Maak je hoofd leeg en geniet van de rust. Start vandaag nog | LSOB
Maak je hoofd leeg: Orde in de chaos

Maak je hoofd leeg: Orde in de chaos

Je hoofd kan vergeleken worden met een huis dat vol is met spullen. Over de jaren heen zijn er onnodig veel spullen, meubels, hebbedingetjes en foto’s verzameld. Het resultaat ervan is dat het van buitenaf wellicht mooi lijkt maar dat het van binnen een rommel is van verwarring en een gebrek aan overzicht. Wanneer je een ding wilt pakken, moet je eerst door alle andere spullen heen. Er is geen orde. Geen doel voor alle spullen. Geen vooruitgang. Het belangrijkste ding daarom, is om je huis op te ruimen en te ordenen en af te komen van alle spullen en hebbedingetjes en enkel datgene houden dat essentieel is voor je succes.
– John McDonald uit The Message of a Master

Stel je voor dat je huis er aan de buitenkant heel goed en geordend uitziet maar zodra je de deur open doet, je struikelt over alle spullen en duizenden onnodige hebbedingetjes die je beperken in de doorgang. Welkom in een ongeorganiseerde geest.Moderne neuroscientists zeggen dat we onze geest kunnen opruimen door het herorganiseren van het oude, minder nuttige en zo ruimte maken voor nieuwe gezondere patronen, gedachtes en gedragingen. Het is tijd om op te ruimen en orde te creëren, dus maak je hoofd leeg!

Maak je hoofd leeg. Het is werkelijk zo simpel.

Het is niet persé makkelijk om te doen, maar wel simpel. Heb jij gedachtes en gewoontes die je niet langer helpen bij het leven dat je wilt? Stop dan met constant denken over alle oude gewoontes en gedragingen die op dit moment je geest blokkeren. Start met het doen van gezonde dingen en betere gedachtes hebben.

Wat zijn de negatieve gedragingen en gewoontes die je niet langer helpen bij je doelen? Serieus. Pauzeer voor een moment en noteer wat jouw gewenste gedragingen en jouw doelen in de weg staan.

De volgende stap

Tijd om de niet helpende gedachtes te elimineren en helpende gedachtes in de plaats te zetten. Iedere keer dat er een negatieve, niet behulpzame gedachte bij je op komt, roep je jezelf tot een halt en vervang je het door de positieve tegenhanger.

Heb je drang tot een eetbui en merk je dat je denkt ‘het maakt toch niets uit, ik ben niet sterk genoeg om mijn doel te behalen’, roep jezelf dan tot een halt en vervang het door een positieve gedachte. Bijvoorbeeld:
“Ik heb een moeilijk moment maar weet dat ik sterk genoeg ben. Ik ga mijn doel halen en doen wat ik kan doen!” Denk je “Ik kan nooit mijn bedrijf van de grond krijgen, er zijn veel meer mensen slimmer dan ik, ik word nooit succesvol.”

Vervang die dan door een positieve tegenhanger. Bijvoorbeeld “Ik weet dat ik uniek ben, unieke ideeën heb en mijn droom succesvol kan maken. En dat is wat ik ga doen! Niemand is zoals ik, mijn bedrijf is een aanwinst voor velen.” Het is tijd om alle negatieve rommel te verwijderen en ruimte te maken voor succesvolle gedachtes en gedragingen. Tijd om te werken richting je hoogste potentie!

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website