Page content

Hoe krijg ik leads op mijn emaillijst?

Hoe krijg ik leads op mijn emaillijst?

Potentiële klanten worden ook wel leads genoemd. Wanneer je iemand hoort praten over het genereren van leads dan heeft deze persoon het vrijwel altijd over het verkrijgen van persoonlijke informatie van een potentiële klant. Een e-mailadres is bijvoorbeeld een lead. Hoe krijg je leads op je emaillijst?

Om de contactgegevens, in dit geval het e-mailadres, van een potentiële klant te krijgen moet je ze een reden geven om hun gegevens af te staan.

Los een probleem op

Vraag je af: Wat is een probleem waar de mensen in mijn doelgroep tegenaan lopen? Een probleem dat jij kunt verhelpen via je eboek/videoserie/audioboek/checklist/oid.

Maak je gratis weggever zo waardevol dat het werkelijk het probleem van je doelgroep kan tackelen.  Geef ze een reden om in te schrijven. Door iets waardevols te bieden en de klant te laten ‘betalen’ middels hun email adres en naam, heb jij vervolgens hun gegevens op je emaillijst staan.

Kort samengevat zijn de stappen als volgt:

Hoe krijg ik leads op mijn emaillijst: Stappenplan

Stap 1: Maak een gratis weggever die werkelijk van waarde is voor je doelgroep. En die in lijn ligt met je product of dienst.

Stap 2: Zorg voor een goede ‘verkooppagina’. Ondanks dat het gratis is, moet je wel een plek hebben waar mensen gegevens kunnen achterlaten. Zoals via leadpages.net kan.

Stap 3: Zorg voor een goed email programma waar je leads op verzameld worden. Zoals active campaign of mailchimp.

Stap 4: Promoot je gratis weggever. Via blogs, video’s, facebook berichten, advertenties, enzovoort.

Stap 5: Zorg voor een goede home page waar je gratis weggever aangeboden wordt.

Stap 6: Wees zichtbaar op social media. Blijf waarde delen en informatie verspreiden en benoem daarin regelmatig je gratis weggever.

Een mooi streven is om iedere dag 10-20 leads te verzamelen. Meer is nog veel beter maar 10-20 per dag zou een ondergrens moeten zijn als je succesvol wilt ondernemen.

  Comment Section

  0 reacties op “Hoe krijg ik leads op mijn emaillijst?

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Phoenix WebsitePhoenix Website