De manieren waarop vitaliteit jou resultaat gaat brengen!
De manieren waarop vitaliteit jou resultaat gaat brengen!

De manieren waarop vitaliteit jou resultaat gaat brengen!

In deze blog bespreken we het hebben van vitaliteit en gezondheid als jij jouw doelen wilt gaan behalen.

Belang van vitaliteit bij álle doelen

Wanneer je doelen hebt om jouw fysiek te verbeteren of een doel dat specifiek gericht is op het verkrijgen van meer gezondheid, is het natuurlijk heel vanzelfsprekend dat je daar een prioriteit van maakt.

Maar juist ook het hebben van gezondheid en vitaliteit wanneer je totaal andere doelen hebt. Zoals bijvoorbeeld: de beste schrijver van de wereld worden of je bedrijf starten. Dan hoef je er niet perse bij stil te staan dat gezondheid en vitaliteit ook heel veel effect heeft op hoe jij die doelen gaat waarmaken.

Fit en gezond in combi met onze doelen

Wij merken dat bijvoorbeeld heel erg aan onze bedrijfsdoelen. Dat is ons grote doel en daar zijn wij keihard mee aan het werk zodat wij ons persoonlijke doel (het plaats onafhankelijk kunnen werken en het permanent wereldreizen) kunnen gaan waarmaken.

Maar beide doelen, het bedrijfsdoel én het permanent wereldreizen, zijn twee dingen die kunnen we gewoon niet voor elkaar krijgen als wij niet fit en vitaal zijn. Ondanks dat het fit en vitaal zijn helemaal niet direct meewerkt aan onze doelen. Je kunt je voorstellen als je wilt afvallen is het heel logisch dat je gaat letten op je voeding en sport, omdat dat direct meehelpt aan je doel.

Het voordeel van gezondheid bij resultaat creëren

Terwijl juist die fitheid en vitaliteit ook heel erg meewerkt, ongeacht wat je doel is. Hoe fitter jij bent-hoe meer energie jij hebt. Daarnaast hoe meer energie jij heb- hoe harder je kunt werken. Tot slot; hoe harder je kunt werken- hoe meer acties jij kunt ondernemen om jouw doel waar te maken. Zelfs al gaat het om het boek dat je wilt schrijven , het bedrijf dat je wilt starten of de wereldreis die je wilt plannen.

Overal is energie voor nodig. Maar het gaat zelfs nog veel verder want als je overdag super fit bent en ook goed rekening houdt met je rust, en dan vooral ook je mentale rust. Als jij jouw momenten inplant overdag dat jij je hoofd weghaalt bij je doel, zal je gaan merken dat je ’s avonds sneller in slaap kunt komen. Dat je dan ’s nachts beter doorslaapt, ’s ochtends fitter wakker wordt en vervolgens constant in een spiraal omhoog zit wat betreft energie, vitaliteit en gezondheid.

Dat zijn allemaal dingen om rekening mee te houden en te beseffen dat alles elkaar versterkt. Als jij jezelf niet fit voelt en weinig energie hebt, dan zal je hoogstwaarschijnlijk ook merken dat je geen zin hebt om aan het werk te gaan. Dat je dan ook veel meer moeite hebt om ook daadwerkelijk door te blijven gaan.

Wat doe jij nou precies voor vitaliteit?

Dat zijn de momenten dat je eens moet gaan kijken naar ‘hoe is het met mijn gezondheid in het algemeen?’. Eet je gezond?  Eet je de dingen die echt bijdragen aan gezondheid? Sport je veel of beweeg je voldoende? Zorg je ervoor dat je voldoende slaapt? Hoe is jouw rust overdag en hoeveel tijd plan jij in om dat te doen waar je echt van houdt? Misschien heb je hobby’s die je op dit moment laat versloffen..

Natuurlijk is het noodzakelijk om keiharde acties te ondernemen. Acties die je echt helpen bij jouw doel, die direct in lijn liggen met jouw doel wat jij wilt bereiken. Maar hou altijd ook rekening met jouw gezondheid.

Jouw energie en jouw vitaliteit omdat uiteindelijk jouw lijf en geest de twee dingen zijn die gaan helpen bij het wel of niet waarmaken van je doelen.

Manieren om fitheid, vitaliteit en gezondheid te bevorderen

Als jij fysiek of mentaal niet in topvorm bent, is het hartstikke moeilijk om alles uit jezelf te halen. Wij halen alles uit onszelf door op tijd naar bed te gaan, voldoende/goed te eten en zeker ook door veel te drinken. Maar ook door iedere dag op momenten rust in te plannen. Iedere middag lunchen wij samen, waarna we gaan wandelen. Twee dagen in de week (geen vaste dagen) hebben wij sowieso 1,5 uur samen dat we doen waar we zin in hebben.

Dat zijn ook dingen die helpen indirect mee aan ons doel. Omdat het direct meehelpt aan de kwaliteit van onze fitheid en vitaliteit.

Dus kijk eens voor jezelf welke dingen jij kunt doen om jezelf te optimaliseren. Je zult dan waarschijnlijk gaan merken dat hoe meer energie en vitaliteit jij hebt, hoe beter jij jouw doel kunt gaan waarmaken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website