Positieve invloed van de juiste mensen om je heen | LSOB
arrow_drop_up arrow_drop_down
30 maart 2019 

Positieve invloed van de juiste mensen om je heen

Waar ik (Maartje) in mijn vorige blog schreef hoe lastig het is als je veel negativiteit in je omgeving hebt , ga ik deze keer vertellen hoe je dan wél die positiviteit kan creëren. Een groep mensen om je heen die dezelfde instelling heeft, is in staat om je stimuleren om keihard te knallen en je doelen te bereiken. Dit is hoe je een positieve invloed kunt krijgen van de juiste mensen om je heen.

Het positieve effect van de juiste mensen om je heen

Door mensen om je heen te hebben die dezelfde mindset hebben, raak je makkelijker geïnspireerd en geprikkeld om nieuwe dingen uit te proberen. Deze kring van personen kan je ertoe zetten om je routine die je voor jezelf hebt gecreëerd eens los te laten, en dingen anders aan te pakken. Hierdoor bekijk je deze dingen opeens van een hele andere kant, en kun je uiteindelijk zelf tot andere inzichten komen. Het is dan ook niet voor niets dat mijn oma altijd tegen mij zegt dat ik vanuit een ‘helikopter-perspectief’ naar mijn problemen moet kijken: door afstand te nemen van een routine of een gewoonte, heb je een andere kijk op het probleem wat je kan helpen om een oplossing te vinden.

Maar hoe vorm je dan zo’n groep van mensen?

Zelf ben ik erg bezig met fitness en sport. Wat voor mij heel erg heeft geholpen, is mij aansluiten bij een sportschool. Hier word je omringd door mensen die (zo ongeveer) hetzelfde doel hebben als jij. Door alleen al in een ruimte te zijn met mensen die hard werken voor hun doelen, raak ik gedreven om zelf ook mijn beste beentje voor te zetten. En wil je een stapje verder? Stap dan eens af op iemand. Geef een compliment; mensen vinden dat altijd leuk om te horen! Of stel een vraag, want er zijn maar weinig mensen die niet bereid zijn om een ander te helpen.

Als je een andere hobby hebt, of een doel waar je naar toewerkt, probeer dan iets van een club of vereniging te vinden die hier ook mee bezig zijn. Zo kom je automatisch in contact met andere mensen en is het makkelijker om nieuwe vrienden te maken. Ook is het belangrijk om negatieve mensen los te laten. Deze zorgen ervoor dat je alléén maar minder goed presteert in het leven.

Gebruik social media in jouw voordeel

Tegenwoordig zit ook zo ongeveer iedereen op social media. Ongeacht de discussie of dit een nuttige tijdsbesteding is als je toewerkt naar je doel. Dit is ook een goede video om te kijken voor tijdsbesteding  is het wel een fantastische manier om nieuwe mensen te leren kennen.

Zoek bijvoorbeeld je sportschool op Facebook op, en zet een oproep op de pagina met de vraag of iemand een keer samen wilt gaan sporten. Daarnaast bestaan er ontelbaar veel verschillende Instagram Accounts – allemaal met een eigen thema. Zo kan een vriendinnetje van mij ongelofelijk goed tekenen. Al haar tekeningen zet ze dan ook op deze pagina en hier krijgt ze veel reacties op. Ook van onbekenden.

Zoek naar hashtags, mensen die dezelfde interesse delen en kom in contact. Vaak is het wat lastiger om ook echt mensen te vinden die bij jou in de buurt wonen, maar ook ‘internet-contacten’ kunnen ongelofelijk waardevol zijn en uitgroeien tot echte vrienden.

Zoek passende activiteiten

Ten slotte kun je opzoek gaan naar events die om jouw hobby of doel draaien. Er zijn veel colleges, events waar je vaak (bijna) gratis naar toe kan en bijscholingscursussen. Ook deze plekken zijn fantastisch om je netwerk te vergroten. In deze omgevingen is het voor veel mensen gemakkelijker om contact te maken. Vaak omdat meer onderling contact is door middel van bijvoorbeeld groepsopdrachten. Dit in tegenstelling tot een sportschool, waar mensen toch wat sneller in hun eigen wereld gekeerd zijn.

Als laatste wil ik vooral zeggen dat het belangrijk is dat je open staat voor nieuwe mensen en dingen. Niet iedereen zal dezelfde mening als jij hebben. Maar juist dat zal ervoor zorgen dat jij beter naar je doelen kan toewerken. Heeft iemand dezelfde mening? Cool! Dan zit je sneller met iemand op één lijn en kan je makkelijker plannen maken. Deel je niet dezelfde mening of kijk op iets? Dan kan juist die situatie je uitdagen om te discussiëren, na te denken over waarom je iets op jouw manier doet en je uitdagen om eens iets anders te proberen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website