Ontwikkel een actie-gewoonte. 4 tips om voor goud te gaan. | LSOB
Ontwikkel een actie-gewoonte: Ga voor goud met deze 4 tips

Ontwikkel een actie-gewoonte: Ga voor goud met deze 4 tips

Het belangrijkste dat je kunt doen om je dromen realiteit te maken, is door simpelweg actie te ondernemen. Weten wat je wilt en visualiseren hoe je ideale leven eruit ziet is onvoldoende. Een plan van aanpak hebben is niet genoeg. Je moet het doen. Je moet stappen zetten. Actie ondernemen. Ontwikkel een actie-gewoonte en ga die stappen zetten.

Er is geen enkele reden om géén actie te ondernemen. Er is nooit een perfect moment, je bent nooit rijk genoeg, je bent nooit ontevreden of tevreden genoeg, het is nooit een juiste periode. En dat is het beste dat je kan overkomen. Simpelweg omdat je niet hoeft te wachten op iets dat niet bestaat. Daarom ga je vandaag aan de slag en zet je de eerste stap. Vandaag onderneem je actie en vanaf vandaag blijf je dat doen. Omdat alleen actie zal leiden tot jouw droomleven.

In dit artikel krijg je een aantal handvaten om aan de slag te gaan en iedere dag tot een meesterwerk te maken!

parachute springen wolken

1 Doe het belangrijkste ding van je dag als eerst.

In de ochtend is je concentratie en focus het meest optimaal, heb je nog weinig dingen in en aan je hoofd en kun je met volle focus werken. Wanneer je een vaste baan hebt en je buiten je werk om jouw dromen wilt waarmaken, zet dan je wekker een uur eerder en benut je eerste, meest productieve, uur van de dag aan JOUW dromen en doelen. Niet aan die van een ander. Belangrijke zaken vergen planning en toewijding. Jouw dromen zijn jouw optimale uren waard.

2 Stel jezelf verantwoordelijk voor je leven, niet je omstandigheden.

Jouw acties, of het gebrek hieraan, leiden tot jouw leven. Als jij geen actie onderneemt, niet eerder wilt opstaan, niet langer door wilt gaan, in het weekend niet wilt werken aan je doelen en excuses blijft zoeken, ben jij verantwoordelijk voor het niet bereiken van je dromen. Dit geldt ook voor succes. Als jij succesvol het leven van je dromen leidt, is dat dankzij jouw acties en keuzes. Jij bent verantwoordelijk voor je leven en dromen. Maak keuzes en beslis hoe jij je leven gaat leven. Jij bent de verantwoordelijke.

3 Stel niks uit maar zet kleine stappen.

Als je weinig motivatie of geen zin hebt, zet dan toch een kleine stap. Door je dag te beginnen met de meest belangrijke taak, start je je dag vol actie. Echter zullen er ook ongemotiveerde dagen voorbij komen. Dagen waarop je weinig energie hebt of gewoon geen zin hebt.
That’s life. Voel geen zelfmedelijden en krul je niet huilend op in een hoekje, maar zet in ieder geval 1 mini stap.

  • Sta toch op ondanks dat je geen zin hebt en begin direct met je ochtend gewoontes
  • Schrijf 1 – 2 minuten aan je boek of artikel.
  • Ga naar de sportschool en doe 1 set van iedere oefening.
  • Strek je hardloopkleding aan en loop de oprit op en neer als je niet wilt hardlopen
  • Besteed 1 minuut aan het opstarten van iets waar je heel erg tegen op ziet.

Niet alle acties hoeven groot te zijn en je zin hoeft niet altijd aanwezig te zijn. Start, geef jezelf de mogelijkheid om te stoppen na enkele minuten maar zet in ieder geval 1 kleine stap.

4 Doe jezelf geen pijn

‘Ja’ zeggen tegen anderen en daarmee ‘nee’ zeggen tegen jezelf en jouw doelen, is jezelf pijn doen. Iedere dag die je niet besteed aan jouw doelen en dromen, jouw ultieme leven, is een dag dat je jezelf pijn doet. Niet fysiek maar emotioneel. Wat je doet of niet doet gedurende de dag, laat zien hoe belangrijk jij jezelf vindt en hoe serieus je doelen zijn.

Ontwikkel een actie-gewoonte

Er is altijd een prijs die je betaalt wanneer je niet doet wat het goede is om te doen of wanneer je ervoor kiest om niét aan jouw doelen en dromen te werken. Denk goed na over je keuzes en de gevolgen ervan. Iedere dag kun je dichter bij je droomleven komen of een stukje verder er vanaf.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website