwoordelijke ijsberg is. Tenslotte weet je vaak niet de achterliggende gebeurtenissen, emoties en gehanteerde aanpak. Stop met vergelijken en begin met een goede start.

Vergelijk met jezelf, niet met anderen

Die bikini fitness atleet, die jij op de voet volgt, staat misschien wel iedere dag om vijf uur op om cardio in de ochtend te doen. De vraag is, of jij je hier persoonlijk door laat beïnvloeden of niet. Niemand is perfect, en dat hoeft gelukkig ook niet. Iedereen bewandelt zo zijn of haar eigen weg op weg op zoek naar een kick-ass leven.

Er zullen obstakels zijn, maar dat betekent niet dat anderen een betere weg hebben genomen. en krijgt daarbij met obstakels te maken. Dat betekent niet dat de weg van een ander beter is dan jouw route. Niemand is onoverwinnelijk dus laat die gedachte los.

vuist tegen wand

Stop met vergelijken: 7 tips om een kick-ass zelfvertrouwen te krijgen

1. Je bent wat je denkt, dus investeer in opbouwende gedachten.

 

Als jij continu tegen jezelf zegt dat je niet goed genoeg bent en anderen het beter voor elkaar hebben dan jij, guess what? Dan zal dit ook voor jou als de waarheid gaan aanvoelen. Kies ervoor om niet te luisteren naar het negatieve stemmetje in je hoofd.

2. Schrijf iedere dag op waar jij dankbaar voor bent en wat er goed ging.

Dit kan van alles zijn, variërend van de slappe lach met jouw beste vriendin, tot een ontroerende film tot een bezoekje aan jouw oma tot een training die lekker ging.

3. Vraag aan jouw vriendinnen wat ze aan jou waarderen.

Schrijf dit op post-its en plak dezen op een zichtbare plek in huis zoals bijvoorbeeld bij een spiegel. Hierdoor word je regelmatig aan de lieve woorden van jouw vrienden/vriendinnen herinneren.

4. Wees selectief met de personen die je op Social Media volgt.

Er is niets mis met af en toe ‘de bezem door de kast halen’ wat betreft de accounts die je volgt en je hoeft niet van iedereen op de hoogte te zijn wat zij heeft gedaan of gegeten.

5. Begin en eindig jouw dag niet met Social Media. 

Hoe verleidelijk het ook is jouw telefoon erbij te pakken wanneer je in bed ligt. Op deze manier zijn deze sociale prikkels de dingen waar jij jouw dag mee begint en eindigt.

6. Wees lief voor jezelf en behandel jezelf zoals je ook jouw beste vriendin zou behandelen.

Oefen met positieve affirmaties, waarbij je bewust de tijd neemt om jouw sterke punten en eigenschappen op te noemen. Dat is geen teken van arrogantie, maar een teken van kracht. Je plaatst jezelf daar niet boven anderen mee, maar je cijfert jezelf ook niet meer weg.

7. Kies ervoor om in plaats daarvan jouw dag te beginnen en te eindigen met de focus op jezelf.

Neem een aantal minuten voor meditatie, lees je post-its door of luister rustgevende muziek. Wedden dat jij je een stuk beter voelt?

vrouw sport samen

Jezelf afkraken of vergelijken met een ander kost geen moeite, dat kan iedereen. Verantwoordelijkheid nemen voor jouw zelfbeeld, jouw eigenwaarde en jouw zelfvertrouwen kost daarentegen moeite, tijd en inzet, maar is des te meer de moeite waard.

Dus stop met vergelijken en start met focussen op datgene wat jij wel hebt en wat jou uniek maakt. Let’s kick some ass!

Over de schrijver
John is de drijvende kracht achter de schermen van Lifestyle of Business. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en slimme ondernemer die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Hij werkt vooral met ondernemers die meer ‘in het bedrijf’ willen werken dan ‘aan’. Vakmannen of -vrouwen die willen groeien. John legt moeilijke dingen uit op een makkelijke manier. Hij denkt mee met jouw online marketing en helpt bij het zetten van de nodige stappen in het ondernemerschap. Meekijken en de juiste statistieke bijhouden.
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website