Op zoek naar een ultiem leven deel 1: Zo zet je de juiste stappen. | LSOB
Een ultiem leven deel 1: hoe ziet jouw droomleven er uit?

Een ultiem leven deel 1: hoe ziet jouw droomleven er uit?

Een ultiem leven creëren zal er voor iedereen anders uitzien: van het starten van een eigen bedrijf, tot wereldreizen, het overwinnen van een ziekte, mentaal sterker in je schoenen komen te staan, een keuze maken waar andere je gek voor verklaren maar waarvan je weet dat dit de juiste keuze is. Of eindelijk het fysiek bereiken waarvan je dacht dat je het nooit kon bereiken. Je leest het in ultiem leven deel 1.

Alleen.. Hoe creëer je een ultiem leven? In deze driedelige blogreeks gaan we in op de basis zodat ook jij jouw dromen en doelen kan waarmaken, hoe groot of klein deze ook zijn. Vandaag gaan we aan de slag met deel 1: hoe ziet jouw gewenste eindsituatie er uit? Waar wil jij heen? We kunnen immers geen route uitstippelen als we niet de precieze eindbestemming weten.

Waar wil jij heen?

Vergelijk het maar met een stedentrip: je kan blindelings een stedentrip naar bestemming onbekend boeken en wel zien op waar je aankomt. Die bestemming kan heel leuk zijn, maar ook totaal niet wat je in gedachte had. Voor hetzelfde geldt zit je in een vies hotel in een hotel met een inbelverbinding in plaats van WiFi met als enige bezienswaardigheid in de buurt de plaatselijke McDonalds.

Terwijl als je van te voren had nagedacht wat je precies van de stedentrip verwachtte je zelf heel specifiek een bestemming, hotel en bezienswaardigheden had kunnen uitstippelen. Misschien had jij wel in de binnenstad van Parijs croissants willen eten in een schattige plaatselijke bakkerij.Nou is jouw leven uiteraard wel iets anders dan een stedentrip.

Maar toch hebben beide als overeenkomst dat je eerst moet weten welke bestemming je wil bezoeken voordat je daadwerkelijk weet of je de juiste keuzes maakt.

Wat zou jij doen als alles mogelijk was?

Stel je voor dat álles mogelijk was. Stel je voor dat  of startpunt niet relevant zijn: dat zaken als opleiding, financiële middelen, vaste lasten en andere verplichtingen geen invloed uitoefende. Wat zou je dan het liefste gaan doen? Zou jij dan het werk doen wat je vandaag doet, wonen waar je vandaag woont en de acties uitvoeren die jij vandaag uitvoert?

Stel je voor dat je een jaar de tijd zou hebben om jouw leven voorgoed te veranderen en je gegarandeerd succes zou hebben met de stappen die je zet. Wat zou je dan gaan doen? Pak eens een pen en papier en begin te brainstormen met jezelf. Stel jezelf deze vragen en schrijf alles op wat in je opkomt, hoe gek of onrealistisch je gedachtes in eerste instantie ook mogen zijn.
Een eerste stap is jezelf überhaupt toestaan te durven dromen en ‘out of the box’ mogen denken. ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ mag dan een gevleugelde Nederlandse uitspraak zijn, ‘normaal’ denken is ook de snelste route naar een middelmatig leven keurig binnen de lijntjes. Daar hoeft niets mis mee te zijn, maar is dat wel het leven wat jou echt gelukkig maakt?

Wie ben jij zonder de verwachtingen van anderen?

Misschien had jij vroeger wel een bepaald beroep in gedachte wat je wilde uitoefenen als je ‘later’ groot was. Een droom of passie waar mensen uit jouw omgeving zeiden dat het niet mogelijk of realistisch was. Misschien wou jij als tiener graag een bepaalde opleiding (of juist geen opleiding) volgen om jouw dromen te volgen, maar kreeg je van familie of vrienden te horen dat dat de verkeerde keuze was. Gevolg? Je besloot te luisteren naar de mening van anderen in plaats van naar je eigen gevoel.

Misschien heb je wel bepaalde hobby’s of beoefen je een sport die minder gebruikelijk is en heb je deze vanwege opmerkingen van anderen op een lager pitje gezet. Want mensen in jouw omgeving zullen vast gelijk hebben en weten wat het beste voor jou is, toch? Misschien wel, misschien niet. Er is tenslotte niet één juiste manier van leven, het is aan jou hier een definitie voor op te stellen. Het punt is dat anderen (uiteindelijk) niet geconfronteerd worden met de consequenties van levens veranderende keuzes, en jij wel. Bovendien weten omstanders lang niet altijd welke capaciteiten jij bezit. Sterker nog, misschien weet jij dit zelf niet eens.

Welke krachtige persoon wil jij echt in het leven zijn?

Schrijf voor jezelf op hoe de krachtigste versie van jezelf er uit ziet: welke baan heb je? Waar woon je? Welke passies en hobby’s heb je? Waar haal jij voldoening uit? Wat zou deze versie gelukkig maken? Hoe zou deze krachtige versie van jezelf omgaan met jouw huidige situatie?

Het is nooit te laat voor een verandering om een leven op jouw voorwaarden te creëren, ongeacht wat jouw huidige punt is. Het zal waarschijnlijk hard werken worden, maar zwaar betekent niet onmogelijk. Een inbelverbinding en McDonalds of versgebakken croissants in een Parijse patisserie. Het is aan jou. ;)

Over de schrijver
John is de drijvende kracht achter de schermen van Lifestyle of Business. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en slimme ondernemer die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Hij werkt vooral met ondernemers die meer ‘in het bedrijf’ willen werken dan ‘aan’. Vakmannen of -vrouwen die willen groeien. John legt moeilijke dingen uit op een makkelijke manier. Hij denkt mee met jouw online marketing en helpt bij het zetten van de nodige stappen in het ondernemerschap. Meekijken en de juiste statistieke bijhouden.
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website