Nog krachtiger worden? Dat kan met deze 4 handige tips. | LSOB
Nog krachtiger worden: Wees een powerpersoon!

Nog krachtiger worden: Wees een powerpersoon!

Tegenwoordig wordt iedereen geconfronteerd met het ideaalbeeld van onze maatschappij. Een beeld waar ik me sinds een tijdje echt van probeer af te zetten, hoe moeilijk dit ook is. Hierdoor vond ik dat ik een reden had om jou even een gigantische positieve boost te geven als persoon! Want geef eerlijk toe, ben jij al slachtoffer van verwachtingspatronen vanuit de maatschappij? Nog krachtiger worden is dan voor jou een oplossing.

Slachterofferrol

Ik volg vele fit accounts op Twitter en Facebook waar ik het idee krijg dat ik moet presteren anders stel ik niets voor. Als ik mijn telefoon open kijk ik eerst op Social Media en word ik onzeker over mijn lichaam, Bijna iedereen om mij heen lijkt een geweldig leven te hebben!

En weetje, het is niets om je voor te schamen! Want zo goed als iedereen heeft hier mee te maken of is ook onzeker. Het plaatje wat we naar buiten toe willen laten zien is een (on)natuurlijk iets in ons leven geworden. We laten ons leven leiden door Social Media en vinden dat belangrijker soms dan wat er om ons heen gebeurt. Het is tijd dat wij het heft weer in eigen handen nemen.

Kom uit je schulp en waardeer jezelf

Het is tijd om voor de spiegel te gaan staan! Heel goed. Nu ga je 10 dingen tegen jezelf zeggen waar jij trots op bent. 10 dingen zijn best lastig, of niet? Dat vond ik eerst ook en wees niet bang want je wordt beter. Na die 10 dingen waar je trots op bent wil ik dat je ook nog 10 dingen opnoemt over wat je mooi aan jezelf vindt, zowel lichamelijk als betreft jouw innerlijk.

Waarschijnlijk is dit het moment dat het confronterend wordt. Vaak kun mensen niet 10 dingen opnoemen wat ze mooi vinden aan zichzelf, het lukt mij ook nog niet altijd. Deze opdracht zou je eigenlijk als eerste moeten doen, elke dag en zodra je uit je bed komt! Eerst is het lastig maar het gaat steeds beter, geloof me.

microfoon pakken

Nog krachtiger worden: Nee zeggen is geen teleurstelling

Heel veel Nederlanders zeggen heel snel ja omdat we graag anderen pleasen. Maar geloof me, nee zeggen is vaak beter. Ik weet dat het voelt alsof je iemand enorm teleurstelt, alsof je enorm egoïstisch bent. Maar echt, dit is niet zo! Deze gedachtes die zijn eigenlijk verzonnen in ons hoofd. We vullen in dat de ander het zo vindt.

Inmiddels kan ik je vertellen dat de ander het vaak niet erg vindt als je nee zegt en voor jezelf opkomt. Nee zeggen is eigenlijk heel powerfull. Je geeft je grenzen aan en laat niemand er over heen gaan. Behoed jezelf er trouwens wel voor dat je een hele uitleg gaat geven waarom je nee zegt. Het is niemand zijn recht om dat te weten en het is al helemaal niet verplicht!

Nee, zeggen kan prima zonder reden en mochten ze toch waarom vragen, dan kun je gewoon reageren met dat je het niet gaat uitleggen. Jou nee blijft een nee.

Vertrouw jezelf!

Dan is het laatste deel waar ik het met je over wil hebben: vertrouwen in jezelf hebben is de meest belangrijke factor van een power persoon worden! Als jij jezelf vertrouwt en daarbij dus alle keuzes, dan zeg ik dat je super goed bezig bent! Als jij een situatie in gaat en er van overtuigd bent dat jij dit kan, dan kan je dit ook. Het zal niet altijd even makkelijk gaan, maar als je vast houdt aan jouw idealen en niet die van een ander? Dan ben jij onverslaanbaar! Geloof mij maar.

Wauw! Dat waren 3 snijpunten die mijzelf van een slachtoffer naar een power persoon hebben gemaakt. Het is niet altijd even gemakkelijk, iedereen heeft zijn mindere dagen. Deze mindere dagen kun je het beste gewoon accepteren en de volgende dag weer positief door gaan knallen.
Leg je telefoon eens weg, gooi die extreem vele fitspiratie weg en ga lekker van jezelf houden.

Jij bent uniek, bijzonder en een geweldig mens!

Liefs, Froukje

Over de schrijver

Door

Willem

op 4 September 2016

Mooie KickAss slogun: What you Imagine you become !

Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website