Prioriteiten stellen: vertrouw altijd op je eigen gevoel dan lukt alles! | LSOB
Prioriteiten stellen op basis van je gevoel

Prioriteiten stellen op basis van je gevoel

De afgelopen weken heb ik heel hard gewerkt. Moest prioriteiten stellen vandaar dat het bloggen even op een lager pitje is gezet. Mijn hoofd liep letterlijk over van procenten en busnummers.

In Eindhoven is namelijk het een en ander veranderd in het busvervoer en aan die veranderingen heb ik als chauffeuse mee mogen werken. Ik zag dit als een een hele mooie kans om te laten zien dat ik meer kan dan alleen maar rondjes rijden. Dus ik heb mezelf er zonder enige twijfel er helemaal in gegooid! Dit is dan ook de reden dat ik prioriteiten moest stellen. Met deze taak op nummer 1!

Je gevoel als je beste leidraad

Zonder er echt over na te denken heb ik dit gedaan en het voelt goed! Soms moet je bepaalde dingen gewoon laten gebeuren omdat ze gebeuren. Als het goed voelt ga je er gewoon lekker mee door. Je gevoel is dan ook wel je beste leidraad voor de dingen die je wil doen. Voelt het niet goed kan je er altijd nog mee stoppen of aangeven dat dingen misschien anders kunnen of moeten. Dit kan je doen door even na te denken over het gevoel wat je krijgt, en bij de dingen die spelen in je leven of er eens met ander over te praten.

Wat andere van jou denken

Het is fijn om je gevoel met andere te kunnen delen. Maar ben je er wel van bewust dat jouw gevoel het allerbelangrijkste is en dat iedereen andere prioriteiten heeft. Jouw vrienden en familie kunnen wel tips en adviezen geven, maar die zullen hun ook weer geven op basis van hun gevoel wat het beste is voor jou. Bedenk je namelijk wel dat zij niet kunnen voelen wat jij voelt. Er is niks is zo persoonlijk als je gevoel! Prioriteiten stellen doe je op basis wat jij écht belangrijk vindt en waar je plezier uit haalt.

Tips en adviezen kunnen heel erg prettig en ook nuttig zijn. Ieder persoon kan jou een andere kijk geven op de zelfde gebeurtenis. Ieder persoon heeft een eigen gevoel heeft kan dit voor ieder op zich door bepaalde nuances, andere ingevingen bieden. Dit kunnen dingen zijn waar jij je ook lekker bij voelt en die je dus best eens kan oppakken en meenemen in je bezigheden. Maar het belangrijkste is dat je alles doet met in je achterhoofd dat jij het ook als prettig ervaart. En wat ander van jou denken is dan toch echt net iets minder belangrijk!

Wat de boer niet kent..

Dit spreekwoord is je waarschijnlijk wel bekend. Nu denk je misschien: wat heeft dat met mijn gevoel te maken?

Nou, ik wil je hiermee eigenlijk laten zien dat ook nieuwe dingen die je niet kent misschien niet meteen goed voelen omdat ze voor jou onbekend zijn, maar zeker wel de moeite waard zijn om te proberen. Je kan pas je echt je gevoel gebruiken als leidraad om ergens mee verder te gaan of te stoppen, als je er onbevooroordeelde argumenten over hebt. Iets proberen wat je niet kent geeft jou de kans om grenzen te verleggen, en dus meer uit bijvoorbeeld je werk of andere levens doelen te halen.

Prioriteiten stellen: vertrouw op je eigen gevoel!

Zoals ik al zei is niks zo persoonlijk als je eigen gevoel. Juist daarom is het zo belangrijk om de dingen te doen waar je je goed bij voelt, kom je er niet uit vanwege twijfel moet je ook zeker niet vies zijn van wat openminded advies van familie, vrienden of misschien wel een professional die mee kan denken in de juiste richting voor jou. Zolang jij maar je er maar goed bij voelt!!

prioriteiten stellen: volg je gevoel

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website