Succesvol word je zo: focus je gedachten op positieve dingen | LSOB
arrow_drop_up arrow_drop_down
21 augustus 2015 

Succesvol word je zo: gebruik je gedachtes

Je gedachtes hebben veel meer invloed op je dan je misschien denkt. Succesvol word je zo: gebruik je gedachtes op een positieve manier. Hoe je dat dan precies doet lees je hier!

Selffulfilling prophecy

Misschien ken je de term ‘selffulfilling prophecy‘ wel. Selffulfilling prophecy houdt in dat je een bepaalde uitkomst voorspelt, welke later ook werkelijkheid wordt. Dit heeft alles te maken met je manier van denken. Wanneer jij begint met een sport en denkt: ‘ik houd het nooit vol, dus nu vast ook niet’, ligt je focus heel erg op waarom het niet lukt. Je gaat dingen voelen en zien waardoor het ook echt niet lukt. Ineens merk je pijntjes op of komen er dingen op je pad waardoor je geen tijd meer lijkt te hebben om te sporten. Voor je het weet ben je gestopt met sporten.

De voorspelling die je deed is uitgekomen. Omdat je toe hebt gestaan je gedachtes te richten op alles waarom het niét lukt. Op redenen waarom je niét kunt sporten.

Succesvol word je zo

Draai de uitkomst eens om. De uitkomst ligt namelijk in jouw handen. Sta jezelf niet toe om op te geven. Stel je voor hoe je je doel wél behaalt en vooral hoe je het wél gaat bereiken. Hoe je de tijd gewoon maakt. Of hoe je er alles aan doet om een sta richting je doel te zetten.

Blijven klagen over wat je niet kunt, niet hebt of niet wilt, zal meer redenen op de voorgrond zetten die dat gevoel vergroten. Blijf je echter kijken naar wat je wel kunt doen, wat wel lukt en wat wel mogelijk is, dan zul je constant meer mogelijkheden tot succes gaan zien. Succesvol word je zo: denkt altijd positief en in krachten! De kracht van je gedachtes is gigantisch, kies je gedachtes daarom verstandig!

 positiviteit

Over de schrijver
John is mede-eigenaar, Coach en Manager binnen Lifestyle of Business. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en slimme ondernemer die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Zowel in het team als in coaching sessies. Omdat hij 100% aanwezig is in gesprekken, zegt wat gezegd moet worden en dat combineert met een praktische insteek is er altijd resultaat. Zowel met team leden als met coach klanten.
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website