Page content

Hoe kan ik een bedrijf gaan starten zonder geld investering?

Hoe kan ik een bedrijf gaan starten zonder geld investering?

Misschien heb jij een uniek concept of idee dat je graag wilt delen met behulp van het web. Maar wat doe je als je niet genoeg geld hebt om van de grond te komen? Hoe kan jij een online bedrijf gaan starten zonder geld investering?

Vraag om hulp

Je hebt een goed idee en je wilt je omgeving overtuigen van jouw product of concept om zo klanten te bereiken en uiteindelijk winst te maken. Maar wanneer jij een bedrijf wilt opzetten zal je uiteindelijk altijd te maken krijgen met een vorm van investering, ook bij een online bedrijf. Je hebt bijvoorbeeld een nieuwe laptop of bureau artikelen nodig om te kunnen starten. En wat denk je van een website om je dienst of product aan potentiële klanten aan te kunnen bieden? Of de juiste coaching? Investeringen in de vorm van geld, tijd en energie zijn dus onvermijdelijk.

Gelukkig is het mogelijk om bij bijvoorbeeld een bank een starterslening af te sluiten. Ondernemers worden tegenwoordig ontzettend gestimuleerd om ideeën om te zetten in actie. Maak een mooie presentatie, zet je ideeën om in een bedrijfsplan en probeer de banken te overtuigen van jouw product of dienst. Naast financiële hulp is er ook nog hulp in de vorm vn advies of begeleiding. Zo heeft de Kamer van Koophandel een hulplijn gelanceerd om (jonge) waar ondernemers hun vragen of problemen kunnen delen. Er staat altijd iemand voor je klaar.

Zoek naar alternatieven 

Lukt het je niet om een lening af te sluiten bij een bank, of bij één van je familieleden?  Geen paniek! Maak eens een lijstje met de kosten die je moet maken om je eerste betalende klant te kunnen helpen. Probeer dan te kijken naar alternatieve manieren om deze dingen voor elkaar te krijgen. De oude MacBook Pro van je neefje werkt misschien nog wel goed genoeg om je tijdelijk te voorzien van een laptop. Of misschien kan iemand uit jouw omgeving wel een logo voor je ontwerpen in ruil voor een wederdienst. Als je business eenmaal loopt, kun je altijd nog kijken naar een nieuwe laptop, een uitgebreide huisstijl of een auto van de zaak.

Kijk altijd naar alternatieven. Maar besef je vooral dat het opzetten van een winstgevend bedrijf altijd gepaard gaat met investeringen zoals tijd, energie en geld. Heb je hier geen zin in? Begin en dan ook vooral niet aan.

Comment Section

0 reacties op “Hoe kan ik een bedrijf gaan starten zonder geld investering?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Phoenix WebsitePhoenix Website