Onderneem actie voor het te laat is. Zo ontwikkel je motivatie. | LSOB
Onderneem actie: De enige manier om uitstelgedrag te verhelpen

Onderneem actie: De enige manier om uitstelgedrag te verhelpen

Denken is de vaste manier van veel mensen om te proberen gemotiveerd te raken. Men gaat niet aan het werk met doelen voordat ze mentaal en emotioneel dusdanig gemotiveerd zijn dat ze zich echt ready voelen. Nadenken of je gemotiveerd genoeg bent lijkt heel aantrekkelijk maar is de minst goede manier om je doelen te bereiken. Onderneem actie en ga het gewoon doen!

Te makkelijk laat je jezelf op zo’n manier toestaan om excuses te vinden. Om kleine details te vinden die reden zijn om nog niét van start te gaan… Het is zo veel beter om actie te ondernemen. Alleen door actie te ondernemen zul je écht veel motivatie ontwikkelen.

Wachten op het moment dat alles mee zit, je gemotiveerd bent, je je topfit voelt en je alles tot in detail uitgedacht hebt, is dé manier om nooit je doelen te gaan bereiken.
Actie ondernemen is de enige weg tot meer actie, terwijl jezelf gemotiveerd denken een onbetrouwbare en ineffectieve manier is om actie te laten ontstaan.

Onderneem actie en de motivatie zal volgen.

Stel je voelt je niet gemotiveerd om iets te doen. Wat is denk je de beste manier om jezelf te motiveren? Te blijven denken of te starten met doén en gemotiveerd te raken door het proces?
Als je er ‘lekker in zit’ is de motivatie geen probleem, hoe meer je bezig bent met je doelen, hoe gemotiveerder je raakt. Zorg dus dat je er ‘in gaat zitten’ en ga aan het werk!

Keer op keer blijkt weer dat actie ondernemen veel effectiever is dan enkel je gedachten proberen te veranderen.

honkballer

Onderneem actie: Wacht niet tot je je gemotiveerd voelt

Momenteel lees ik het boek Choose the Life You Want van Tal Ben-Shahar, waarin hij zegt:
“De meest belangrijke techniek om uitstelgedrag te voorkomen, is de ‘5 minute takeoff’. Het bestaat simpelweg uit starten met datgene dat je constant aan het uitstellen bent. Hoe weinig zin je ook hebt om het te doen, doé het. Ga er 5 minuten mee aan de slag. Ga 5 minuten werken aan je doel.
Het grootste deel van je tijd zul je merken dat die 5 minuten overgaan in voldoende motivatie om door te blijven gaan. ”

Om je doel te bereiken is de aller belangrijkste stap, dat je begint. Door de 5 minute takeoff te hanteren als je blijft uitstellen, is de kans groot dat je nu echt gaat werken aan je doel, en door blijft gaan. Zelfs al heb je niet altijd zin. Voel je je vaststaan op de weg richting je doel? Wat is het eerste ding waar je nu mee kunt beginnen?
Stop met jezelf mentaal klaar te krijgen, onderneem actie. Alleen actie gaat je helpen bij je doelen en is dé manier om daar te komen waar je wilt komen.

Onderneem actie en de motivatie zal volgen!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website