Page content

article content

Onzeker over je doelen? Zo kom je er vanaf!

Wanneer je groeit en beter wordt in wat je doet, kan het zijn dat je een oncomfortabel gevoel creëert. Je merkt dat de druk van presteren op komt zetten en je begint onzeker over je doelen te worden. Je omgeving zet de stappen die jij zou willen zetten en het lijkt alsof anderen doen wat jij in 3 jaar niet voor elkaar krijgt. Maar vanaf nu wordt alles anders, want jij gaat van die onzekerheid afkomen!

[De video-versie vind je hieronder of lees natuurlijk het artikel als dat je voorkeur heeft]

Op dit moment slaat de situatie om en wordt het probleem opgeblazen. Wanneer je wordt overweldigd door het idee dat anderen beter zijn dan jij, is het moeilijk om helder te blijven denken en functioneren. Je komt geen stap vooruit en dat komt allemaal voort uit een misvatting.

Onzeker over je doelen: Kopje onder

De kans is groot dat je jouw succes ziet als een berg. Je hebt een duidelijk doel voor ogen maar op het moment dat je op de helft bent, kom je erachter wat voor eind het nog is. Ook is niet alles aan je tocht leuk. Je bent bang dat je onderuit gaat, dat het pad niet begaanbaar is of dat je rugzak te zwaar wordt.

De rest van de tocht is zwaar en je voelt dat het niet gaat lukken. De bergtop lijkt niet dichterbij te komen. Op dat moment is het de bedoeling dat je je niet richt op de tocht, maar op de bestemming. Wat doe je als je bovenop staat en wat denk je? Waarschijnlijk ben je de dorst en pijn dan al lang vergeten!

Onzeker over je doelen zijn is niet nodig

Terug naar de realiteit

Net dacht je aan het einddoel, in dit geval de bergtop. Breng nu je gedachtes terug naar het hier en nu. Het zweet druipt over je voorhoofd en je hebt een droge mond. Op je voeten zitten blaren en je hebt er behoorlijk last van. Nu is de keuze aan jou of je de rol inneemt van de man/vrouw boven op de berg, of die pas halverwege staat. Probeer je te verplaatsen in de klimmer op de berg en je zult zien dat alles een stuk makkelijker gaat.

Je merkt ook dat je niet meer naar boven hoeft te kijken om te bestuderen hoe ver jij nog bij die top vandaan bent. Want wat jij hebt gedaan is groter dan de situatie. Jij hebt het heft in eigen hand genomen en bent gegroeid! Als jij groter bent dan de situatie is je zere nek verwaarloosbaar. Voer die acties uit! Ga je zo gedragen. Ga ervoor zorgen dat jij groter bent dan de situatie. Jij had het al die tijd al in je, echt waar. Het enige wat je nu moet doen is er zelf in te geloven.

Waar loop jij vaak tegenaan? Laat het ons weten.

John en Jeanet
We wilden vrij zijn van locatie. We wilden financieel vrij zijn. We wilden iedere dag door groeien met onze business maar wel op onze voorwaarden. We wilden altijd een vakantie gevoel hebben terwijl we onze bovengemiddeld hoge ambities waar maakten.Dus dat deden we.Dat is ook precies waar wij onze klanten mee helpen.Dat leven en die business bouwen die hen het succes en de vrijheid geeft die zij willen. Online én offline, want 90% van de ondernemers die we helpen bij groot succes, hebben een grotendeels offline gerunde business. Wel leren zij online en offline perfect combineren.Zodat ook zij vrijheid krijgen in geld en tijd, en de groei bereiken die ze voor ogen hebben.

Comment Section

0 reacties op “Onzeker over je doelen? Zo kom je er vanaf!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Phoenix WebsitePhoenix Website