Housesitting in Drenthe en helemaal verrot | Dagboek | LSOB
arrow_drop_up arrow_drop_down
5 maart 2016 

Housesitting in Drenthe en helemaal verrot | Dagboek

Het was me weer een week zeg! Een week waarin we er achter kwamen dat we toch niet non-stop door kunnen gaan. We hebben een commitment met onszelf dat we heel 2016 zo hard en gefocust mogelijk werken. In eerste instantie was het plan om dat tot aan Ibiza te doen in juni maar er zijn 2 hele gave extra projecten bij gekomen. Dus we nemen het hele jaar om keihard te werken. Alles met oog op onze langere termijn visie. Anyway, we houden ons dan ook volop aan die afspraak, probleem is echter dat we een beetje teveel deden en te weinig rust namen. Dat merkten we.

Vrijdag 26 februari – naar de bank

Toen we onze hypotheek afsloten lang geleden en we allemaal afspraken maakten, gingen we allemaal uit van John zijn toen nog vaste inkomen. “Zekerheid” is alles natuurlijk dus dat we konden laten zien dat John genoeg verdiende was niets een probleem. Ik – Jeanet – hoefde niet mee te doen want met een eigen bedrijf in de kinderschoenen is er een sprake van zekerheid. Maargoed, toen kwam het punt dus dat John bij mij in het bedrijf kwam, wij wel heel veel zekerheid ervaren maar we toch voor de zekerheid e.e.a. om gingen zetten. En een levensverzekering gingen afsluiten voor mij want ook dat zijn allemaal dingen die komen kijken bij de veranderingen.

Zaterdag 27 februari – Een Film Mijlpaal!

We nemen veel video’s op. Met de week wordt onze membersectie epischer en het is zo super waardevol aan het worden, dat is iedere keer weer leuk om mee bezig te zijn! Maar alles is nieuw als je het nog niet kunt en dat geldt ook voor John en het spreken voor de camera. De stappen van de afgelopen maanden zijn mega er was alleen nog 1 ding en dat was dat we – soms tot vervelens aan toe – opnieuw moesten. Vanwege een lachbui, een verspreking, een totaal ander verhaal. Tot vandaag! Vandaag ging het namelijk in 1x goed! Vet awesome!

Zondag 28 februari – SheWolves

Met de oude garde van ons atletenteam hadden we vanmiddag een gezellige dag gepland. Kletsen, eten, poseren voor de warme houtkachel. Een heerlijk stel meiden en fantastisch om hen, samen met alle andere SheWolves, te mogen begeleiden bij hun doelen!

Maandag 29 februari – Er doorheen

We beginnen erg vermoeid te raken. We hebben sinds Malta non-stop gewerkt. Geen enkele hele dag vrij, eigenlijk volle bak aan de slag. Helemaal niet erg en heel leuk om te doen, met ook onwijs veel vorderingen als gevolg. Maar momenteel willen we vooral terug naar de afgelegen watervallen in Bali, genieten van de rust, de warmte en de stilte om ons heen.

Dinsdag 1 maart – Inpakken en wegwezen

Terugdenkend aan Estland en hoe dat alweer een maand of 4-5 geleden is, begonnen we weer met onze backpacks inpakken. Morgen ochtend vroeg staat onze volgende trip op de planning. Een week housesitting bij Eigen paard goud waard. Paarden verzorgen, evenals konijnen, vissen en een kip en even uit ons vaste ritme. We kunnen het gebruiken, even een ander ritme en wat minder werken.

Woensdag 2 maart – Housesitting op de boerderij

Al vroeg zijn we op de boerderij en om half 8 zijn we al fanatiek bezig met de eerste voer- en verzorgsessie bij de paarden. Een heerlijke dag, veel buiten en volledig ingestort allebei van mentale vermoeidheid. Behalve paarden verzorgen en de vaste uurtjes mail beantwoorden doen we niets. Behalve slapen en liggen.

 

Donderdag 3 maart – Lekker pittig

Het werk is fysiek zwaar op de boerderij. Erg lekker en volop genieten maar voor mij duidelijk te zwaar. Ik begin al wat vage kwaaltjes op te merken terwijl ik vanmorgen meerdere keren dacht hoe heerlijk het is om zulk werk te doen ter afwisseling. Kop leeg en gewoon hard beulen.

In de middag hebben we een coachingscall met onze businesscoach waar we altijd erg veel aan hebben. Nog meer motivatie om door te gaan zoals we momenteel doen. Wetend wat onze plannen zijn voor dit jaar en wat het grote doel is, maakt het nog leuker. Het is simpel: Hoe harder we nu werken, hoe sneller we daar zijn waar we willen zijn. Maar vanaf nu wel met verplicht meer rust.

Vrijdag 4 maart – Mentaal omhoog, Fysiek omlaag

We merken dat we langzaam aan opknappen mentaal. We zijn nog steeds erg moe en doen half werk. We weten dat we thuis geen rust nemen en dat is ook echt een groot punt van aandacht. Het voordeel van wonen en werken in een andere omgeving is het andere ritme en daarmee verplicht meer rust nemen. Soms is het goed om gedwongen te worden ;).

Fysiek ben ik er erg slecht aan toe. Mijn fibro speelt volop op en een oude blessure aan mijn onderrug, overgehouden aan het breken van mijn rug enkele jaren geleden, komt opzetten, met als gevolg dat ik nauwelijks nog kan bewegen en John na de ontbijtronde al het zware werk alleen moet doen.

Ohja en we hadden vanmorgen ontbijt op bed. Terwijl John wakker werd en concludeerde dat gebakken ei ruiken tijdens het wakker worden niet ultiem is, hebben we om 6 uur – toen ik al 2 uur cliëntenwerk gedaan had – ontbeten en rtlgemist vanuit bed gekeken .Wat een leven 😉

Zaterdag 5 maart – opa en oma

Het is momenteel 4.49 uur terwijl ik dit schrijf. Ik was om 3.15 uur wakker. Gister was ik om 18 uur in bed gaan liggen en in slaap gevallen. Vermoeidheid en helemaal gesloopt van de pijn die ondragelijk werd op een bepaald punt. Maar goed geslapen en om 3.15 uitgerust wakker, een uur eerder dan normaal maargoed ik lag ook eerder. Even wat cliëntenwerk gedaan nadat ik de laptop gehaald had en weer in bed op de elektrische deken ben gaan zitten en de komende uren hier ook nog niet vandaan ga komen. Als ik in bed lig merk ik niet veel van mijn lijf dus dat is top.

Rond 17 uur komen opa en oma op visite voor de gezelligheid. Tot die tijd wordt het een combinatie van werken de eerste paar uur, rusten en misschien wel een film kijken vanuit bed ofzo. Gewoon omdat het kan en we dat al 4 dagen willen doen maar toch steeds vergeten.

Het was weer een mooie week met veel hoogtepunten en leermomentjes (rust nemen, anyone?!)

Fijn weekend!

 

Over de schrijver
John is mede-eigenaar, Coach en Manager binnen Lifestyle of Business. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en slimme ondernemer die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Zowel in het team als in coaching sessies. Omdat hij 100% aanwezig is in gesprekken, zegt wat gezegd moet worden en dat combineert met een praktische insteek is er altijd resultaat. Zowel met team leden als met coach klanten.
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website