tevreden voelen zonder stress je leven te laten beïnvloeden | LSOB
Tevreden voelen: 5 simpele manieren om positief te blijven

Tevreden voelen: 5 simpele manieren om positief te blijven

Stress is niet het resultaat van een probleem. Het is een houding die mensen aannemen wat zorgt voor stress. De grote vraag is hoe mensen om gaan met stress zonder ongelukkig te worden. Lees hier wat tevreden voelen eigenlijk inhoudt.

Hoe kun je je gedrag en gevoel richting iets waarover je ontevreden bent, bijstellen? Hoe kun je er voor zorgen dat je, ondanks dat je misschien nog niet bereikt hebt wat je wilt bereiken, toch tevreden bent met waar je nu staat?
Selva en Goldman hebben de 5 meest eenvoudige manieren om je tevreden te voelen, en wat is er nou fijner dan je week tevreden te beginnen?!

Tevreden voelen: 5 simpele manieren

1) Als je iets leuk vindt, geniet er dan van.
2) Als je iets niet leuk vindt, vermijd het dan.
3) Als je iets niet leuk vindt en het niet kunt vermijden, verander het dan.
4) Als je het niet kunt of wilt (belangrijk verschil!) vermijden of veranderen, accepteer het dan.
5) Accepteer iets door je manier van kijken te veranderen.

Als je er keihard aan werkt, geniet van het sporten en trots bent op je goede eetpatroon, geniet er dan van. Geniet van het proces, geniet van je lichaam, wees trots. Ook al ben je nog niet daar waar je wilt zijn, vergeet niet te genieten! Als je lichaam er niet uitziet zoals je het graag zou willen, en je kunt er zelf iets aan veranderen verander het dan, ga aan het werk en verander iets.

Acceptatie is het sleutelwoord

Accepteer hoe het is en maak gebruik van alle voordelen die er bij komen kijken.
Baal je van je lichaam maar ben je niet van plan je voeding, leefstijl en beweegpatroon te veranderen? Accepteer het dan zoals het is. Als je niks wilt veranderen, zal er ook niks gaan veranderen.

Stop met balen van dingen die je energie niet waard zijn, wees niet boos op dingen die je niet wilt of kunt veranderen, en merk alle kleine vorderingen op. Op welk punt je nu ook staat op weg naar je doelen, vergeet niet te genieten want je bent fantastisch. En ook al geloof je dat zelf soms niet, het is écht zo.

 

 

 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website